UEFA Europa League - speeldag 1 - 22/10/20 - 18:56
    Dani de Wit
    0 - 1
    Dani de Wit
    58'

AZ heeft alle coronazorgen van zich kunnen afzetten met een daverende stunt in Napels. De Nederlanders verrasten de Italiaanse favoriet met 0-1. PSV kon het voorbeeld niet volgen tegen Granada.

AZ worstelt met zijn vertrouwen in de Nederlandse competitie. Tot overmaat van ramp had het coronavirus de Alkmaarders in zijn greep. De kaarten lagen dan ook gunstig voor Napoli.

Maar de Italianen hadden weinig zin in de Europese opdracht en lieten AZ ongemoeid in de eerste helft. Napoli schoot pas laat wakker: het doelpunt van Osimhen werd afgekeurd voor buitenspel, Rode Duivel Dries Mertens miste zijn kans.

De voorsprong kwam dan ook verrassend op naam van AZ. Dany de Wit prikte een voorzet van Svensson binnen, meteen genoeg voor de stuntzege.

Götze opent de score, Granada wint

UEFA Europa League
    PSV
    1-2
    Granada CF

Mario Götze heeft zijn Europese debuut voor PSV meteen kleur gegeven met een doelpunt. De aanvaller, die Duitsland de wereldtitel bezorgde in 2014, knalde de bal onhoudbaar binnen tegen Granada.

Maar zijn goal volstond niet om PSV de drie punten te schenken. Götze werd halfweg gewisseld en zonder de Duitser gingen de Nederlanders kopje-onder. Weliswaar na heerlijke goals van Granada.

Arsenal wint, ondanks gepruts in defensie

Rapid Wien
    1-2
    Arsenal

Arsenal is met de schrik vrijgekomen in zijn eerste Europese wedstrijd tegen Rapid Wien. De Engelse topclub wordt tot een van de favorieten gerekend, maar ging pijnlijk in de fout in de tweede helft. Doelman Bernd Leno zal nog even wakker liggen van zijn blunder.

Gelukkig voor het sluitstuk konden David Luiz en Aubameyang toch nog een driepunter in het Engelse mandje leggen.

Leicester-Belgen vieren 3 goals tegen Loehansk

Leicester City
    3-0
    Zorya Luhansk

Leicester City heeft zijn start in de Europa League niet gemist. Met zijn 3 Rode Duivels in de basis (Timothy Castagne, Youri Tielemans en Dennis Praet) won de nummer 4 uit Engeland met 3-0 van Zarja Loehansk uit Oekraïne.

Maddison (29') en Barnes (45') bezorgden Leicester een 2-0-voorsprong bij de pauze. De ingevallen Iheanacho (67') zette de eindstand op het bord. Praet maakte de match vol, Castagne (82') en Tielemans (71'), die geel kreeg, mochten in de tweede helft gaan rusten. In dezelfde groep G won Braga ook met 3-0 van AEK.

Invaller Saelemaekers maakt de match dood met assist

Celtic
    1-3
    AC Milan

In Groep H begon Milan met een driepunter op het veld van Celtic. Alexis Saelemaekers zag vanaf de bank hoe Krunic (14') en Brahim Diaz (42') de bezoekers voor de pauze op rozen zetten. Elyounoussi (76') bracht weer spanning in de match, maar de ingevallen Hauge nam in de extra tijd alle twijfel weg op assist van de eveneens ingekomen Saelemaekers, die 10 minuten mocht meedoen.

In de tweede wedstrijd van de groep won Rijsel met 1-4 bij Sparta Praag. Yusuf Yazici, de spitsbroeder van Jonathan David, tekende voor 3 doelpunten.