1. 72' - Geel - Toni Kroos
    2. 77' - Verv. Lucas Vázquez door Eden Hazard
    3. 78' - Verv. Toni Kroos door Federico Valverde
    LaLiga EA Sports - speeldag 16 - 30/12/20 - 21:30

In de 100ste Real-wedstrijd van Thibaut Courtois heeft de Koninklijke 2 dure punten laten liggen. Op het veld van Elche kwamen de bezoekers niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Ondanks het puntenverlies was er ook goed nieuws voor Zinedine Zidane. Eden Hazard speelde voor het eerst opnieuw mee sinds eind november.

Voor aanvang van de wedstrijd was er alleen maar positief nieuws te melden voor de Belgen bij Real. Terwijl Courtois zijn 100ste wedstrijd speelde voor de Koninklijke, mocht Hazard zich opmaken voor een invalbeurt tegen Elche.

Real wilde zijn goede vorm doortrekken en nam Elche meteen in een wurggreep. Op het kwartier kwamen de bezoekers dan ook een 1e keer dicht bij de 0-1, maar Marcelo trof de onderkant van de lat.

Niet veel later was het dan toch raak voor Real. Asensio deed het doelhout een 2e keer beven, waarna Modric het openingsdoelpunt simpel tegen de touwen kopte.

Jubilaris Courtois beleefde een rustige avond, maar kort na de rust moest onze landgenoot zich toch gewonnen geven. Na een strafschopfout van Carvajal maakte Fidel er vanaf de stip 1-1 van.

Real schroefde het tempo op, maar zelfs een invalbeurt van de terugkerende Hazard bracht geen zoden aan de dijk. Integendeel zelfs, want het was Elche die nog het dichtste bij de overwinning kwam. In de blessuretijd ranselde Courtois een knappe vrije trap nog uit zijn doel.

Duur puntenverlies voor Real, dat zo stadsrivaal Atletico 2 punten ziet uitlopen in de stand.

Courtois hield de 1-1 op het bord met een knappe redding:

Het openingsdoelpunt van Modric:

23:16

EINDE

Elche en Real houden het op een 1-1-gelijkspel. In de blessuretijd was er nog een goede Courtois nodig om erger te voorkomen voor De Koninklijke. Eden Hazard vierde zijn terugkeer en speelde 10 minuten mee.

90+4'
    Redding van Thibaut Courtois (Real Madrid), die de bal al duikend kan pareren.
    90+4'
    Gonzalo Verdú (Elche CF) haalt uit met zijn rechter...
    90+3'
    Dani Carvajal (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Guido Carrillo (Elche CF).
    90+2'
    De ref fluit voor een fout, Guido Carrillo (Elche CF) heeft hands gemaakt.
    90+1'
    Karim Benzema (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gonzalo Verdú (Elche CF).
    90+1'

90'
    Guido Carrillo (Elche CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luka Modric (Real Madrid).
    88'

Hazard schampt de bal met het hoofd

Vinicius brengt de bal na een vlotte combinatie voor en vindt net niet het hoofd van Hazard. Wat een binnenkomer was dat geweest!

85'
    Marco Asensio (Real Madrid) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    85'

Real lijkt begonnen aan zijn slotoffensief. Asensio komt naar binnen en probeert het dan vanop afstand. Zijn schot wordt simpel afgeblokt door de Elche-defensie.

84'
    Luka Modric (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raúl Guti (Elche CF).
    83'
    82'

Wat kan Hazard?

Het blijft voorlopig wachten op de eerste echte actie van Hazard. De Belg valt natuurlijk ook niet op het makkelijkste moment in.

80'

Nog 10 minuten te spelen en het staat nog steeds 1-1 tussen Elche en Real Madrid. Grist de laagvlieger een onverhoopt punt mee?