80'
Ferdy Druijf
80'
2 - 2

KV Mechelen en OH Leuven hebben na een spannende wedstrijd de punten gedeeld. Elk een punt levert beide ploegen op drie speeldagen voor het einde wel niet veel op in de stand. OHL is allesbehalve zeker van een Play-off-ticket, terwijl KVM net buiten de top 8 blijft staan.

KV Mechelen - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: Een kwartier voor affluiten nemen Jasper Vergoote en de VAR minutenlang de tijd om naar vermeend handspel te kijken. De bal gaat op de stip en die kans laat de thuisploeg niet liggen.

• Man van de match: Kamal Sowah deelde twee assists uit - de eerste minder bewust dan de tweede - en scoorde ei zo na in de slotseconden.

• Opvallend: Met nog drie speeldagen woedt de strijd om de Play-off-tickets volop. Een tiental teams strijdt volop voor de plaatsen 3 tot en met 8. Dat worden nog drie boeiende speeldagen.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - OHL (2-2)

Doelpunten om duimen en vingers bij af te likken

OH Leuven trok met veel goesting naar Mechelen. Het kon een rechtstreekse concurrent voor de Play-offs op achterstand zetten en bovendien kwam KV Mechelen eerder dit seizoen al winnen in Leuven.

De bezoekers handelden naar die goesting en na 10 minuten hadden ze al twee keer kunnen scoren. In de openingsminuut rondde Tamari zijn knappe loopactie af met een schot in het zijnet. Henry kwam nóg dichter wanneer hij zich knap wegdraaide en zijn poging tegen de lat uit elkaar zag spatten.

KV Mechelen had zelf meer dan een bijrol en vond vooral op links keer op keer de opening. Toch was het met een bal door de as dat Vranckx op het halfuur werd gevonden in de zestien. De Mechelse groeibriljant nam de bal heerlijk mee met de borst en trapte hem in één tijd in de verste hoek: 1-0.

Aan de overkant leek OHL even aangeslagen, maar toch hingen de bordjes nog voor de rust weer in evenwicht. Met een blinde voorzet dropte Sowah de bal bij De Norre, die zijn volley vol overtuiging voorbij Thoelen knalde. Zo gingen we rusten met één doelpunt aan elke kant: treffers om te onthouden.

Vranckx en De Norre maken allebei een heerlijk doelpunt

Een gevleide voorsprong en een VAR-penalty

De tweede helft begon minder sprankelend dan de eerste, maar na een kwartier sloeg de Mechelse motor als eerste aan. Mrabti en Walsh doken vanop rechts de zestien in, maar die eerste trapte zwak op doelman Romo en zijn ploegmaat kopte een dot van een kans voorlangs.

Bij OHL moest invaller Schrijvers de boel weer aan de praat krijgen en daar slaagde hij vrijwel meteen in. Met een heerlijke controle wist hij Thoelen meteen te omspelen en daarna had de supersub de hoek maar uit te kiezen. Geen Mechelse voorsprong, wel 1-2 voor de bezoekers.

KV Mechelen liet het niet aan het hart komen en bleef zoeken naar een tweede treffer. Grote kansen leverde dat niet meteen op, maar wanneer scheids Vergoote plots naar zijn oortje tastte, leek er een meevaller aan te komen. Na een minutenlange VAR-check ging de bal op de stip na handspel van Tshimanga. Druijf liet die kans niet liggen en trapte de gelijkmaker netjes binnen.

Die 2-2 leek lang de eindstand te gaan worden, maar daar legde Sowah zich niet bij neer. De Ghanees wilde zijn twee assists kracht bijzetten met de winning goal, maar met de allerlaatste baltoets van de wedstrijd knalde hij de bal tegen de paal. Zo bleef het bij 2-2, een billijk gelijkspel waar OHL niet veel mee opschiet, maar KV misschien nog net iets minder.

Ingestudeerde vrije trap van OHL - met een eigen muurtje - gaat half de mist in

Vranckx en Vrancken: "Verdienden vandaag te winnen"

Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): “We waren erg dominant en OHL speculeerde op foutjes bij ons om kansen te creëren. Ik kan mijn ploeg enkel feliciteren voor de energie die ze erin gestoken heeft en dan krijg je wat je verdient. Misschien verdienden we zelfs meer. Het lag aan efficiëntie, maar ook aan de tweede strafschop die niet wordt gefloten. Nu bestraf je Shved omdat hij op z’n benen wil blijven staan.”

Aster Vranckx (KV Mechelen): “Ik denk dat we als ploeg een heel goeie wedstrijd hebben gespeeld en dat we een overwinning verdienden, als je kijkt naar onze kansen. Ik denk dat het lag aan onze afwerking, die de volgende keer veel beter moet zijn.”

De Norre: "We willen na 34 matchen nog 6 extra wedstrijden spelen"

Issame Charaï (assistent-coach OHL): “Het gevoel dat we geen drie punten meepakken, overheerst toch. De verplaatsing naar Mechelen is nooit makkelijk, want het is een goeie ploeg met goed voetbal. We verdienden misschien iets meer, maar mogen ook tevreden zijn met een punt. Het is misschien een cliché, maar we bekijken het nu match per match. Het heeft geen zin om te beginnen rekenen met nog 3 wedstrijden voor de boeg."

Casper De Norre (OH Leuven): “Ik vind niet dat we onder lagen vandaag. Mechelen had misschien het betere van het veldspel, maar wij trappen in de eerste helft ook nog eens tegen de lat. Een zege was misschien op een diefje geweest, maar een gelijkspel lijkt me een terechte uitslag. Na de 34 wedstrijden zouden we er graag nog 6 extra spelen. Als dat in de Champions Play-off is, is dat heel mooi, maar ook de Europa League Play-off zou heel mooi zijn.”

90+7'

KV Mechelen en OH Leuven verdelen de buit

KV Mechelen en OHL verdelen de buit na een aangenaam kijkstuk. In de eerste helft zagen we een prachtgoal langs beide kanten en ook na de rust scoorden beide teams nog eens. In het absolute slot zag Sowah de 2-3 nog op de paal stranden.

90+6'

Sowah knalt tegen de paal!

De laatste kans van de wedstrijd is voor OHL! Sowah geeft Bijker het nakijken en kruist zijn schot prerfect, maar dat strandt op de paal!

90+5'

Marc Brys moet eraf

Zou een coach dan ook gaan douchen? De OHL-coach krijgt in elk geval zijn tweede geel nadat hij zich teveel liet horen na de overtreding van Bijker.

90+5'
90+5'

Bijker gaat nog iets te gretig door op Sowah en moet dat met geel bekopen.

90+3'

90+3'
90+1'

90'

De Norre houdt de arm van Shved vast in de zestien, maar die laatste vergeet neer te gaan. In tweede instantie zoekt hij wel de fout, maar gaat hij te gretig neer. Het kot is te klein in Mechelen, maar Vergoote wil niets weten wan het protest.

89'

Hairemans behoudt het overzicht op links en legt goed terug op Bijker, die zijn schot ziet afwijken. Een hoekschop is het verdict. Daar belandt de bal voor de voeten van Walsh, die in de draai niet genoeg kracht achter de bal kan zetten. Mechelen dringt aan!

88'

Shved kopt in het zijnet!

Een Mechelse hoekschop dwarrelt voorbij de tweede paal, maar Shved vrijstaand kan koppen, maar hij raakt niet verder dan het zijnet.

88'
85'

Nu doet Shved het beter met een slimme pass op Walsh. De rechtsachter knalt vol op doel, waar Romo goed in de weg ligt.

84'

Shved en Storm komen met z'n tweeën tegen één withemd te staan. Alleen is de Oekraïner te vermoeid om nog lucide te kunnen beslissen, waardoor hij op de tegenstander inloopt in plaats van voor de pass te gaan.

82'

Schrijvers en Tamari leggen een lang uitgesponnen een-twee op de mat. Schrijvers wil iedereen verrassen door meteen te trappen in plaats van voor te zetten, maar verder dan een afzwaaier raakt hij niet.