6. 90' - Doelpunt - Roberto Firmino (2 - 1)
Premier League - speeldag 13 - 16/12/20 - 21:00
90'
Roberto Firmino
90'
2 - 1

Liverpool heeft de Engelse topper tegen Tottenham gewonnen. Een gelijkspel hing in de lucht maar in minuut 90 trok Firmino zijn ploeg over de streep. Toby Alderweireld speelde een ietwat ongelukkige partij. Door de overwinning staat de ploeg van Klopp nu alleen aan de leiding.

De regerende landskampioen heeft het dit seizoen moeilijker om afstand te nemen van de concurrentie. Maar in de topper tegen Tottenham toonden de Reds zich wel dominant voor de pauze.

Dat leverde na 26 minuten een verdiende goal op. Een knal van Salah botste via Toby Alderweireld in doel. Een ongelukkige bijrol voor de Rode Duivel. Maar zijn ploeg kwam al snel langszij dankzij Son. De Zuid-Koreaan blijft aan de lopende band scoren.

De 1-1 bleef heel lang op het scorebord staan al werd het doelhout aan beide kanten nog getest. Pas in minuut 90 kreeg de match een winnaar. Alderweireld en Kane verloren Firmino uit het oog bij een hoekschop en die kopte de winnende treffer tegen de touwen.

Bekijk de doelpunten uit de partij

90+3'
Lucas Moura neemt de hoekschop voor Tottenham Hotspur. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

90'

Liverpool

Andrew Robertson (Liverpool) schildert een voorzet op het hoofd van Roberto Firmino en die kopt de 2 - 1 tegen het net.
90'
Andrew Robertson neemt de hoekschop voor Liverpool. Hij dropt de bal centraal voor doel.
89'
Dele Alli (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jordan Henderson (Liverpool).
89'
De poging wordt gered door Alisson (Liverpool). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
89'
Eric Dier (Tottenham Hotspur) haalt uit met zijn rechter...
88'
Fabinho (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dele Alli (Tottenham Hotspur).
87'
84'
Serge Aurier (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sadio Mané (Liverpool).
83'
Curtis Jones (Liverpool) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
79'
Harry Kane (Tottenham Hotspur) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
76'
76'
Curtis Jones (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur).
75'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Mohamed Salah (Liverpool), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.