117'
Adrien Rabiot
117'
3 - 2

Juventus is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Chiesa zorgde thuis tegen Porto met 2 goals voor verlengingen, nadat het in de heenmatch 2-1 was geworden. Porto, dat vroeg in de 2e helft met z'n tienen viel, liet zich evenwel niet slopen en Oliveira trapte in het slot coach Conceiçao en co naar de 7e hemel. De tegengoal van Rabiot volstond niet.

Juventus - Porto in een notendop:

• Sleutelmoment: 5 minuten voor het einde van de 2e verlenging lijkt de wedstrijd af te stevenen op penalty’s, maar dan slaat Sergio Oliveira nog eens toe voor Porto. Met een harde vrije trap neemt hij Szczesny te grazen en knalt hij Porto naar de laatste 8.

• Man van de match: In 2011 speelde hij nog 6 wedstrijden voor KV Mechelen, 10 jaar later is Sergio Oliveira de matchwinnaar voor Porto in de 1/8e finales van de Champions League. Dankzij zijn penalty in de 1e helft en zijn vrije trap in de 2e verlenging zit de Portugese topclub op basis van de uitgoals in de kwartfinales.

• Opvallend: De 1/8e finales zijn net als vorig seizoen, toen Lyon te sterk bleek, het eindstation voor Juventus op het kampioenenbal. Twee jaar op een rij sneuvelen in de 1/8e finales van de Champions League, dat is de Italiaanse recordkampioen nog nooit overkomen.

Oliveira bezorgt Porto droomstart met penaltytreffer

Dankzij de late aansluitingstreffer van Federico Chiesa in de heenwedstrijd hield Juventus zijn kansen op de kwartfinales gaaf, al moest het natuurlijk wel nog steeds de 2-1-nederlaag wegpoetsen. Scoren was dus in elk geval een must en na amper 3 minuten kon Morata al vrij koppen op een schitterende voorzet van Cuadrado, maar hij besloot pal op Marchesin.

In een wervelend begin liet ook Porto zich niet onbetuigd, een kopbal van Taremi landde op de kruising. Na 20 minuten zoog de Iraanse spits opnieuw alle aandacht naar zich toe, toen hij na een licht contact met Demiral gretig onderuitging. Penalty vond scheidsrechter Kuipers en ex-KVM-speler Oliveira zette die vlotjes om: 0-1 voor Porto.

Donkere wolken pakten zich plots samen boven het Allianz Stadium. Bovendien bleef Porto Juventus het leven zuur maken, Szczesny moest aan de bak op schoten van Corona en Otavio. Rond het halfuur kreeg Morata plots een huizenhoge kans na mistasten van Manafa, maar van dichtbij kreeg hij de bal opnieuw niet voorbij Marchesin.

Chiesa zet Juventus weer op koers voor de kwartfinales

Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren voor Juventus en de thuisploeg sloeg meteen toe. Ronaldo legde een pass van Bonucci prima af voor Chiesa en die bewees net als in Porto zijn waarde voor Juventus. Met een fraaie krul in de kruising bracht hij de Italianen langszij én weer helemaal in de running.

Geen man overboord bij Porto, tot Taremi op 2 minuten 2 gele kaarten pakte en de bezoekers plots met een man minder stonden. Juventus rook zijn kans, uitblinker Chiesa kwam rond het uur dicht bij de 2-1, maar de paal stond in de weg. Even later was het toch raak. Op een alweer uitstekende voorzet van Cuadrado liet hij Marchesin kansloos achter met een stevige kopbal.

Porto leek een vogel voor de kat, maar Juventus haalde vreemd genoeg zijn voet van het gaspedaal. Wanneer Ronaldo eindelijk eens in een kansrijke positie kwam, legde hij de bal onzuiver af voor Morata. Dan moest de doorgebroken Chiesa het maar weer doen, maar Marchesin hield hem van een derde goal.

Zo bleef het spannend, want in de slotfase kwam ook Porto nog eens piepen toen een verrassend schot van Marega in het zijnet strandde. Maar de beste kans was toch nog voor Juventus. In de extra tijd zette Cuadrado bijna de kers op zijn ijzersterke wedstrijd, maar zijn pegel spatte uiteen op de lat.

Oliveira brengt Porto in extase

Geen uitsluitsel na de reguliere speeltijd en dus kregen we verlengingen in Turijn. Porto leek in het nadeel met z’n tienen, maar zorgde zowaar voor de beste kans in een zoutloze eerste verlenging. Corona pakte uit met een knappe actie en dito voorzet, maar de kopbal van Marega was te slap om Szczesny te verschalken.

Ook in de tweede verlenging beet Juventus zich de tanden stuk op Porto en met nog 5 minuten op het bord ging het helemaal fout voor de thuisploeg. Oliveira mikte een vrije trap onder de muur door en Szczesny kon de 2-2 niet meer vermijden. Met zijn tweede van de avond bracht Oliveira Porto zo op een zucht van de kwartfinales.

Toch werd het nog spannend toen Juventus meteen na de gelijkmaker toesloeg op een hoekschop. Rabiot kopte de 3-2 onhoudbaar in doel en gaf de thuisploeg weer hoop. Maar een vierde goal zat er niet meer in voor Juventus. Porto hield stand en bekert voort op het kampioenenbal, voor Juventus is de 1/8e finale net als vorig seizoen het eindstation.

120+5'

Alweer een pijnlijke, vroegtijdige exit voor Juventus op het kampioenenbal. Het wint na verlengingen met 3-2 van 10 Porto-spelers, maar is uitgeschakeld door de 2-1-nederlaag in de heenwedstrijd. Sergio Conceição en co zitten in de kwartfinales.

120+5'
120+4'

De wedstrijd ligt even stil, Kuipers zal er wellicht nog wat extra tijd bij doen. Maar het ziet er toch steeds beroerder uit voor Juventus.

120+2'
120+2'

Nog 3 minuten

Juventus krijgt nog 3 extra minuten. Het heeft nog een extra goal nodig om door te stoten. Houdt Porto stand?

120+1'

Bij Juventus willen ze nog een penalty wanneer De Ligt makkelijk onderuit gaat in de zestien. Kuipers gaat er terecht niet op in en ook de VAR grijpt niet in.

120+1'

117'

Rabiot geeft Juventus weer hoop!

Kan het dan toch nog voor Juventus? Rabiot kopt raak op een hoekschop. Het is nog niet voorbij in het Allianz Stadium.

117'
Juventus
3-2
FC Porto
117'
116'
115'

Oliveira knalt Porto naar de kwartfinales!

Porto slaat toe in de tweede verlenging! Oliveira trapt een vrije trap onder de muur door en Szczesny blijft kansloos achter. Juventus hangt in de touwen!

115'
vrije trap
Juventus
2-2
FC Porto
113'

De herhaling toont dat Juventus toch ontsnapt is aan een penalty. Cuadrado maakte al vallend hands in de zestien. Bewust leek het niet, maar de bal had hier wel op de stip gekund.

111'

Knappe aanval van Porto. Diaz kapt Cuadrado uit aan de achterlijn en legt de bal goed terug. Grujic krijgt tijd en ruimte om op doel te knallen, maar zijn schot is veel te zwak. De tank is bijna leeg bij Porto.

110'

Een afgeweken schot van Ronaldo levert een hoekschop op voor de thuisploeg. Tot een kans leidt die niet, maar de druk van Juventus houdt nu wel aan.

106'

Tweede verlenging

Begint de vermoeidheid stilaan door te wegen bij Porto en buit Juventus dat uit in de tweede verlenging? Of houden de bezoekers stand en zal een penaltyreeks bepalen wie naar de kwartfinales gaat? We weten het over 15 minuten.