Cercle pakt eerste punt in 8 duels, Beerschot baalt na late gelijkmaker

1. 14' - Geel - Yan Vorogovskiy
  1. 71' - Verv. Abdoulie Sanyang door Dario van den Buijs
  2. 89' - Geel - Ryan Sanusi
Jupiler Pro League - speeldag 17 - 13/01/21 - 18:30

Cercle Brugge heeft op de valreep een 8e nederlaag op een rij kunnen afwenden. Anthony Musaba maakte in de slotfase de verdiende gelijkmaker tegen Beerschot, dat zelf ook in een dip zit. "In de 89e minuut moet je altijd de nul houden, daar hebben we gefaald", zegt Hernan Losada.

Beerschot - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Net wanneer Beerschot op weg lijkt naar zijn eerste driepunter sinds eind november slaat Cercle in de slotminuten nog ongenadig toe. Musaba bezorgt de bezoekers op de valreep een verdiend punt.

• Man van de match: Anthony Musaba toonde vanavond nog maar eens dat doorzettingsvermogen loont. De aanvaller dwong Vanhamel op het uur al tot een redding op zijn afgeweken voorzet en bleef ook nadien de stuwende kracht van de Brugse aanvallen. Kort voor het einde werd dat beloond met zijn 5e competitietreffer.

• Opvallend: Door de late tegengoal slaagt Beerschot er alweer niet in om de nul te houden. Dat is de ploeg dit seizoen nog maar 1 keer gelukt, op de 3e speeldag op bezoek bij Club Brugge. Beerschot zit na 20 speeldagen aan 42 tegengoals en heeft zo samen met Waasland-Beveren de slechtste defensie in 1A.

Bekijk de goals uit Beerschot - Cercle Brugge (1-1)

Suzuki rondt heerlijke assist Holzhauser knap af

5 wedstrijden zonder zege voor Beerschot, 7 nederlagen op een rij voor Cercle. Beide teams snakten dus naar een overwinning. Toch was het vooral Cercle dat aanvalsdrift toonde in de openingsfase. Maar Beerschot hield het achteraan goed gesloten, grote kansen afdwingen lukte Cercle niet.

Beerschot was pas na een kwartier een eerste keer gevaarlijk. Coulibaly kon het voorbereidende werk van Sanyang niet afronden. Vijf minuten later kreeg Hazard plots een zee van ruimte. Hij rook zijn kans en haalde van ver uit, maar de paal hield Cercle van de 0-1-voorsprong.

Beerschot ontsnapte en sloeg meteen daarna zélf toe. Holzhauser pakte uit met een heerlijke pass naar Suzuki. Die plukte de bal al even mooi uit de lucht en gaf Didillon het nakijken. 2 kansen, 1 goal: Beerschot toonde zich bijzonder efficiënt.

Het was een stevige dreun voor Cercle, waar het vertrouwen uit de openingsfase plots verdampte. Beerschot hield alles netjes onder controle, zonder zelf nog voor gevaar te zorgen in een wel erg matige eerste helft.

Musaba (Cercle) dwingt een hoekschop af, en duwt daarna doodleuk Bourdin omver

Musaba schenkt Cercle op de valreep een punt

Een 8e nederlaag op rij dreigde voor Cercle en dus moesten de bezoekers aan de bak in de tweede helft. Maar een blitzstart van de vereniging werd het niet. Een afstandsschot van Vanhoutte over doel, meer had Cercle niet te bieden.

Pas op het uur waren de bezoekers écht gevaarlijk, maar Vanhamel voorkwam tot twee keer toe de gelijkmaker. Eerst met een kattensprong na een afgeweken voorzet van Musaba en meteen daarna met een goede redding op een laag schot van Hazard.

Veel meer dan een opflakkering was het niet bij Cercle. Enkel Ugbo kon een kwartier voor het einde nog eens voor gevaar zorgen. Beerschot rekende zich al rijk, maar kreeg in de slotfase nog het deksel nog de neus. Ugbo legde de bal perfect af voor Musaba en die knalde de late gelijkmaker voorbij Vanhamel.

Boink! Materiaalman juicht te hard op de Cercle-bank, met een buil tot gevolg

Clement: "Een punt was het minste dat we verdienden"

• Paul Clement (trainer Cercle Brugge): “Het is een hardbevochten punt, maar het is het minste dat we verdienden. Over de hele wedstrijd waren we de betere ploeg qua balbezit en kansen. We hebben bijzonder weinig weggegeven, zij scoorden na een klasseflits. De pass van Holzhauser was perfect op maat. Ik ben blij met het punt, maar vooral ook met de mentaliteit van de jongens. Ze hebben er tot op het einde voor geknokt. Met de voorbije resultaten in gedachten toont dit de wilskracht van dit team aan. Dit is goed voor ons vertrouwen, dat toch op een laag pitje stond. Dit is een stap in de goede richting. Omdat we al zo lang niks geraapt hadden, voelt dit als meer dan een punt aan.”

• Hernan Losada (trainer Beerschot): “We hebben dit over onszelf afgeroepen, maar het is ook een gevolg van onze fysieke vorm. We kunnen niet meer met dezelfde intensiteit spelen als in de eerste helft en daarom spelen we na de winterbreak ook op deze manier. Hoog druk zetten en overal je man volgen, dat lukt jammer genoeg niet meer. We kiezen voor een andere manier van spelen. Maar als je thuis speelt, dan moet je in de 89e minuut altijd de nul houden. Op dat gebied hebben we vandaag gefaald. Het is jammer, want we maken een fantastische goal en ook organisatorisch stond het goed. Dit is zuur, maar in deze drukke maand is elk punt een gewonnen punt.”

90+4'

Cercle heeft na 7 nederlagen op een rij eindelijk nog eens een punt kunnen sprokkelen. Pas in de slotfase kon Musaba voor de gelijkmaker zorgen. Beerschot blijft achter met 2 op 18.

90+1'

90'
89'
89'

Musaba brengt Cercle alsnog langszij!

Cercle slaat toe in de slotfase! Ugbo legt de bal goed af voor Musaba en die jaagt de gelijkmaker van dichtbij voorbij Vanhamel. Beerschot heeft dit toch een beetje over zichzelf afgeroepen.

87'

Voor Hazard zit de wedstrijd erop, Somers is zijn vervanger. Kan hij Cercle alsnog aan een punt helpen?

87'
81'

Musaba zet zich nog eens door op rechts en dwingt een hoekschop af. Maar ook nu kan Cercle daar niks mee aanvangen. De tijd begint te dringen voor de bezoekers.

76'

Ugbo net naast

Cercle komt nog eens dreigen met een schot van Ugbo. Zijn poging wijkt af en strandt in het zijnet. De daaropvolgende hoekschop levert niks op.

75'

Met nog een kwartier te gaan blijft de voorsprong toch bijzonder krap voor Beerschot. De thuisploeg loert op de counter en wacht op een misstap van Cercle.

72'
70'

Dubbele wissel bij Beerschot. Losada haalt Vorogovskiy en Sanyang naar de kant voor Grisez en Van den Buijs.

67'

Cercle vecht voor wat het waard is en blijft op zoek gaan naar de gelijkmaker. Beerschot moet zich beperken tot verdedigen.

62'

Nu is het Hotic die zijn kans waagt. Hij snijdt goed naar binnen en haalt uit. Zijn afgeweken schot levert een hoekschop op. Beerschot moet toch even achteruit.

62'
61'

Vanhamel voorkomt de 1-1!

Cercle komt plots 2 keer dicht bij de gelijkmaker. Na een knappe actie op rechts van Musaba kan Vanhamel zijn afgeweken voorzet met een echte kattensprong nog uit doel houden. Na knullig balverlies van Sanusi brengt hij even later ook redding op een poging van Hazard.