81'
Dominic Calvert-Lewin
81'
2 - 2

In de Premier League heeft de Merseyside Derby tussen Everton en kampioen Liverpool geen winnaar opgeleverd. Na een boeiende wedstrijd stond er 2-2 op het scorebord. In de extra tijd werd een doelpunt van Henderson nog afgekeurd door de VAR.

Voor aanvang van de wedstrijd was Everton erop gebrand om stadsrivaal Liverpool te verslaan. Het was exact 10 jaar geleden dat de Toffees nog eens konden winnen in de Merseyside Derby. Met 12 op 12 en een ploeg vol vertrouwen leek vandaag dan ook het ideale moment.

Toch begon Liverpool het sterkst en na 3 minuten was het al prijs voor de Reds. Linksachter Robertson zette zich sterk door op zijn flank en vond Sadio Mané in het strafschopgebied. De Senegalees twijfelde niet en schoot de bal in het dak van het doel.

Liverpool had de wedstrijd onder controle, tot James Rodriguez via een hoekschop het hoofd van Michael Keane vond. De Everton-verdediger hield zijn mannetje goed af en kopte de bal voorbij een twijfelende Adrián. 1-1 en alles te herdoen bij de rust.

Nog meer spektakel na de rust

Na de pauze kregen we een gretiger Everton te zien. Liverpool kreunde onder de druk van de Toffees, toen plots Mohamed Salah zijn duivels ontbond. Een slecht  weggewerkte bal viel pardoes voor de voet van de Egyptenaar en die werkte knap af.

Everton leek niet uit zijn lood geslagen en bleef geduldig op zoek gaan naar de gelijkmaker. Na een knappe bal van Rodriguez vond Digne man in vorm Calvert-Lewin in de zestien. De Engelse spits torende boven iedereen uit en kopte de bal knap binnen.

De wedstrijd werd steeds bitsiger en na terecht rood voor Richarlison leek Liverpool dan toch nog met de volle buit te gaan lopen. Sadio Mané legde de bal in de zestien slim terug op Henderson die niet twijfelde en de 2-3 binnenschoot.

Toch kon Liverpool niet lang genieten van de voorsprong, want de VAR besloot na lang wachten het doelpunt nog af te keuren. Een billijk gelijkspel na een prachtige wedstrijd.

15:28

EINDE

Geen winnaar in de Merseyside Derby, maar wat een heerlijke pot voetbal kregen we te zien! Na een laat doelpunt van Henderson leek Liverpool de volle buit te grijpen, maar daar besliste de VAR anders over. 2-2 is het eindverdict.

90+6'
Andrew Robertson (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alex Iwobi (Everton).
90+4'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Sadio Mané (Liverpool) stond buitenspel.
90+4'
Ontgoocheling bij Liverpool, want het doelpunt van Sadio Mané wordt afgekeurd nadat de VAR de beelden heeft bekeken.
90+3'

VAR keurt doelpunt Henderson af!

Liverpool lijkt aan het langste eind te trekken via een doelpunt van Henderson. Mané legt de bal terug op de aanvoerder en die knalt de bal uiteindelijk binnen. Na lang aarzelen keurt de VAR het doelpunt echter af door buitenspel van Mané. Een twijfelachtige beslissing.

90+1'

90+1'
90+1'

We krijgen vijf minuten extra tijd. Valt er nog een doelpunt uit de kast?

90'
88'
Liverpool krijgt een vrije trap. Richarlison (Everton) haalde Thiago onderuit.
88'

Rood Richarlison!

De wedstrijd wordt steeds bitsiger en dat levert nu ook een rode kaart op voor Richarlison. De Braziliaan gaat veel te driest in op de enkels van Thiago en mag gaan douchen.

87'
Trent Alexander-Arnold (Liverpool) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
87'

Alexander-Arnold neemt opnieuw een vrije trap voor zijn rekening. De Engelse verdediger probeert het rechtstreeks, maar kan zijn doelpoging niet kadreren.

86'
Yerry Mina (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sadio Mané (Liverpool).
85'

Dankzij zijn doelpunt vandaag is Calvert-Lewin de eerste speler van Everton sinds Romelu Lukaku die in vijf opeenvolgende wedstrijden kan scoren! De spits verkeert duidelijk in bloedvorm!