John Stones
68'
John Stones
2 - 1

Manchester City heeft voor de 20e opeenvolgende keer gewonnen. Het versloeg West Ham United, toch de 4e in de stand, met 2-1 dankzij twee goals van zijn centrale verdedigers. Kevin De Bruyne mocht starten aan de wedstrijd en gaf de assist bij de 1-0.

Na 13 opeenvolgende overwinningen in de competitie lijkt Manchester City autoritair op weg naar de landstitel.

Tegen West Ham United zat de boel lang op slot. Pas na een halfuur spelen vond Kevin De Bruyne Ruben Dias aan de tweede paal: 1-0.

De bezoekers, knap vierde in de Premier League, hadden een antwoord in huis. Antonio maakte vlak voor de rust gelijk na een snelle tegenstoot. Niet veel eerder had hij ookal de paal geraakt met een knap schot uit de draai.

In de tweede helft bleef City baas, zonder echt gevaarlijk te zijn. Twintig minuten voor tijd kreeg Riyad Mahrez te veel tijd in de zestien. Hij vond John Stones in de zestien en die duwde de winnende treffer netjes tegen de touwen want een antwoord van de bezoekers kwam er niet meer.

De zegereeks van City staat zo op 20 overwinningen. Wie stopt deze machine nog af?

De 1-0 van Dias, op aangeven van De Bruyne:

Straffe statistiek:

90+5'

Het zit erop in Manchester. Competitieleider City heeft ervoor moeten knokken, maar wint al bij al toch gemakkelijk van West Ham met 2-1. Het mag daarvoor wel zijn centrale verdedigers bedanken.

90+4'

City komt nog goed weg

Bijna wordt het toch nog 2-2. Soucek komt aan de tweede paal net tekort om de gelijkmaker in doel te tikken.

90+4'
West Ham United komt opzetten en dat lijkt een kans op te leveren, maar Tomáš Soucek kan net niet bij de bal.
90+4'
Issa Diop (West Ham United) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+3'
90+3'
Fernandinho (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jarrod Bowen (West Ham United).
90+2'
Vrije trap voor Manchester City. Tomáš Soucek (West Ham United) hield John Stones vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+2'
Vrije trap voor West Ham United. Gabriel Jesus (Manchester City) hield Pablo Fornals vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+1'

City zet nu alles op verdedigen. De 14e zege op een rij in de competitie lijkt binnen handbereik.

90+1'

Extra tijd gaat in

De vierde scheidsrechters toont het bord met de extra tijd: we spelen nog 4 minuten.

90+1'
Bij West Ham United wordt de hoekschop genomen door Aaron Cresswell. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90'

89'

Gündogan, de topschutter van City in 2021, wordt een beetje uit zijn lijden verlost. Hij kwam er niet echt aan te pas vandaag.

89'
87'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Gabriel Jesus (Manchester City) stond buitenspel.
87'

Een vrije trap van West Ham levert geen doelkans op. De tijd begint te dringen voor de bezoekers.

87'
Pablo Fornals (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Phil Foden (Manchester City).