Premier League - speeldag 25 - 21/02/21 - 17:30
2'
Raheem Sterling
0 - 1
2'

Manchester City heeft met Arsenal opnieuw een gevaarlijke klip omzeild. Zo sprankelend als gewoonlijk was het deze keer niet, maar na de vroege 0-1 van Sterling was dat ook niet nodig. Kevin De Bruyne stond voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis.

City blies Arsenal helemaal weg in de openingsfase. Sterling kreeg een kans na minder dan een minuut, maar dat hij zich verslikte in zijn controle was geen probleem. Enkele seconden later scoorde hij wel met het hoofd na een perfecte voorzet van Mahrez (zie video).

Arsenal kwam er een kwartier totaal niet aan te pas. City had bijna 80 procent balbezit in die fase. De terugkerende Kevin De Bruyne speelde alsof hij nooit was weggeweest. Hij strooide met subtiele doorsteekpasses. In de 63 minuten dat hij speelde creëerde De Bruyne meer kansen dan wie ook bij City voor zijn wissel (drie in totaal).

In een meer opgaande tweede helft scoorde De Bruyne ook bijna. Hij probeerde het met een lobje over doelman Leno en was zichtbaar teleurgesteld in zichzelf dat hij de bal net naast plaatste.

Aan de stand veranderde niets meer. City was tevreden met de kleine voorsprong. Arsenal deed beter mee, maar was offensief te onmondig tegen de solide defensie van City. In de stand behoudt City met zekerheid een voorsprong van 10 punten op de nummer twee.

De snelle 0-1 van City

90+6'

Laatste fluitsignaal

City wint dankzij een openingsgoal na anderhalve minuut tegen Arsenal en behoudt met zekerheid zijn voorsprong van 10 punten op de nummer twee in de stand. Arsenal was aanvallend te onmondig.

90+4'
Vrije trap voor Manchester City. Dani Ceballos (Arsenal) hield Gabriel Jesus vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+3'
Emile Smith Rowe (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ilkay Gündogan (Manchester City).
90+2'
David Luiz (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rúben Dias (Manchester City).
90+1'
Ilkay Gündogan (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dani Ceballos (Arsenal).
90+1'

Vier minuten extra

Arsenal heeft nog 4 minuten om te scoren tegen City en zo een 3 op 12 te vermijden.

90+1'

90+1'
David Luiz (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Riyad Mahrez (Manchester City).
90'
Gabriel Jesus (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
89'
Fernandinho (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alexandre Lacazette (Arsenal).
89'
Vrije trap voor Arsenal. Raheem Sterling (Manchester City) hield Alexandre Lacazette vast en dat had de scheidsrechter gezien.
89'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Gabriel Jesus (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
89'

Gündogan haalt nog eens de achterlijn, maar Luiz maakt zijn voorzet onschadelijk. De corner levert ook niets op.

88'

Helemaal zeker kan City nog altijd niet zijn. Een voorzet van Tierney is bijna spek naar de bek van Aubameyang, maar de spits kan er net niet goed genoeg bij.

87'
Héctor Bellerín (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gabriel Jesus (Manchester City).