1. 55' - Doelpunt - Matisse Samoise (3 - 0)
Croky Cup - speeldag 1 - 03/02/21 - 18:01
55'
Matisse Samoise
55'
3 - 0

In de Beker van België heeft AA Gent een rustige avond achter de rug. Nieuwkomer Tissoudali bewees meteen zijn waarde met een goal en een assist. Gent smeerde Heur Tongeren (2e amateur) uiteindelijk een forfaitscore aan.

Doelpunten:

• 26' Tissoudali 1-0
  • 35' Bezoes 2-0
  • 54' Samoise 3-0
  • 79' Niangbo 4-0
  • 90+2' Mbayo 5-0 (pen.)

Gent heer en meester voor de pauze

Met nieuwkomer Tissoudali tussen de lijnen begon AA Gent best goed aan de wedstrijd. Doelman Vandecaetsbeek bracht redding op pogingen van Bezoes en Depoitre. Net voor het half uur was het wel raak, Tissoudali werkte af na een inspeelpass van Bezoes.

Enkele minuten later stond Bezoes zelf aan het kanon. De Oekraïener was goed gevolgd na een kopbal van Samoise. Gent bleef het betere van het spel hebben zonder grote kansen te creëren. Intussen moest Laurent Depoitre wel met een blessure naar de kant. Beide ploegen gingen rusten met een 2-0-tussenstand op het scorebord.

Zonder al te veel moeite naar forfaitcijfers

Tissoudali kon coach Vanhaezebrouck voor de rust ongetwijfeld bekoren en hij kreeg met het oog op dit weekend rust in de tweede helft. AA Gent bleef de betere ploeg en nog ruim voor het uur maakte de jonge Samoise er 3-0 van.

Heur-Tongeren knokte zich nadien meer en meer in de wedstrijd, maar er volgde geen aansluitingstreffer. Een poging van Otero Perez ging voorlangs en Geurts kopte recht op doelman Roef.

Aan de overkant werd het via Niangbo en Mbayo in het slot van de partij uiteindelijk nog 5-0. In de volgende ronde van de Beker van België nemen de Buffalo's het volgende week al op tegen Sporting Charleroi.

Debutant Tissoudali: "Heel leuk om direct te scoren"

• Tarik Tissoudali (AA Gent):  "Het is als aanvaller uiteraard heel leuk om meteen te scoren. We speelden een goede wedstrijd en boekten zo een verdiende overwinning. Waarom ik na de rust in de kleedkamers bleef? Ik voelde iets licht in mijn bovenbeen en wilde geen risico nemen. De aanpassing in Gent verliep in elk geval goed tot dusver en het samenspel met mijn nieuwe ploegmaats zal match per match verbeteren."

• Matisse Samoise (AA Gent): "Het was heel leuk om nog eens mijn kans te krijgen. Dat ik dan ook nog kon scoren, maakt het uiteraard helemaal af. Het belangrijkste is wel dat we ons geplaatst hebben voor de volgende ronde. Deze prestatie smaakt naar meer, maar ik heb geduld. Ik wil nu gewoon genieten van de kansen die ik krijg."

19:52

Einde wedstrijd

AA Gent plaatst zich bijzonder vlot voor de volgende ronde in de Beker van België. In de eerste helft trapte nieuwkomer Tissoudali de Buffalo's op voorsprong en even later verdubbelde Bezoes de voorsprong. Na de rust maakten ook Samoise, Niangbo en Mbayo nog een doelpunt.

90+2' tweede helft
90+2'

Het is Mbayo zelf die achter de bal gaat staan en er 5-0 van maakt. Een stevige overwinning voor AA Gent.

90'

Strafschop Gent

Mbayo gaat over het been van Quintens en de bal gaat op de stip. Volgen er nog forfaitcijfers?

89'

Geenen en Dauwe mogen van coach Byloos nog wat minuten maken in de Ghelamco Arena.

87'
85'

Na de 4-0 slagen de bezoekers er niet meer in om de rug te rechten. De wedstrijd kabbelt naar het einde. AA Gent gaat al zeker een ronde verder in de beker.

78'

Niangbo met nummer vier

Heur-Tongeren zit net wat beter in de wedstrijd, maar aan de overkant is het opnieuw prijs. Niangbo komt alleen voor doel en zorgt voor het vierde Gentse doelpunt van de avond.

73'
70'

Heur-Tongeren op zoek naar de eerredder

Na een hoekschop staat Geurts helemaal alleen, maar de bal gaat niet voorbij Roef. Pech voor de bezoekers die nu toch wat beter in de wedstrijd zitten.

66'

Nog eens een kansje voor AA Gent. Bezoes krijgt voldoende tijd en ruimte en besluit om nog eens uit te halen. De Oekraïener mikt in het zijnet.

64'

Vanhaezebrouck ziet dat het goed is en gunt Hanche-Olsen en Dorsch wat rust. Nurio en George komen hen aflossen.

58'

Zowaar een uitstekende kans voor de bezoekers! Otero Perez legt aan en ziet zijn schot net voorlangs vliegen. Prima poging.

58'
57'

Samoise klaart de klus

AA Gent heeft zijn schaapjes nu echt wel op het droge. Niangbo brengt de bal voor doel en de getalenteerde Samoise laat de die kans niet onbenut: 3-0.

53'

AA Gent gaat door op hetzelfde elan als in de eerste helft. Mohammadi legt goed terug op Bezoes die uitpakt met een fraaie volley, maar Vandecaetsbeek staat opnieuw paraat.

47'

Geen Tissoudali meer, de scorende debutant is in de kleedkamers gebleven voor Mbayo. Bij de bezoekers komt Hideg in de plaats van Kana Tesse.