84'
90+1'
3 - 4
90+1'

Antwerp en Rangers FC hebben de voetbalfans vermaakt. In een match met 3 penalty's, een rode kaart en een geblesseerde doelman trok Antwerp uiteindelijk aan het kortste eind. Goals van Avenatti, Refaelov en Hongla volstonden niet voor de zege en dus moet Antwerp volgende week vol aan de bak.

Antwerp - Rangers FC in een notendop:

• Sleutelmoment: Ryan Kent maakt 5 minuten voor tijd de gelijkmaker met een heerlijke dribbel en goede afwerking. In de dolle slotminuten die daarop volgen scoort Barisic zijn 2e penalty en bezorgt hij zijn ploeg de overwinning.
  • Man van de match: Hongla leek de matchwinnaar te worden met zijn heerlijke goal. Daar beslisten de bezoekers anders over. Refaelov speelde een verdienstelijke wedstrijd, met 1 goal en 2 assists.
  • Opvallend: In de slotfase van de eerste helft kantelt de wedstrijd in het voordeel van Antwerp. In de laatste minuten van de tweede helft gaan de Rangers alsnog met de overwinning aan de haal. Een eeuwenoud voetbalcliché bevestigd: een wedstrijd duurt 90 minuten.

Bekijk het verslag:

Dolle slotminuten zetten scheve situatie recht

De wedstrijd beloofde een slag te worden tussen 2 sterk verdedigende ploegen. Dat was ook het wedstrijdbeeld in de openingsminuten. Beide ploegen voetbalden voorzichtig en wilden voornamelijk een vroeg tegendoelpunt vermijden.

Op het halfuur voetbalden de bezoekers uit Glasgow de beste kansen bij elkaar. Morelos kwam oog in oog met Beiranvand, de doelman van Antwerp bracht redding. Niet veel later hield hij zijn ploeg opnieuw recht.

Maar die reddingen waren snel vergeten na een enorme flater. Morelos bedankte voor de geloste bal en bediende Aribo. Die had weinig moeite om Rangers op voorsprong te brengen. Antwerp leek aangeslagen, want het wou absoluut de 0 houden thuis.

Vlak voor rust zorgden enkele doldwaze minuten voor een kentering. Avenatti kopte met een boogballetje de gelijkmaker op het bord. Refaelov lokte een minuut later een penalty uit en zette die zelf om. Antwerp ging zowaar rusten met de voorsprong.

Antwerp geeft overwinning alsnog uit handen

Steven Gerrard kreeg 15 minuten om zijn team op te peppen na de bittere pil die het moest slikken aan het einde van de eerste helft. Dat leek gelukt, want de bezoekers kwamen met veel aanvallende intenties uit de kleedkamer en drukten Antwerp plat.

Die druk werd op het uur beloond. De Laet ging aan het truitje van Morelos hangen, de VAR kwam tussenbeide en gaf een penalty. Barisic miste niet en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte.

Een geniale ingeving van Hongla leek de wedstrijd te beslissen. Hij schilderde met een afstandsschot de bal voorbij doelman McGregor en bracht Antwerp weer op voorsprong. Toch was het doelpuntenfestijn nog niet afgelopen.

Invaller Kent dribbelde de Antwerp-verdediging op een hoopje en werkte beheerst af. Ingevallen doelman Ortwin De Wolf had geen verhaal. In de absolute slotminuten van de wedstijd beging Seck hands in de zestien. Opnieuw scoorde Barisic vanaf de stip.

Antwerp staat zo voor een aartsmoeilijke opdracht. De ploeg van Frank Vercauteren moet minstens 2 keer scoren in Schotland om kans te maken op de volgende ronde in de Europa League.

Bekijk de 7 doelpunten

Bekijk de reacties na de match:

23:00

Dol slot draait uit in het voordeel van de bezoekers

Rangers FC wint na een dol slot op het veld van Antwerp. Hongla leek de matchwinnaar te worden met een heerlijk afstandsschot. Daar beslisten Kent met een heerlijke dribbel en Barisic met 2 penaltydoelpunten anders over. 3-4 is de eindstand, een moeilijke opdracht wacht Antwerp in Schotland.

90+8' tweede helft
90+3'

Doelkader voorkomt gelijkmaker

Invaller Miyoshi haalt uit met zijn linker. Zijn schot vanop afstand raakt vol de paal van McGregor.

90+3'

Paal staat in de weg van de gelijkmaker voor Miyoshi

90+3'

Een waar doelpuntenfestijn op de Bosuil zorgt ervoor dat Antwerp in de terugwedstrijd minstens 2 keer zal moeten scoren.

90+1'

Rangers krijgen penalty in het slot: Barisic mist niet: 3-4

90+1'
89'

Barisic met 2 op 2

Barisic kent geen genade en zet ook zijn 2e penalty om. Opnieuw knalt hij de bal in de rechterhoek. 3-4 voor de bezoekers in een dolle slotfase.

89'
88'

Handspel Seck, penalty Rangers

De Rangers krijgen een grote kans om met de overwinning aan de haal te gaan. Kent trapt de bal tegen de arm van Seck. Penalty voor de bezoekers en de uitsluiting voor Seck.

87'

Antwerp krijgt de 4-3 er net niet in

86'

Antwerp net niet!

Opnieuw zijn we op weg naar een dolle slotfase. Een vrije van Antwerp trap zorgt voor gevaar. De poging van Avenatti wordt van de lijn gekeerd.

85'

Keepers houden het bij 3-3!

Opnieuw duikt Kent op in de zestien van Antwerp. De Wolf heeft een goede parade in huis. Hongla kan in de tegenaanval alleen op McGregor af, maar ook die houdt zijn ploeg recht.

85'

Geweldige actie van Kent brengt de Rangers toch langszij: 3-3

85'

Dolle fase! Beide doelmannen pakken uit met geweldige redding in zelfde minuut

84'
82'

Kent dribbelt en werkt af: 3-3

De aanhoudende druk van de bezoekers levert hen de gelijkmaker op. Kent slalomt voorbij alles en iedereen. De jonge aanvaller werkt beheerst af en brengt Rangers op gelijke hoogte.