João Klauss
0 - 3
João Klauss
68'

Standard heeft zonder veel problemen de 1/8e finales van de Beker van België bereikt. In het naburige Seraing (1B) stalen Klauss en Muleka de show met knappe lobjes. Seraing miste en verzilverde een strafschop.

Doelpunten:

• 3' Bokadi 0-1
  • 36' Jans 0-2
  • 67' Klauss 0-3
  • 85' Mouhli 1-3 (pen.)
  • 91' Muleka  1-4

Bekijk de goals uit Seraing - Standard (1-4)

Efficiënt Standard neemt afstand in eerste helft

De voorziene scheidsrechter haakte door privéredenen op het laatste moment af. Daardoor moest Luikenaar Jonathan Lardot onverwacht komen opdraven en werd de aftrap een paar minuten uitgesteld. De regen had het veld in de Stade du Pairay ondertussen herschapen tot een waar moerasveld.

In die haast apocalyptische omstandigheden kregen we vrijwel meteen een doelpunt te zien. Een vrije trap belandde via de paal voor de voeten van Bokadi, die Standard al na drie minuten op voorsprong bracht.

Seraing, dat zich voor het eerst in 25 jaar mocht opmaken voor een officiële wedstrijd tegen de grote buur uit Luik, liet de kopjes niet hangen en ging duchtig op zoek naar de gelijkmaker. Maar doelman Bodart reageerde alert op pogingen van Mikautadze en Ndiaye.

Na een halfuur kreeg de thuisploeg dan een licht toegekende strafschop. Bodart redde de poging van Mikautadze, de topschutter in 1B die zijn rentree vierde na weken van blessureleed.

Het werd nog pijnlijker voor de thuisploeg, want nauwelijks twee minuten later stond het 0-2 dankzij de meegekomen Jans. Zo werd de eerste helft vooral een lesje in efficiëntie.

Bodart houdt Seraing met enkele knappe reflexen van de gelijkmaker

Weinig opwinding, knappe goals

Na de rust stopte het zowaar met regenen, al bleef voetballen bijzonder moeilijk op de uitgeregende grasmat. Dat vertaalde zich ook steeds duidelijker in het spel. De spelers bleven knokken, maar uitgespeelde aanvallen kregen we nog nauwelijks te zien.

Even na het uur tekende een sterk spelende Klauss dan met een subliem lobje voor de 0-3. Een technisch hoogtepunt in een wedstrijd waarin je dat niet snel zou verwachten.

In het slot versierden de mannen van Emilio Ferrera na een nieuwe strafschop nog een eerredder. Dat inspireerde de ingevallen Muleka om er in de toegevoegde tijd – opnieuw na een knappe lob – nog 1-4 van te maken. Een stunt in de Luikse streekderby zal voor een volgende keer zijn.

Pareltje van Standard! Knappe assist van Carcela, en geweldige stifter van Klauss

Jans (Standard) maakt al na 25 seconden kennis met de modder op Seraing

Seraing laat unieke kans op 1-1 liggen vanaf de stip

Kilota (Seraing) heeft last van het veld en levert vreselijke voorzet af

90+5'

De tweede helft was een pak minder, al had het veld daar allicht veel mee te maken. Klauss bekroonde zijn wedstrijd met een erg knappe goal. In het slot vielen er dan nog twee goals, eentje aan elke kant. Mouhli redde de eer van de thuisploeg vanaf de stip, de ingevallen Muleka tekende via een lob voor de 1-4.

90+3' tweede helft
90+1'

1-4

Invaller Muleka maakt er in de toegevoegde tijd nog 1-4 van. Een tweede knappe lobbalgoal voor Standard.

89'

Bijna wordt het nog 2-3, maar Bodart is andermaal alert. De man van de wedstrijd lijkt bekend.

87'

1-3!

De tweede strafschop gaat er wel in. Mouhli scoort vanop de stip: 1-3. Seraing heeft op basis van de wedstrijd zeker recht op deze eerredder.

86'

Sanogo versnelt nog eens wordt foutief afgestopt, een nieuwe strafschop voor Seraing.

84'

Nog 5 minuten

Het is aftellen naar het einde. Ondertussen is het erg moeilijk om nog een stukje grasmat te vinden dat nog niet is omgeploegd door de regen.

81'
76'

Alle wissels opgebruikt

Met de komst van Muleka en Lestienne heeft Leye zijn 5 wissels opgebruikt. Eerder zijn ook Shamir, Pavlovic en Cimirot tussen de lijnen gekomen. Voor Bastien, Raskin, Siquet, Klauss en Tapsoba zit de match er zo al op. De coach van Standard zit uiteraard met de drukke kalender in zijn achterhoofd.

68'

Een zeer knappe aanval op rechts wordt goed achteruit gelegd, maar Lahssaini kan zijn schot niet kaderen. Hier zat veel meer in voor Seraing.

68'
0-3
67'

Klauss met de 0-3!

Carcela stuurt Klauss weg, die de 0-3 met een subliem lobje in doel legt: een schitterende goal van de Braziliaanse spits van de Rouches. De wedstrijd is zo echt wel gespeeld.

65'
64'

Kansarm

De spelers hebben duidelijk al heel veel gegeven. Het veld maakt de zaken er fysiek dan ook niet makkelijker op. Hierdoor zijn kansen wel een schaars goed geworden in deze tweede helft.