77
4
set 3
6

David Goffin heeft de harde Servische noot Filip Krajinovic in 3 sets gekraakt. Krajinovic speelde te wisselvallig om Goffin te verontrusten: 6-1, 7-6 (7/5) en 6-4. Het is het 4e jaar op een rij dat Goffin de 1/8e finales haalt.

David Goffin kreeg met Filip Krajinovic, de nummer 26 van de wereld, een eerste echte test in New York. Maar in de eerste set was de Serviër niet bij de les. Zijn foutenlast was groot en Goffin hoefde niet door te duwen voor 6-1.

Vanaf de tweede set kregen we wél een wedstrijd. Krajinovic ging voor elke bal alsof het zijn laatste was en zo hield hij gelijke tred met Goffin. In de tiebreak gaf de Serviër niet op bij een 4-0-achterstand, maar toch trok Goffin het laken naar zich toe.

Ook in de derde set was het een duel tussen de standvastigheid van Goffin en de wisselvalligheid van Krajinovic. Toen Goffin bij 5-4 het gaspedaal induwde, kraakte Krajinovic. Een dubbele fout én 3 forehand winners van Goffin en de buit was binnen voor onze landgenoot: 6-1, 7-6, 6-4 na iets meer dan 2 uur.

Voor de vierde keer op rij staat Goffin in de achtste finales van de US OPen, maar dat was telkens het eindstation. De US Open is zo de enige Grand Slam waar Goffin nog nooit de laatste acht kon bereiken.

Deze keer zal hij in de achtste finales voorbij de winnaar van het duel tussen de Canadees Denis Shapovalov (ATP-17) en de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-25) moeten zien te geraken.

Goffin: "Dit is veelbelovend voor vervolg van de US Open"

"Ik ben vooral heel tevreden met de manier waarop ik gespeeld heb", bekende Goffin na afloop. "Ik wist dat Krajinovic een sterke tegenstander zou zijn, die voor problemen kan zorgen. Ik was dan ook klaar voor een echte strijd."

"Vorige week nog had hij droogjes afgerekend met Dominic Thiem, dus ik wist dat ik op niveau moest zijn. Dat lukte ook, zelfs van in het wedstrijdbegin." Goffin had zijn wedstrijdplan klaar.

"De bedoeling was om agressieve returns te spelen op zijn service en daar slaagde ik in. Ik zette hem onder druk en maakte het verschil. Dit is veelbelovend voor het vervolg van het toernooi."

20:39

Goffin stoot door!

Goffin heeft zich verzekerd van een plaats in de 1/8e finales. Krajinovic is plots het noorden kwijt op zijn eigen opslag: 3 forehand winners van Goffin en een dubbele fout leveren onze landgenoot de zege op.

20:28

Krajinovic blijft wisselvallig, ook in goeie zin. Net wanneer Goffin op toerental begint te geraken, weigert de Serviër op te geven. Hij wint 2 games op een rij: 3-4.

20:20

Goffin heeft het tempo verhoogd in de derde set en Krajinovic heeft geen antwoord in huis. Met twee winners op een rij snoept Goffin de service van de Serviër af en hij bevestigt daarna de break: 1-4 voor Goffin.

20:00

Goffin heeft ook de tweede set te pakken. Onze landgenoot liep tot 0/4 uit in de tiebreak, maar dan stokte de motor even. Krajinovic kwam terug tot 5/5, maar daarna maakte de Serviër 2 fouten: 5/7.

19:51

Tiebreak

De tweede set zal beslist worden in een tiebreak. Goffin mocht bij 4-5 opslaan voor de tweede set, maar Krajinovic sloeg meteen terug.

19:28

In de tweede set biedt Krajinovic heel wat meer weerwerk. Goffin kon een break achterstand al goedmaken en serveert nu om 4-4 gelijk te komen.

18:48

Goffin wint eerste set

De eerste set heeft amper 27 minuten geduurd: 1-6 voor Goffin. Krajinovic maakt te veel fouten om Goffin in de verlegenheid te brengen.

18:40

Goffin gaat door op zijn elan. Met een dubbele fout moet Krajinovic zijn service opnieuw uit handen geven, Goffin verdubbelt zijn voorsprong: 0-4.

18:40

David Goffin is uitstekend begonnen aan de wedstrijd. Hij is meteen door de opslag van Krajinovic gegaan en leidt met 0-2.