Dortmund stoot door, Lazio heeft nog 1 punt nodig tegen Club op slotspeeldag

wo 2 december 2020 23:24
    1. 62' - Verv. Raphaël Guerreiro door Nico Schulz
    UEFA Champions League - speeldag 5 - 02/12/20 - 21:00

In de groep van Club Brugge is Dortmund nog niet zeker van groepswinst. Na een flauwe partij bleef de thuisploeg op een 1-1-gelijkspel steken tegen Lazio Roma. Thorgan Hazard was goed voor een assist.

Dortmund - Lazio Roma in een notendop:

• Sleutelmoment: Enkele minuten na z'n invalbeurt begaat Nico Schulz een domme penaltyovertreding op Correa. Immobile neemt het geschenk in dank aan en hijst Lazio op gelijke hoogte.
    • Man van de Match: Na een flauwe partij zoals deze is het moeilijk om een uitblinker te kiezen. Toch was Ciro Immobile voor z'n ploeg alweer van levensbelang vanavond. De Italiaan nam z'n verantwoordelijkheid en schoot de elfmeter feilloos binnen.
    • Opvallend: Na de overwinning van Club Brugge en het gelijkspel tussen Dortmund en Lazio moeten de Italianen nog volop aan de bak. Op de slotspeeldag hebben de Romeinen tegen de Bruggelingen een punt nodig om zich te kwalificeren voor de 1/8e finales.

Doelpunt net voor de rust fleurt flauwe 1e helft op

Dortmund, met Hazard in de basis, kon vanavond niet rekenen op doelpuntenmachine Erling Haaland. De Noorse spits kampt met een blessure aan de hamstring en komt dit jaar waarschijnlijk niet meer in actie.

Hoewel een overwinning Dortmund verzekerde van groepswinst, schoten de Duitsers niet fel uit de startblokken. Hetzelfde gold voor Lazio, maar het waren wel de bezoekers die de eerste kans van de wedstrijd kregen. Correa zette al vallend zijn grote teen nog tegen de bal en dwong Burki tot een parade.

Dortmund schrok wakker en begon beter te voetballen. Hazard kwam naar binnen vanop de linkerflank en zette Reina een eerste keer echt aan het werk. In de herneming schoot Reus de bal voorlangs.

De 1e helft leek een slag in het water te worden tot Hazard Guerreiro na een vlotte aanval alleen voor doel zette. De Portugese linksachter twijfelde niet en schoof de 1-0 naast Reina in doel. Dortmund op schema voor groepswinst bij de rust.

Guerreiro tekende op aangeven van Hazard voor de 1-0.

Immobile bezorgt Lazio punt vanaf de stip

De 2e helft vertoonde dezelfde symptomen als de 1e: weinig doelkansen en veel fouten. Toch moest Burki zich op het uur nog eens helemaal strekken op een poging van Immobile. De Italiaanse goaltjesdief mikte de bal vanaf de rand van de zestien naar de hoek, maar kon de Zwitserse doelman niet verrassen.

Lazio duwde de thuisploeg steeds meer terug en werd daarvoor beloond toen Schulz in het strafschopgebied een domme overtreding beging op Correa. Ciro Immobile zette zich achter de bal en stuurde Burki de verkeerde kant uit. 1-1 en alles te herdoen.

De thuisploeg  bleef niet bij de pakken zitten en via Schulz en Bellingham creëerde het nog 2 grote kansen op  de winnende treffer. Scoren lukte niet meer en zo moet Lazio op de slotspeeldag nog volop aan de bak tegen Club Brugge. Dortmund is al zeker van de 1/8e finales.

22:51

EINDE

Dortmund is nog niet zeker van groepswinst na een 1-1-gelijkspel tegen Lazio Roma. Thorgan Hazard was goed voor een assist bij de thuisploeg.

90+4'

Andreas Pereira probeert het rechtstreeks vanop een vrije trap. De middenvelder viseert de bovenhoek, maar Burki redt knap.

90+1'

4 minuten extra

We krijgen 4 minuten extra tijd. Krijgen we nog een winnaar in deze partij?

90+1'

88'

Immobile kapt zijn bewaker simpel uit en probeert de bal dan voor te brengen. De voorzet van de Italiaan wordt simpel weggewerkt door de Dortmund-defensie.

87'

Daar is Witsel!

We krijgen dan toch nog Axel Witsel te zien. Onze landgenoot komt Bellingham vervangen.

83'

Moukoko?

Met nog 2 wissels achter de hand kan Favre nog steeds Moukoko brengen in deze wedstrijd. Krijgen we het jonge talent van Dortmund vandaag al te zien in de Champions League of blijven we nog even op onze honger zitten?

82'

Acerbi zoekt Lazzari aan de tweede paal, maar Schulz zit er nog net tussen. Lazio dringt nu steeds meer aan.

77'

Bellingham naast!

Dortmund krijgt een vrije trap op een interessante plek. Het schot van Akanji belandt via de muur bij Bellingham, maar de jonge Engelsman laat de 2-1 liggen. De herhaling toont dat zijn poging nog vrij ver naast ging.

76'

De goal van Immobile.

71'

Lazio ruikt  bloed en probeert Dortmund op de eigen helft vast te zetten. Valt er nog een appel uit de kast in de slotfase?

70'
    68'

Schulz laat het liggen

De ingevallen Schulz kan zijn penaltyfout goedmaken, maar schiet de bal voorlangs. Hier zat meer in voor de thuisploeg.

67'

1-1 Immbolile!

Ciro Immobile stuurt Burki de verkeerde kant uit en zet de 1-1 op het bord. Alles te herdoen voor Dortmund.

65'

Penalty Lazio!

Correa gaat neer in de zestien en lokt de strafschop uit voor Lazio. De uitgelezen kans voor Immobile om zijn team op gelijke hoogte te hijsen.

63'

Lazio drukt

Lazio gaat nu toch nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Hoedt komt zowaar eens mee en brengt de bal vervolgens voor doel. De voorzet van de Nederlander waait niet zo gek veel over het doel van Burki.