wo 12 mei 2021 23:24
    1. 66' - Verv. Kai Havertz door Olivier Giroud
    2. 78' - Verv. César Azpilicueta door Hakim Ziyech
    Premier League - speeldag 36 - 12/05/21 - 21:15

In de Premier League heeft Chelsea in eigen huis verloren van stadsrivaal Arsenal. Een schlemielig doelpunt besliste over de wedstrijd.

Thomas Tuchel had zijn elftal flink door elkaar gegooid voor de derby tegen Arsenal. De Duitser zag hoe hoe de bezoekers na een kwartier op voorsprong kwamen na een doelpunt in geschenkverpakking.

Kepa kon nog voorkomen dat een terugspeelbal van Jorginho in doel verdween, maar in de rebound strafte Emile Smith Rowe het geklungel van de thuisploeg af. De gelijkmaker van Pulisc werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ondanks de nederlaag staat Chelsea nog altijd comfortabel in de top 4, die recht geeft op een ticket voor de Champions League.

90+8' tweede helft
    90+6'
    Reece James neemt de hoekschop voor Chelsea. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    90+6'
    Christian Pulisic (Chelsea) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90+6'
    Hakim Ziyech (Chelsea) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90+4'
    Thomas Partey (Arsenal) probeert de scheidsrechter om de tuin te leiden met een schwalbe, maar dat pakt verkeerd uit.
    90+4'
    Mason Mount neemt de hoekschop voor Chelsea. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    90+1'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Callum Hudson-Odoi (Chelsea) stond buitenspel.
    90+1'
    Redding van Bernd Leno (Arsenal), die de bal al duikend kan pareren.
    90+1'
    Kurt Zouma (Chelsea) kan trappen op doel, maar hij ziet zijn schot via de lat over doel verdwijnen.
    90+1'
    De voorzet komt tot bij Kurt Zouma (Chelsea). Zijn kopbal gaat richting doel...
    90+1'

90'
    Olivier Giroud (Chelsea) kan trappen op doel, maar hij ziet zijn schot via de lat over doel verdwijnen.
    90'
    Chelsea is dicht bij een doelpunt: de kopbal van Olivier Giroud raakt de lat.
    90'
    86'
    De poging wordt gered door Bernd Leno (Arsenal), die geen rebound weggeeft.
    86'
    Christian Pulisic (Chelsea) haalt uit met zijn rechter...
    85'
    Bij Chelsea wordt de hoekschop genomen door Mason Mount. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.