1. 6' - Doelpunt - Siebe Van der Heyden (0 - 1)
Challenger Pro League - speeldag 17 - 30/01/21 - 20:46
6'
Siebe Van der Heyden
0 - 1
6'

Union heeft op een drassig veld de Zwanze Derby gewonnen tegen RWDM. Union kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong langs Van der Heyden en gaf de controle nooit uit handen. Vanzeir verdubbelde in de tweede helft de score en benadrukte daarmee het verschil tussen beide ploegen.

De Zwanze Derby was nog maar net begonnen en Union opende de score. Een vrije trap viel na wat gerommel voor de voeten van Van der Heyden. De verdediger twijfelde niet en bracht zijn ploeg op voorsprong.

Ondanks een erg drassig veld lag het tempo in de derby tamelijk hoog. Voor de pauze waren de beste kansen nog voor Union, maar de ploegen gingen rusten met een 0-1-tussenstand.

Bij aanvang van de tweede helft scoorde Union bijna opnieuw uit vrije trap. Christian Burgess kopte maar net naast het doel van de 21-jarige doelman Matthys.

Op het uur verdubbelde Union de score. Nielsen gooide de bal in de zestien, doelman Matthys miskeek zich op de bal en topschutter Vanzeir kon erg makkelijk de tweede van de avond maken voor Union.

Niet veel later werd het bijna 0-3 na een penaltyfout van Matthys op Vanzeir. De lijnrechter greep echter in, de jonge doelman van RWDM was eerst op de bal en dus was van een overtreding geen sprake.

Union blijft dankzij de overwinning leider in 1B met ruime voorsprong.

RWDM-Union 0-2

5' Van der Heyden 0-1
61' Vanzeir 0-2

De openingsgoal van Union:

Het drassige veld van RWDM:

59'

Vanzeir verdubbelt de score

Nielsen gooit de bal in de zestien, doelman Matthys miskijkt zich op de bal en topschutter Vanzeir kan erg makkelijk de tweede van de avond maken voor Union.

58'
44' eerste helft
6'
RWDM
0-1
5'

Van der Heyden opent de score

Na een rommelige fase op vrije trap, landt de bal voor de voet van Siebe Van der Heyden. Die reageert alert en trapt Union op voorsprong.