Premier League - speeldag 12 - 13/12/20 - 15:15
81'
Jeffrey Schlupp
81'
1 - 1

Tottenham heeft punten laten liggen op het veld van Crystal Palace. Kane zorgde voor de 1-0 voor rust, Schlupp bracht Palace langszij op het einde. Toby Alderweireld en Christian Benteke speelden allebei de volledige partij.

Son en Kane doen het alweer

Tottenham kwam als fiere leider op bezoek bij middenmoter Crystal Palace. Met Christian Benteke in de basis en Michy Batshuayi op de bank moest Palace het doen tegen het Tottenham van Toby Alderweireld.

De bezoekers openden furieus, maar kansen vielen aan beide kanten. Son mikte over doel, Zaha knalde hard op Lloris.

Palace-doelman Guaita moest vervolgens een poging van Ndombele uit zijn kooi halen. Nadien volgden er 2 kansen op evenveel minuten. Eerst vloog een plaatsbal van Reguilon nipt over, de kopbal van Kane werd maar net gered door Guaita.

Maar daar was dan plots het gouden duo Kane-Son. Die laatste bediende zijn ploegmakker, die met een ver schot Guaita dan toch eens kon verrassen. Met de rust in zicht zag Eze zijn poging nog stranden op de paal. Rusten deden we dus met een 0-1-voorsprong voor de bezoekers.

Palace wordt beloond naar werken

Doorgaan op dat elan deden ze na de rust niet meer bij Tottenham. De bezoekers lieten het initiatief bij Palace, dat bij momenten enkele goeie aanvallen in elkaar knutselde.

Schlupp kreeg de beste kans op de gelijkmaker, maar besloot met z'n mindere voet over doel. Benteke, al de hele wedstrijd onzichtbaar, kreeg dan toch zijn kans. Zijn kopbal strandde op het dak van het doel.

Palace zocht de gelijkmaker nadrukkelijk, Batshuayi zag hoe dat maar niet wou lukken en mocht ook niet meer invallen. Maar de thuisploeg werd dan toch beloond. Schlupp tike de 1-1 eenvoudig binnen.

In een dol slot zette Tottenham nog even alles op alles. Maar doelman Guaita kroonde zich tot de man van de avond met verschillende ultieme parades. Puntenverlies dus voor Tottenham, dat de leidersplaats straks kan kwijtspelen aan Liverpool.

He doelpunt van Kane

Guaita houdt zijn team recht

Oeps: Benteke vergeet te knielen

90+4'
Wilfried Zaha (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur).
90+4'

Einde!

Het zit erop! Tottenham verspeelt de zege na een zwakke tweede helft. Palace-doelman Guaita houdt zijn team recht in het slotofensief van de bezoekers.

90+4'

Guaita alweer met de redding!

Wat een redding! Palace-doelman Guaita haalt een lange vrije trap van Dier uit zijn kooi met een knappe parade!

90+3'
Bij Tottenham Hotspur wordt de hoekschop genomen door Giovani Lo Celso. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+3'
Son Heung-min neemt de hoekschop voor Tottenham Hotspur. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+2'
Redding van Vicente Guaita (Crystal Palace), die de bal al duikend kan pareren.
90+2'
Eric Dier (Tottenham Hotspur) haalt uit met zijn rechter...
90+2'
Cheikhou Kouyaté (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dele Alli (Tottenham Hotspur).
90+1'
Andros Townsend (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ben Davies (Tottenham Hotspur).
90+1'
Christian Benteke (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur).
90+1'

89'
88'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Wilfried Zaha (Crystal Palace) stond buitenspel.
87'
Christian Benteke (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur).
87'

Palace komt goed weg

Een ver schot van Davies tikt de dwarsligger aan, de bal komt weer in het spel. Aurier kiest in de rebound voor een hard schot, dat via Kane nog bijna in doel belandt. Maar doelman Guaita pakt uit met een ultieme reflex!

87'
Ben Davies (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nathaniel Clyne (Crystal Palace).