3. 90+4' - Doelpunt vrije trap - Ruud Vormer (3 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 8 - 04/10/20 - 13:32
    Ruud Vormer
    90+4'
    Ruud Vormer
    3 - 0

Club Brugge heeft Anderlecht een lesje geleerd in de topper. Anderlecht, dat Sambi Lokonga verloor met rood, slikte drie goals in Brugge. Voor Club is het de vijfde overwinning op een rij, Anderlecht trappelt ter plaatse met 1 op 6.

Club Brugge – Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: Al in de eerste minuut van de tweede helft probeert Sambi Lokonga te gretig een slechte controle recht te zetten. Vanaken faalt niet vanaf de stip en beslist de wedstrijd.
    • Man van de match: Ruud Vormer haalde zijn beste niveau en zette met een schitterende vrije trap diep in blessuretijd de kers op de taart.
    • Opvallend: Anderlecht blijft doelpunten in geschenkverpakking weggeven. Vandaag ging Vranjes kinderlijk in de fout en maakten Sambi Lokonga en Murillo vermijdbare overtredingen die de wedstrijd beslisten.

Bekijk de goals uit Club Brugge - Anderlecht (3-0)

Anderlecht doet een kwartiertje mee en wordt nadien overlopen

Anderlecht verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd, maar verspeelde vaak onnodige punten diep in de tweede helft. Club leed wel al twee nederlagen, maar had met een 12 op 12 de goede vorm weer te pakken en keek vol vertrouwen uit naar de komst van de recordkampioen. Clement en Kompany beloofden allebei met open vizier te strijden, maar langer dan een kwartier hield Anderlecht dat niet vol.

Club Brugge schakelde een versnelling hoger en duwde de bezoekers tegen de eigen zestien. Mykhaylichenko werd op rechts meer dan eens in de wind gezet door een ijzersterke Diatta en halfweg de eerste helft opende de Senegalees verdiend de score voor blauw-zwart. Opnieuw plaveide defensief geklungel bij paars-wit de weg. Deze keer ging Vranjes in de fout.

In het slot van de eerste helft kwam Anderlecht nog eens aan de overzijde. Kossounou schatte een voorzet van Verschaeren verkeerd in, maar Nmecha kon niet profiteren. De 1-0-voorsprong aan de rust was oververdiend voor Club. Anderlecht deed een kwartiertje mee en werd nadien simpelweg overlopen.

Diatta raakt Van Crombrugge hard op de knie, die later met krukken de kleedkamer uitkomt

Anderlecht maakt het zichzelf meteen na de rust nog wat moeilijker

Al in de eerste minuut van de tweede helft viel de topper van speeldag 8 in een beslissende plooi. Sambi Lokonga miste zijn controle aan de eigen zestien en probeerde dat te gretig recht te zetten. Vormer tikte het leer vooruit en liet zich in de box slim haken. Wellenreuther, die inviel voor de geblesseerde Van Crombrugge, koos een hoek, Vanaken deed het door het midden: 2-0.

Twintig minuten voor tijd werd de nachtmerrie voor Sambi Lokonga nog wat erger. Hij verprutste een nieuwe controle, ging op de voet van De Ketelaere staan en mocht voortijdig gaan douchen. Toch lukte het Anderlecht om met een mannetje minder nog te scoren, maar Murillo stond in de baan van Amuzu’s schot en hinderde Mignolet vanuit een buitenspelpositie. De aansluitingstreffer werd afgekeurd.

Wanneer Murillo diep in blessuretijd nog een onnodige overtreding maakte op Sobol, zette man van de match Ruud Vormer de kers op de Brugse taart. Met een geweldige krul over de muur schilderde hij de duidelijke 3-0-cijfers op het bord. Club pakt 15 op 15, voor Anderlecht is het de eerste nederlaag van het seizoen.

Opgemerkte gast in de Brugse tribune: Conner Rousseau

Murillo gaat wel heel makkelijk liggen

Kompany: "Op dit moment staat mijn groep niet even ver als Club"

• Philippe Clement (coach Club Brugge): "Ik ben over veel dingen tevreden, maar vind het vooral belangrijk dat onze jonge jongens ervaring hebben kunnen opdoen en dat we teamspirit hebben getoond. Mijn spelers werken voor elkaar en de sfeer is goed, dat merk je ook aan de wisselspelers. Na de internationale break komt er een periode aan waarin we om de drie dagen gaan moeten spelen en waarbij ik iedereen nodig zal hebben. Het is fijn om te zien dat iedereen er klaar voor is."
    • Vincent Kompany (coach Anderlecht): "Club Brugge was beter. Ze toonden meer kwaliteit en waren individueel sterker, al blijf ik het wel een wedstrijd van momenten vinden. Met onze dubbele 10 konden we ruimtes benutten, maar het liep telkens fout bij de laatste pass. We konden zo goed staan als we wilden, maar op de momenten dat het moest, kwam hun kwaliteit en ervaring bovendrijven. Naar mijn gevoel hadden we even dreigend kunnen zijn, het is niet dat we zoals in een recent verleden hier een burcht moesten komen bouwen. Op dit moment staat mijn groep niet even ver als Club Brugge, maar we gaan er wel alles aan doen om terug op dat niveau te komen."

Clement: "Het was vandaag gewoon een heel goed Club Brugge"

Vormer: "Makkelijke analyse: wij stonden er vandaag"

Vanaken: "Wij staan qua maturiteit een stuk verder dan Anderlecht"

Mignolet: "Hadden we wat harder op het gas gestaan, dan hadden we misschien meer goals gemaakt"

90+6'

Afgelopen

Club Brugge heeft de topper van speeldag 8 eenvoudig gewonnen tegen Anderlecht, dat opnieuw doelpunten in geschenkverpakking weggaf. Vormer zorgde met een knappe vrije trap voor de kers op de taart: 3-0.

90+4'
    vrije trap
    Ruud Vormer
    90+4'

Vormer zet de kers op de taart

Het laatste wapenfeit is voor Club. Aanvoerder Ruud Vormer krult een vrije trap enig mooi over de muur via de eerste paal in doel: 3-0.

90+3'

Diep in het slot krijgt Club nog een vrije trap. Murillo schoffelt Sobol onderuit aan de rand van de zestien en komt erg goed weg zonder kaart.

90+1'

Vranjes kopt een scherpe voorzet van Dennis nog in hoekschop. Club krijgt nog een hoekschop in de eerste van vier minuten extra tijd.

90+1'

90'

De wedstrijd sleept zich naar het einde. Voor Club hoeft het niet meer, bij Anderlecht is het van niet beter kunnen. De eerste nederlaag voor Kompany is een feit.

86'

Ook Vanaken en Diatta krijgen een applausvervanging. Okereke en Schrijvers vallen in.

84'

Arnstad, die geen droomdebuut beleeft, pakt ook nog een geel kartonnetje na een haakfout op Diatta.

84'
    82'

Nmecha tackelt hard op Deli, die verzorging moet krijgen.

79'

Tau geeft een hoekschop weg en wordt op de korrel genomen door de Club-fans. De Zuid-Afrikaan speelt een ongelukkige wedstrijd.

76'

Aansluitingstreffer afgekeurd

Een vlotte bezoekende aanval wordt door Amuzu knap in doel gewerkt, maar het mag niet zijn voor Anderlecht vandaag. Murillo staat buitenspel en hindert Mignolet.