Premier League - speeldag 38 - 23/05/21 - 17:00
Sadio Mané
74'
Sadio Mané
2 - 0

Liverpool heeft een seizoen om snel te vergeten toch met een goed gevoel afgesloten. De ploeg van Jürgen Klopp stond twee speeldagen geleden nog op een Europa League-plaats, maar eindigt het seizoen als derde en speelt volgend seizoen in de Champions League. Leicester is het grootste slachtoffer.

De opdracht voor Liverpool in de laatste competitiematch was winnen en liefst met een zo groot mogelijk verschil in doelpunten. Voor Belgen was er geen rol weggelegd. Divock Origi zat niet in de selectie van Liverpool en hetzelfde kon gezegd worden bij Crystal Palace over Christian Benteke en Michy Batshuayi.

Het werd uiteindelijk geen moeilijke namiddag voor Liverpool. Mané scoorde voor en na de rust, maar het beste nieuws kwam er uit Leicester en Birmingham. Leicester verloor van Tottenham in de slotfase en Chelsea verloor van Aston Villa.

Zo springt Liverpool nog naar de derde plaats in de stand en werd het seizoen toch nog afgesloten met lachende gezichten op Anfield.

90+1'
90+1'

89'
88'
86'
De poging wordt gered door Alisson (Liverpool), die geen rebound weggeeft.
86'
Gary Cahill (Crystal Palace) haalt uit met zijn linker...
86'
Liverpool
86'
Crystal Palace krijgt een vrije trap. James Milner (Liverpool) haalde Jeffrey Schlupp onderuit.
85'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Trent Alexander-Arnold (Liverpool), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
85'
Redding van Vicente Guaita (Crystal Palace), die de bal al duikend kan pareren.
85'
Mohamed Salah (Liverpool) haalt uit met zijn linker...
84'
Bij Liverpool wordt de hoekschop genomen door Trent Alexander-Arnold. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
83'
83'
Liverpool krijgt een vrije trap. Jairo Riedewald (Crystal Palace) haalde Thiago onderuit.
80'
Mohamed Salah (Liverpool) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
80'
Vrije trap voor Crystal Palace. Thiago (Liverpool) hield Jordan Ayew vast en dat had de scheidsrechter gezien.