2. 28' - Geel - Abdoulaye Doucouré
  3. 45' - Geel - Richarlison
  1. 67' - Geel - Raheem Sterling
Premier League - speeldag 16 - 17/02/21 - 21:15

Manchester City heeft zijn koppositie in de Premier League nog wat verstevigd na een overwinning op het veld van Everton. Kevin De Bruyne keerde terug uit blessure en kreeg nog een invalbeurt van 10 minuten in de 1-3-zege.

Everton en Manchester City hadden vanavond nog een wedstrijd in te halen. Na zijn hamstringblessure was Kevin De Bruyne opnieuw van de partij na een afwezigheid van vier weken. Starten deed hij nog wel op de bank.

De Bruyne zag zijn team op voorsprong komen voor rust na een doelpunt van man in vorm Phil Foden. Maar lang stond de voorsprong niet op het bord, want Richarlison maakte niet veel later de gelijkmaker: 1-1.

Na de rust was het wachten op een invalbeurt van De Bruyne, maar die kwam er niet meteen. City kwam wel weer op voorsprong dankzij de linker van Riyad Mahrez. Bernardo Silva duwde Everton helemaal kopje onder met de 1-3.

10 minuten voor het laatste fluitsignaal kregen we dan toch de comeback van Kevin De Bruyne. Scoren deed City niet meer, maar coach Pep Guardiola zal maar al te blij zijn dat hij weer beschikt over een fitte De Bruyne.

Dankzij de overwinning verstevigt City zijn koppositie in de Premier League weer wat. Het telt nu al 10 punten voorsprong op eerste achtervolger en stadsrivaal United.

De eerste drie doelpunten:

90+3'
Riyad Mahrez (Manchester City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

87'
Riyad Mahrez neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
86'
Abdoulaye Doucouré (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Phil Foden (Manchester City).
79'
Lucas Digne (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
78'
Phil Foden (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
74'
Rúben Dias (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Richarlison (Everton).
70'
Mason Holgate (Everton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raheem Sterling (Manchester City).
69'
Kyle Walker (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Richarlison (Everton).
67'
67'
67'
Vrije trap voor Everton. Raheem Sterling (Manchester City) hield Seamus Coleman vast en dat had de scheidsrechter gezien.
61'
Rodri (Manchester City) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
61'
Phil Foden neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
55'
Gabriel Jesus (Manchester City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
53'
Gylfi Sigurdsson (Everton) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
51'
Kyle Walker (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.