1. 19' - Doelpunt strafschop - Paul Onuachu (1 - 1)
  1. 63' - Doelpunt strafschop - Raphael Holzhauser (3 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 5 - 14/09/20 - 20:46
63'
Raphael Holzhauser
63'
3 - 1

Een galamatch voor Beerschot, een rampmatch voor Genk. Beerschot springt naar de 2e plek na een verpletterende 5-2-overwinning, Genk moet zich na 2 rode kaarten en een blamage op het Kiel beraden over de toekomst.

Beerschot - Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Een 9-koppig Genk ziet nog wat licht gloren aan de horizon na de aansluitingstreffer, maar Vorogvskiy neemt alle hoop weg.
  • Man van de match: Raphael Holzhauser toonde zich een meesterlijke dirigent. Met een briljante assist en twee doelpunten was hij de ruggengraat van een flitsend Beerschot.
  • Opvallend: De G5 schrikt Beerschot niet af. Na Club Brugge pakt het ook de scalp van Genk. Alleen het bezoekje aan Standard liep slecht af.

Bekijk de goals uit Beerschot - Genk (5-2)

Beerschot hapert na uitstekende start

Met al drie overwinningen in de broekzak begon Beerschot zonder schroom aan het duel met Genk. Het versmachtte de bezoekers in het openingskwartier met veel duelkracht en snelle tegenprikken, met succes. Holzhauser rondde een snedige counter feilloos af.

Het contrast met een mak Genk, dat geen lijn in zijn aanvalsspel kreeg, leek groot. Toch keken de bezoekers niet lang tegen een achterstand aan. Joakim Maehle lokte een strafschopfout uit, Paul Onuachu liet de kans vanaf elf meter niet liggen.

De gelijkmaker sloeg Beerschot wat uit zijn lood, het tempo verdween uit de partij. Met de rust in zicht schakelde Genk eindelijk eens een versnelling hoger. Een blunderend Beerschot mocht nog van geluk spreken dat Onuachu de bal met zijn arm beroerde, vooraleer hij een slechte terugspeelbal afstrafte: 1-1 bij de rust.

Voetbalgoden dollen met Genk

Wat Hannes Wolf ook schreeuwde tijdens de rust, de Duitser brandde in elk geval geen kaarsje voor de voetbalgoden. Alles wat kon tegenzitten voor Genk na de pauze, zat ook tegen.

De rake kopbal van Bourdin na een heerlijke assist van Holzhauser was nog maar één van de vele tegenslagen. De twee gele kaarten voor Carlos Cuesta in 2 minuten tijd brachten Genk nog meer in de problemen. De handsbal van Kouassi en de penaltygoal van Holzhauser deden de bezoekers helemaal de das om: 3-1.

Tot overmaat van ramp verloor ook Theo Bongonda de controle. De VAR betrapte de gefrustreerde flankaanvaller op een elleboog en scheidsrechter Geldhof trok een tweede rode kaart. Genk moest verder spartelen met 9 man.

Alsof de voetbalgoden er plezier in hadden, gaven ze een comateus Genk nog een sprankeltje hoop op een reanimatie. Dessers strafte ook de tweede strafschopfout van debutant Jan Van den Bergh af.

Maar lang duurde het niet vooraleer Beerschot de levenslijn van Genk helemaal doorknipte. Vorogovskiy mikte een afstandsschot in de linkerhoek, Noubissi strooide nog wat meer zout in de Genkse wonde na een counter. Beerschot pakt uit met 12 op 15, Genk zit in vieze papieren met 5 op 15.

Hannes Wolf: "Dat was nooit een rode kaart"

Genk-coach Hannes Wolf zag twee oorzaken voor de blamage: Holzhauser en de scheidsrechter. "Holzhauser speelde een heel sterke partij, maar de scheidsrechter maakte er een andere wedstrijd van."

"De 2-1 volgt na een vrije trap, waar we volgens mij geen overtreding maken. En Carlos Cuesta mag nooit rood krijgen voor die twee fouten, zeker niet als je naar de overtredingen van Beerschot kijkt. Dit heeft de wedstrijd beslist. Het is een schande dat het gebeurt."

"We hadden nog genoeg tijd om terug te slaan, maar die rode kaarten maakten het onmogelijk. Dit is een grote ontgoocheling. Wie weet wat er was gebeurd, als we met 11 spelers waren blijven staan."

Wolf vreest in elk geval niet voor zijn job. "Er is altijd druk voor mij. We moeten nu opstaan en voortwerken. We zijn sterk genoeg om terug te slaan."

Losada: "Avond om nooit meer te vergeten"

Beerschot mag op de volgende speeldag strijden met Charleroi om de leidersplaats. "We hebben een heel goede match gespeeld, los van alle discutabele fases", zei coach Hernan Losada. "Hoeveel kansen heeft Genk maar gecreëerd? Ze kwamen niet voor in het spel."

"De promovendus pakt 4 overwinningen op 5 matchen. Dit is een avond om nooit meer te vergeten. Ik ben een heel tevreden coach. Proficiat aan mijn spelers."

Rood! Genk eindigde de match tegen Beerschot met 9 spelers

90+5'

Beerschot springt naar de tweede plek na een knotsgekke wedstrijd. Het Genkse bestuur moet zich beraden na een pijnlijke 5-2-nederlaag op het Kiel.

90+3'

Bijna is het zover. Suzuki glipt door de buitenspelval, maar tikt de bal net iets te ver voor zich uit.

90+2'

"Zes, zes, zes", scanderen de supporters van Beerschot. Ze willen een tennisset op het scorebord zien staan.

90+1'

90+1'

Noubissi maakt Genk af

Marius Noubissi maakt de teruggekeerde supporters extra gelukkig. De Kameroener werkt een tegenprik voorbij Vukovic. Genk hangt bewusteloos tegen de touwen.

89'

Beerschot heeft de smaak te pakken en wil nog wat zout in de Genkse wonde strooien. Invaller Suzuki wil zich ook nog tonen, maar kan alleen een corner afdwingen.

88'

Genk had even hoop op een puntje, maar zal met 5 op 15 achterblijven. De 12e plek had het bestuur in Limburg waarschijnlijk niet voor ogen.

86'

Boeken toe

Beerschot beslist de wedstrijd met een knap afstandsschot. De opbouw verdient geen schoonheidsprijs, maar de afwerking van invaller Vorogovsky wel.

83'

Beerschot is de controle helemaal kwijt. Zelfs een eenvoudige pass lukt niet meer. Voor de thuisploeg zou het pijnlijk zijn om de zege nog uit handen te geven.

81'
80'

Beerschot leek een comateus Genk nog een kwartiertje te kunnen laten rondtikken, maar moet nu toch nog aan de bak. Genk gelooft nog in de gelijkmaker, ondanks het numerieke nadeel.

78'

Een ongelukkig debuut voor Jan Van den Bergh voor Beerschot. De verdediger opende wel met een knappe assist, maar beging daarna twee strafschopfouten.

77'
76'

Dessers knalt raak

Genk leeft nog! Cyriel Dessers trapt de aansluitingstreffer vanop de stip tegen de touwen. Kan Genk met twee man minder nog verrassen?

74'

Ook Genk krijgt weer een strafschop

Een sprankeltje hoop voor Genk? Cyriel Dessers mag ook een strafschop nemen. Net als in de eerste helft gaat Van den Bergh in de fout.

73'

Beerschot laat het initiatief aan het 9-koppige Genk, dat kansloos is tegenover het paarse blok. De bezoekers moeten nog een kwartier afzien.

71'

Genk staat voor de onmogelijke opdracht om een 3-1-achterstand nog recht te zetten met twee pionnen minder. Coach Hannes Wolf voelt de bui al hangen.