1. 13' - Doelpunt - Antoine Bernier (1 - 0)
Challenger Pro League - speeldag 12 - 29/11/20 - 20:01
13'
Antoine Bernier
13'
1 - 0

Na zes overwinningen op een rij weet Union opnieuw wat verliezen is in 1B. De Brusselse competitieleider verloor de topper tegen de nummer twee met het kleinste verschil: 1-0. De kloof in de stand tussen Union en Seraing is geslonken tot 4 punten.

De spanning in 1B, dat was de voornaamste inzet van de wedstrijd tussen de nummer twee en de nummer een in de stand. Bij winst liep Union namelijk 10 punten uit.

Union toonde ook meteen waarom het zo dominant is dit seizoen in 1B. Het creëerde drie goede mogelijkheden in de beginfase, maar werkte minder goed af dan gewoonlijk. Vanzeir, Labeau en Teuma lieten de 0-1 liggen.

En het beste paard struikelt dan wel eens. Doelman Moris en verdediger Burgess hinderden elkaar en zo ging de bal in een rommelige fase over de doellijn. Seraing stond verrassend op 1-0 (zie video).

Union speelde daarna wat verkrampt en overhaast en het bevroren veld hielp ook niet. De gevaarlijkste kans in de eerste helft was nog een vrije trap van Nielsen. Die voorzag dat iedereen in de muur zou springen. Dat gebeurde ook, maar zijn prima poging verdiende beter dan net naast te gaan.

In de tweede helft zette Seraing - een beetje tegen zijn eigen natuur in - een blok neer op de eigen speelhelft en loerde op de counter. Union miste de nodige creativiteit om grote kansen te creëren. Al de rest werd door een uitstekende doelman Dietsch gered. Op het einde kwam Seraing nog het dichtste bij een tweede goal.

Union-aanvoerder Teuma pakte ook nog geel en is er daardoor niet bij volgende wedstrijd tegen Lierse.

90+6'
90+4'

Laatste fluitsignaal

Leider Union weet na 6 zeges op een rij opnieuw wat verliezen is. Het verliest de topper tegen Seraing na een tegengoal die het zelf weggaf.

90'

Mikautadze kan het op de counter helemaal afmaken voor Seraing, maar kraakt zijn schot helemaal.

90'

Vier minuten extra

Union krijgt vier extra minuten om nog een punt uit de brand te slepen. Het zou niet onverdiend zijn, maar de gelijkmaker zal uit de lucht moeten vallen.

89'
87'

Seraing is in overlevingsmodus overgeschakeld. Union blijft aandringen, maar mist creativiteit en tempo. En dat is eigenlijk al heel de wedstrijd zo.

85'

Undav komt alleen voor de doelman, maar wordt afgefloten voor terecht buitenspel. Bovendien schoot hij ook op doelman Dietsch.

78'

Geen 1-1

Lapoussin krijgt een afvallende bal voor de voeten in het strafschopgebied. Hij lijkt zijn schot te missen, maar bijna is het nog een assist voor Teuma. Die komt net te kort om  van dichtbij binnen te tikken.

77'

Sabri laat de 2-0 liggen

Seraing profiteert bijna van de ruimte op een goede tegenaanval. De ruimte ligt op rechts bij invaller Sabri, maar die trapt zonder een verdediger in de buurt voorlangs. Dit had de beslissing kunnen/moeten zijn.

76'

Neem risico's

Felice Mazzu op de bank van Union
75'

Omdat het niet in de combinatie lukt bij Union, probeert aanvoerder Teuma het met een afstandsschot. Binnen het kader, maar Dietsch zorgt voor redding bij Seraing.

74'

Nog een kwartier

Er zijn nog 15 officiële minuten speeltijd en wat extra tijd voor Union om niet met lege handen naar huis te moeten, maar op dit moment hangt niet echt een gelijkmaker in de lucht. Seraing zet een goed, halflaag blok neer op de eigen helft.

72'

Net geen 2-0

Leider Union ontsnapt aan de 2-0 en een bijna zekere nederlaag. Seraing verrast met een ingestudeerde vrije trap. Bernier is de speler die uiteindelijk op doel mag trappen, maar doelman Moris pakt uit met een heel goede redding.

70'
69'

Geen Teuma volgende week bij Union

Union-aanvoerder Teuma gaat even aan het shirt hangen van Berrier aan de zijlijn en krijgt daarvoor een gele kaart van ref Put. Dat betekent dat Teuma er volgende week niet bij is tegen Lierse.

68'

Ook Seraing wisselt

Spits N'Diaye mag gaan rusten bij de thuisploeg. Hij heeft geen geweldige indruk gemaakt. Sabri mag nog ruim 20 minuten meedoen.