2. 67' - Doelpunt - Faïz Selemani (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 4 - 29/08/20 - 18:30
67'
Faïz Selemani
0 - 1
67'

Na twee overwinningen op een rij staat Cercle Brugge, dat vorig seizoen op het nippertje zijn vel redde, weer met de voetjes op de grond. KV Kortrijk won het burenduel in Jan Breydel met het kleinste verschil. Cercle heeft 6 op 12, KVK telt een puntje meer.

Cercle Brugge - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: In een wedstrijd die arm was aan doelkansen kom je al snel uit bij het enige doelpunt. Selemani breekt de ban in de 67e minuut en schenkt Kortrijk daarmee een tweede zege van het seizoen.
  • Man van de match: Bij zowat al het Kortrijkse gevaar was het duo Selemani-Dewaele betrokken. Vooral die laatste toonde zich alomtegenwoordig, met een lading voorzetten die vaak een beter lot hadden verdiend.
  • Opvallend: Voor de vierde keer in vier wedstrijden kwam Cercle Brugge op achterstand. Twee keer leidde dat ook een nederlaag in, twee keer boog de vereniging die achterstand nog om in winst. Vandaag lukte dat dus niet.

Bekijk de enige goal uit Cercle Brugge - Kortrijk (0-1)

Amper kansen in povere eerste helft

Met Cercle Brugge en KV Kortrijk keken twee streekgenoten elkaar in de ogen in het Jan Breydelstadion. Cercle kon met vertrouwen de Kerels opwachten, want de vereniging boekte de afgelopen weken knappe zeges tegen Antwerp en Mechelen. Kortrijk acteerde eerder wisselvallig, maar wist wel al de scalp van Gent te veroveren.

De wedstrijd begon met veel intensiteit. Na een kwartiertje stak Cercle voor het eerst de neus aan het venster, Jakubech had echter geen moeite met het schotje van Hazard. Ondanks de goede wil bleef de kwaliteit aan de bal ondermaats en bleven echte doelkansen uit.

Vlak voor rust was het opnieuw Cercle dat nog een kansje kon versieren. Omolo pikte de bal centraal voor doel op en kon vrij uithalen, maar zijn knal waaide een meter naast. Een brilscore was het logische verdict aan de rust.

Kortrijk heeft genoeg aan doelpunt van Selemani

De zoutloze eerste helft leek al snel vergeten na een pittige herstart van KV Kortrijk. Een erg aanwezige Dewaele kon enkele keren oprukken op zijn rechterflank, maar zijn voorzetten kregen amper gevolg. Iets na het uur waagde Dewaele het er dan maar zelf op, maar het overhoekse schot van de middenvelder waaide naast.

Het was slechts uitstel van executie voor Cercle, want op aangeven van de alomtegenwoordige Dewaele kon Selemani de ban breken.

Een ongeïnspireerd Cercle zag de bui hangen en kon geen vuist meer maken. Een halve Brugse kans voor Musaba en een bijna geslaagde ingestudeerde vrije trap van Kortrijk veranderden niets meer aan de uitslag.

Kortrijk pakt dankzij de 0-1-zege zo een tweede driepunter van het seizoen en klimt in het klassement richting de hogere regionen. Cercle mist een derde zege op rij en blijft in de subtop hangen.