UEFA Champions League - speeldag 2 - 16/03/21 - 21:00
Luís Muriel
83'

Real Madrid heeft zich voor het eerst in 3 jaar nog eens voor de kwartfinales van de Champions League geplaatst. Atalanta bleek toch een maatje te klein voor Thibaut Courtois en zijn ploegmaats.

Real Madrid - Atalanta in een notendop:

• Sleutelmoment: Bij een 1-0-achterstand is Atalanta nog niet uitgespeeld, maar dat verandert wanneer de vinnige Vinicius rond het uur een penalty uitlokt. Met zijn 15e CL-goal stelt kapitein Ramos de kwalificatie van Real veilig.

• Man van de match: Met zijn 6e goal in de laatste 5 wedstrijden bewees Karim Benzema ook vanavond opnieuw zijn waarde voor Real. De Fransman maakte zijn 70e goal in de Champions League. Slechts 4 spelers doen beter op het kampioenenbal: Raul (71), Lewandowski (72), Messi (120) en Ronaldo (134).

• Opvallend: Thibaut Courtois staat voor het eerst sinds het seizoen 2013-2014 nog eens in de kwartfinales van de Champions League. Toen bereikte hij met Atletico uiteindelijk zelfs de finale, maar verloor daarin tegen stadsrivaal Real. Sindsdien raakte Courtois met Chelsea en de afgelopen 2 seizoenen met Real nooit meer voorbij de 1/8e finales.

Blunder Sportiello doet Atalanta de das om

Na de 0-1-nederlaag in Bergamo stond Atalanta voor een lastige opdracht, maar de Italiaanse club was duidelijk niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. De bezoekers moesten scoren en na amper 3 minuten was het al bijna zover. Op een uitstekende voorzet van Muriel mikte Gosens van dichtbij op Courtois.

De toon was gezet, want een gretig Atalanta bleef voluit voor de aanval kiezen. Maar zo dicht als Gosens kwamen de bezoekers niet meer bij een doelpunt. Een afwachtend Real kwam pas rond het halfuur eens piepen. Na een knappe één-twee met Benzema kon Vinicius uithalen, maar Djimsiti gooide zich nog net voor de bal.

Niet veel later sloeg de tot dan toe werkloze Sportiello plots aan het klungelen. De Atalanta-doelman leverde de bal zomaar in bij Modric en die zette Benzema op weg naar één van zijn makkelijkste CL-goals. Een doelpunt met een grote strik rond, met de rust in zicht zat Real plots in een zetel.

Courtois kansloos tegen vrije trap van Muriel

Kort na de rust besliste de aalvlugge Vicinicius bijna de wedstrijd met een fenomenale rush. De Braziliaan vertrok op eigen helft en pakte na een één-twee met Mendy uit met een heerlijke dribbel in de zestien. Hij zette 3 Atalanta-spelers in de wind, maar alleen voor Sportiello vergat hij de kers op de taart te zetten.

Maar de aanhouder wint en bij een nieuwe actie dwong Vinicius Toloi in de fout: penalty voor Real. Een klusje voor Ramos en die bracht de thuisploeg nog wat dichter bij de kwartfinales. Toch bleef Atalanta het proberen. Na een heerlijke doorsteekpass van Malinovski had Courtois een uitstekende redding nodig op het schot van Zapata.

Meteen daarna kwam Benzema tot 2 keer toe dicht bij de 3-0, maar eerst kopte hij van dichtbij op Sportiello en zijn herneming strandde op de paal. Aan de overkant mocht Zapata het nog eens proberen op aangeven van Malinovski, maar opnieuw kwam Courtois als winnaar uit de strijd.

De nul houden lukte uiteindelijk toch niet voor de Rode Duivel. Tegen een knappe vrije trap van Muriel in de slotfase had Courtois geen verhaal. Spannend werd het niet meer, want meteen na de aansluitingstreffer legde Asensio de 3-1-eindstand vast. Real stoot zo voor het eerst in 3 jaar nog eens door naar de kwartfinales van de Champions League.

90+7'

Voor het eerst in 3 jaar stoot Real Madrid nog eens door naar de kwartfinales van de Champions League. Atalanta gaat na de 0-1-nederlaag in Bergamo ook in Madrid de boot in met 3-1.

90+3'

Rodrygo niet voorbij Sportiello

Real heeft de kwalificatie op zak, maar de doelpuntenhonger is nog niet gestild. Benzema biedt Rodrygo nog een aardige kans aan, maar de invaller krijgt de bal niet voorbij Sportiello.

90+1'

89'

Malinovski heeft zich toch laten zien in deze wedstrijd. De ex-speler van Genk pakt nog eens uit met een verre knal, zijn schot gaat niet zo gek ver over.

85'

Asensio neemt alle twijfels weg

Real zet meteen na de aansluitingstreffer de puntjes op de i. Na een knappe inspanning van Vazquez neemt invaller Asensio Sportiello van dichtbij te grazen. De Spanjaard staat amper 2 minuten op het veld.

83'

Heerlijke vrije trap van Muriel!

Een ticket voor de kwartfinales zit er wellicht niet meer in voor Atalanta, maar de mooiste goal van de avond is wel voor de Italiaanse club. Muriel krult een vrije trap enig mooi over de muur en net buiten het bereik van Courtois.

83'
77'
Real Madrid
77'

Opnieuw knappe redding van Courtois!

Zapata brengt toch weer meer dreiging in het spel van Atalanta. Alweer gelanceerd door Malinovski krijgt de invaller opnieuw een mooie kans, maar ook nu komt Courtois als winnaar uit de strijd. De Rode Duivel wil duidelijk de nul houden.

75'

Messi en Raul, mooi gezelschap voor Benzema.

73'
Real Madrid
70'

Pech voor Benzema!

Benzema maakt er ei zo na 3-0 van! Hij kan tot tweemaal toe van dichtbij koppen, maar eerst redt Sportiello zijn poging en vervolgens landt zijn herneming op de paal.

67'

Courtois voorkomt de 2-1!

Eindelijk nog eens doelgevaar van Atalanta. Malinovksi pakt uit met een heerlijke doorsteekpass op Zapata. Die haalt vanaf de rand van de zestien meteen uit in de draai, maar Courtois voorkomt de aansluitingstreffer met een uitstekende voetreflex.

66'
64'

De 2 hoofdrolspelers van de penaltyfase zijn naar de kant gehaald. Toloi werd bij Atalanta meteen na zijn overtreding vervangen door Palomino en nu zit ook voor Ramos de wedstrijd erop. De doelpuntenmaker maakt plaats voor Militao.

64'
60'

Ramos klaart de klus

Real Madrid zet een enorme stap richting de kwartfinales. Ramos maakt er vanaf de penaltystip 2-0 van. Sportiello duikt naar de goede hoek, maar kan onvoldoende bij de bal. Atalanta moet nu 3 keer scoren.