6. 90+2' - Doelpunt - Callum Hudson-Odoi (1 - 3)
Premier League - speeldag 17 - 03/01/21 - 17:30
90+2'
Callum Hudson-Odoi
90+2'
1 - 3

Manchester City heeft 2021 ingezet met een klinkende overwinning in de topper tegen Chelsea: 1-3. Kevin De Bruyne blonk uit bij de bezoekers met een goal en een assist.

Het journaal 19u met o.a. een scorende De Bruyne voor Manchester City tegen Chelsea

Beide teams betraden met twijfels de arena, want Chelsea had 3 van zijn laatste 5 wedstrijden verloren en Manchester City werd in de aanloop naar de match geteisterd door een corona-uitbraak. De bezoekers misten daardoor onder meer Ederson, Walker en Jesus.

Toch leek vooral Chelsea de zieke ploeg op het veld, want de thuisploeg werd zeker in de 1e helft overklast door een gretig Manchester City, dat na een voorzicht openingskwartier het gaspedaal vol indrukte.

Chelsea zag sterretjes en incasseerde in enkele dolle minuten twee goals: Gündogan haalde na een fraaie pirouette de trekker over en Foden verzilverde een assist van regisseur De Bruyne.

Manchester City toonde geen medelijden met een zieltogend Chelsea, dat blij mocht zijn dat de bezoekers er voor de rust maar eentje meer bijdeden. Na een schot van Sterling op het kader schoof De Bruyne de rebound binnen: 0-3.

Na de koffie zetten De Bruyne en co de spaarmodusknop aan, maar Chelsea wist zich geen raad met het balbezit en bovendien bleef City in de omschakeling de gevaarlijkste ploeg. Zo voorkwam Mendy de 0-4 van Rodri met een prima parade.

In de slotfase kon invaller Hudson-Odoi toch nog milderen voor Chelsea, maar zijn 1-3 was niet meer dan een pleister op een houten been.

De doelpunten van Manchester City:

90+3' tweede helft
90+3'

Het doelpunt van Hudson-Odoi is meteen het einde van een wedstrijd die er nooit écht een was. Manchester City overklaste de thuisploeg, met Kevin De Bruyne als uitblinker. De Rode Duivel was goed voor een goal en een assist.

90+2'

Doelpunt voor
Chelsea

Callum Hudson-Odoi kan scoren voor Chelsea. De assist komt op naam van Kai Havertz.
90+2'

Chelsea prikt nog tegen

In de extra tijd kan Chelsea toch nog de eer redden. Hudson-Odoi glijdt aan de tweede paal de 1-3 binnen, al is die goal voor de thuisploeg niet meer dan een pleister op een houten been.

90+1'
Christian Pulisic (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bernardo Silva (Manchester City).
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'
90'
Chelsea krijgt een vrije trap. Bernardo Silva (Manchester City) haalde Christian Pulisic onderuit.
88'
Bij Chelsea wordt de hoekschop genomen door Mason Mount. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
88'

Gênant moment voor Werner

Timo Werner heeft deze wedstrijd nog geen deuk in een pakje boter getrapt en haalt zich nu helemaal de hoon van de supporters op de hals door bij een corner domweg tegen de hoekschopvlag te schoppen.

86'

De Bruyne gewisseld

Voor zover daar sprake van kan zijn in een leeg stadion krijgt Kevin De Bruyne een applauswissel van Guardiola. Agüero mag de match volmaken.

86'

Havertz probeert een gaatje te zoeken in de City-verdediging, maar slaagt daar niet in. Het schot van de Duitser wordt afgeblokt.

85'
Kai Havertz (Chelsea) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Bij Chelsea wordt de hoekschop genomen door Kai Havertz. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
84'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Bernardo Silva (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
83'
Kevin De Bruyne (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
83'

De bal ligt eigenlijk beter voor een linksvoetige, maar Kevin De Bruyne neemt toch een vrije trap voor zijn rekening van net buiten de zestien. Zijn vlottende bal waait naast.

83'
Thiago Silva (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.