90+3'
David Hubert
90+3'
2 - 3

In de competitie gaat het Cercle Brugge niet voor de wind, maar in de beker heeft groen-zwart zijn hartje wel kunnen ophalen. OH Leuven slikte 2 penalty's en kwam in de slotfase te laat met zijn inhaalmanoeuvre tegen 10 Cercle-spelers.

Doelpunten:

1' Hotic 0-1 (pen.)

3' Maertens 1-1

39' Marcelin 1-2

73' Taravel 1-3 (pen.)

90+3' Hubert 2-3

In de stortregen begonnen OHL en Cercle Brugge furieus aan hun wedstrijd. Deman werd neergehaald in de zestien van OHL. Hotic miste niet en bracht zijn ploeg op voorsprong, onder goedkeurend oog van kersvers trainer Yves Vanderhaeghe.

Lang konden de bezoekers daar niet van genieten. Mathieu Maertens werkte een voorzet van links voorbij doelman Bruzzese. 1-1 na slechts 3 minuten. Na de stormachtige openingsfase ging de aanvalsdrang van de beide ploegen wat liggen.

Cercle Brugge nam gaandeweg de wedstrijd in handen. Romo en de paal voorkwamen treffers van de bezoekers, maar die konden toch de rust in met een voorsprong. Marcelin infiltreerde de zestien en werkte af met een gekruist schot.

Ook in de tweede helft leek Cercle vanuit een zetel te voetballen. Taravel zorgde vanaf de stip voor een comfortabele voorsprong. Pas wanneer Marcelin rood kreeg, voerde OHL de druk op.

De thuisploeg begon aan een slotoffensief, dat vrijwel meteen doelgevaar opleverde. Vekemans trof de paal, niet veel later wist Hubert wel de aansluitingstreffer te scoren.

Cercle hield vast aan hun voorsprong. Yves Vanderhaeghe mag zich zo opmaken voor een avontuur in de 1/8e finales.

19:55

Einde: 2-3

Cercle Brugge gaat door naar de volgende ronde in de beker. Na een spannend slot klampten de bezoekers vast aan hun voorsprong.

90+3'

Hubert met de aansluitingstreffer

Hubert brengt met een de aansluitingstreffer terug vuur in de  wedstrijd.

90+3'
2-3
90+1'

Schrijvers vindt Vekemans achter de Cercle-defensie. Bruzzese komt goed tussen.

90'

88'

Vekemans treft de paal

OHL zet nog een slotoffensief op. Myny zet voor, Vekemans kopt. Bruzzese strekt zich en stopt de poging van de thuisploeg. Daarbij krijgt hij de hulp van het doelkader.

87'
87'
83'

Romo laat bal glippen

Van der Bruggen profiteert bijna van een blundertje bij Romo. De bal verdwijnt in hoekschop.

81'

Rood voor Marcelin

Na een fout op Marcelin ontstaat er een opstootje met Maertens. De Fransman reageert te fel en wordt van het veld gestuurd.

81'
80'

Bijna de 1-4!

De veer lijkt gebroken bij OHL. Musaba slalomt zich een weg naar doel en stift Romo. Zijn poging wordt op de lijn gekeerd.

79'
76'

Invaller Myny kan koppen op een voorzet. Doelman Bruzzese moet niet in actie komen.