Premier League - speeldag 6 - 25/10/20 - 20:15
Jamie Vardy
0 - 1
Jamie Vardy
80'

Leicester City heeft voor het eerst in 47 jaar nog eens kunnen winnen op het veld van Arsenal. De Foxes creëerden 80 minuten lang niets, maar invaller Vardy sloeg toe bij de eerste de beste kans voor de bezoekers. Leicester klimt zo naar de 3e plek in de stand, Arsenal blijft in de middenmoot hangen.

Met Arsenal - Leicester stond er een interessante match
geprogrammeerd op zondagavond in de Premier League. Thuisploeg Arsenal kampeerde na 5 speeldagen in de middenmoot, maar ontving met Leicester wel een ploeg waar ze thuis al sinds 1973 niet meer van hadden verloren.

Leicester was furieus aan de competitie begonnen met een 9 op 9 en een stuntzege tegen Man.City (2-5), maar de Foxes vielen nadien van hun wolk met twee nederlagen op rij. Coach Brendan Rodgers rekende vanaf de aftrap opnieuw op zijn drie Belgen: Tielemans, Praet en Castagne.

Arsenal laat het liggen in eerste helft

De wedstrijd leek perfect te beginnen voor Arsenal. Na drie minuten werkte Lacazette een hoekschop tegen de touwen, maar het feestje ging niet door omdat de lijnrechter gevlagd had. Een goede waarschuwing voor Leicester zou je denken, maar de bezoekers bleven mak acteren.

Arsenal voetbalde voor de rust een handvol kansen bij elkaar. Verdedigers Luiz en Tierney strooiden met scherpe passes, maar hun spitsen Aubameyang en Lacazette deden er niets mee. Aan de overkant viel Arsenal-doelman Leno, die 45 minuten lang geen Fox had gezien, bijna in slaap.

Vardy slaat toe bij eerste en enige kans van de Foxes

De tweede helft leek aanvankelijk van hetzelfde laken een broek, maar ook bij Arsenal slopen de slordigheden in het spel. De thuisploeg liet één noemenswaardige kans optekenen na de rust, maar Schmeichel had een goede parade in huis op de heerlijke volley van Bellerin.

We leken op een kleurloos gelijkspel af te steven in het Emirates Stadium tot tien minuten voor tijd de onvermijdelijke Jamie Vardy zijn moment gekomen zag. Die spits, die op het uur Praet was komen vervangen, scoorde bij de eerste de beste kans voor Leicester.

Een slotoffensief van Arsenal bleef uit, waardoor Leicester een gevleide driepunter pakt. De Foxes hijsen zich daarmee naar een gedeelde 3e plaats in de stand. Arsenal blijft ter plaatste trappelen en staat in de middenmoot op plek 10.

Bekijk het doelpunt van Vardy:

Leicester maakt komaf met pijnlijke statistiek:

22:13

Leicester wint op een diefje bij Arsenal

80 minuten lang creëerde Leicester niets, maar invaller Jamie Vardy had genoeg aan 1 kans om zijn team de 3 punten te schenken. Arsenal zal zichzelf voor het hoofd slaan, want het was drie kwart van de wedstrijd de betere ploeg.

90+5'
Vrije trap voor Leicester City. Granit Xhaka (Arsenal) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+5'
Bij Arsenal wordt de hoekschop genomen door Nicolas Pépé. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+3'

Bijna opnieuw Vardy

Vardy wordt nog eens diepgestuurd en heeft zijn tweede treffer aan de voet. De spits probeert het met een stiftje, maar Leno werkt de bal onorthodox met zijn hoofd weg. Geen tweede treffer voor Vardy.

90+3'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Youri Tielemans (Leicester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+2'
Bernd Leno (Arsenal) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
90+2'
Jamie Vardy (Leicester City) haalt uit met zijn rechter...
90+1'
Eddie Nketiah (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Wesley Fofana (Leicester City).
90+1'

90'
Thomas Partey (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jamie Vardy (Leicester City).
90'

We krijgen 5 minuten extra tijd. Valt er nog een doelpunt uit de ligt of is de driepunter binnen voor Leicester?

89'
Shkodran Mustafi (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Youri Tielemans (Leicester City).
88'

Arsenal beseft dat het vijf voor twaalf is en probeert met veel moeite een slotoffensief op gang te brengen. Kunnen de Gunners hun vel nog redden?

85'

Arsenal kan zichzelf wel voor het hoofd slaan. De thuisploeg had het overwicht in de eerste helft en is ook in deze tweede helft nooit echt in de problemen gekomen. Met nog een vijftal minuten op de klok moet het nu wel achtervolgen.

85'
Eddie Nketiah (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.