31
Real MadridLevante UD
David Medié Jiménez
Estadio Alfredo Di Stéfano

10-koppig Real doet slechte zaak: sterke Courtois redt penalty, maar volstaat niet tegen Levante

za 30 januari 2021 18:09
Real Madrid
1-2
Levante UD
  1. 9' - Rood - Éder Militão
  2. 13' - Doelpunt - Marco Asensio (1 - 0)
  3. 32' - Doelpunt - José Luis Morales (1 - 1)
  1. 60' - Verv. Mickael Malsa door Rubén Rochina
  2. 60' - Verv. Sergio León door Enis Bardhi
  3. 72' - Geel - Gonzalo Melero
  4. 78' - Doelpunt - Roger (1 - 2)
LaLiga EA Sports - speeldag 21 - 30/01/21 - 16:15
13'
Marco Asensio
13'
1 - 0
32'
José Luis Morales
1 - 1
32'
78'
Roger
1 - 2
Roger
78'

Nummer 2 Real Madrid heeft thuis dure punten verspeeld tegen Levante: 1-2. Na amper 9 minuten verloor het Militao met dom rood. Toch zorgde Asensio voor 1-0. Hazard was voor de rust flitsend, maar werd op het uur vervangen. Courtois keepte sterk, maar moest toch 2 knappe goals slikken. Real kan morgen bijgebeend worden door Barcelona, Atletico kan nog wat verder uitlopen.

Met Eden Hazard en Thibaut Courtois stonden er 2 Belgen aan de aftrap bij Real Madrid. Onze landgenoten stonden al snel voor een moeilijke opdracht, want na nog geen 10 minuten kreeg Militao rood voor een overtreding als laatste man.

Toch was het de thuisploeg die de score opende. Toni Kroos zette Asensio op weg naar doel met een knappe pas buitenkant voet, de Spanjaard werkte keurig af. Eden Hazard probeerde zijn ploeg op sleeptouw te nemen, maar kon het verschil niet maken met zijn snelle dribbels.

Levante tankte moed en begon halfweg de eerste helft aan een offensief. Courtois kwam enkele keren goed tussen op schoten van Roger, maar tegen de halve volley van Morales had de doelman geen verhaal. Morales stond moederziel alleen en plaatste de bal met veel gevoel in de verste hoek.

Hazard zakt weg na rust, Courtois blinkt uit

In de tweede helft was er geen hoofdrol weggelegd voor Hazard, die op het uur werd gewisseld. Zijn vervanger, Vinicius Junior, stond nog maar net op het veld en beging al een penaltyfout. Courtois eiste wel een hoofdrol op, maakte zich groot en sloeg de poging van Roger uit zijn doel.

Niet veel later klopte diezelfde Roger onze landgenoot toch met een knappe pegel. De thuisploeg had geen weerwoord klaar. Real doet een slechte zaak in de jacht op stadsgenoot Atlético, dat morgen verder kan uitlopen in de stand.

De openingstreffer van Asensio:

Courtois brengt redding op de penalty van Roger:

Assistent Bettoni: "Pijnlijke nederlaag"

David Bettoni, de assistent van Zinédine Zidane die de honneurs waarneemt nu die in quarantaine zit,  sprak van gemengde gevoelens in de kleedkamer: "Dit verlies doet pijn. Ik zag een triest team in de kleedkamer, maar met de wil om tot het einde van het seizoen te knokken. Titels winnen zit in het DNA van deze ploeg."

"Dat we in de 2e helft met 10 tegen 11 zo hoog konden druk zetten is een goed teken. We konden de match niet winnen, maar we de spelers hebben er alles aan gedaan. Dat hebben de mensen ook gezien."

"Toen Militao rood kreeg, was mijn eerste reactie om een extra centrale verdediger in te brengen in ruil voor een middenvelder. Maar na overleg met de coach (Zidane) leek het beter om Casemiro te behouden als centrale verdediger en het duo Kroos-Modric in het middenveld te houden. Dat was de betere oplossing."

18:07

Levante gaat met de drie punten lopen: 1-2

Na een goede eerste helft met goals aan beide kanten, had Levante de beste kansen in de tweede helft. Courtois redde een penalty van Roger, maar even later klopte diezelfde Roger onze landgenoot met een pegel. Hazard kon het verschil niet maken voor Real en moest op het uur het strijdtoneel verlaten.

90+4'
Enis Bardhi (Levante UD) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Toni Kroos (Real Madrid).
90+4'

Courtois komt nog mee voor een laatste vrije trap. Kroos trapt de bal over de achterlijn.

90+4'

In zijn enthousiasme in de laatste aanval van de wedstrijd, buffelt Mendy zijn tegenstander omver. Real zal vrede moeten nemen met het verlies.

90+4'
Ferland Mendy (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+2'

90+2'
Mariano Díaz (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'
Enis Bardhi (Levante UD) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'

Schilderspecialist Bardhi gaat achter de bal staan. Hij vuurt een kanonschot af, dat niet verder raakt dan het hoofd van Varane.

90'

Casemiro gaat stevig in duel. Levante krijgt een vrije  trap op een interessante plek.

90'
Levante UD krijgt een vrije trap. Casemiro (Real Madrid) haalde Rubén Rochina onderuit.
89'
Raphaël Varane (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Enis Bardhi (Levante UD).
88'

De minuten tikken weg voor de thuisploeg. Arribas probeert zich door te zetten, de jongeling vindt geen ploegmaat voorin.

85'

Ook Roger mag gaan rusten. De coach van Levante brengt met Ruben Vezo nog een extra verdediger op het veld.

84'
Enis Bardhi (Levante UD) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luka Modric (Real Madrid).
83'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Sergio Arribas (Real Madrid) stond buitenspel.