57'
Martin Hongla
57'
3 - 2

Antwerp en OH Leuven hebben de supporters (thuis) verwend met een match vol verrassende wendingen en vooral veel kansen en doelpunten. Uiteindelijk trok Antwerp het laken verdiend naar zich toe.

Antwerp - OHL in een notendop:

• Sleutelmoment: 2 minuten na zijn 2-2-gelijkmaker krijgt Sowah de kans op de 2-3. Maar de Ghanees talmt te lang. Van 2-0 naar 2-3 zou wel een heel zware klap geweest zijn voor Antwerp.
  • Man van de match: Dieumerci Mbokani bleef Europees tegen LASK vastgenageld aan de bank. Vandaag bewees hij zijn waarde al na 8 minuten. In de slotfase hield de paal hem van een 2e goal.
  • Opvallend: Behalve 5 goals en 4 ballen tegen het doelkader vielen er ook 8 gele kaarten te noteren. Scheidsrechter Wim Smet beleefde een intense maandagavond, met ook 2 rechtzettingen door de VAR.

Antwerp houdt de 3 punten thuis na spannend duel met OHL

4 goals na 17 minuten

Een maand zonder competitiezege inspireerde Antwerp om verschroeiend aan de match te beginnen.

Batubinsika tikte de openingsgoal al na 5 minuten binnen. 3 minuten later toverde Seck een mooie voorzet tot bij Mbokani, die de 2-0 binnenknikte. Tussendoor trof Henry voor OHL de deklat.

Antwerp op rozen, maar dat was zonder Henry gerekend. Na een strafschopfout van Haroun mocht de OHL-spits het vanaf 11 meter proberen. Butez redde de slappe trap van Henry gemakkelijk, maar was te vroeg van zijn lijn gegaan. Henry kreeg een herkansing en trof deze keer wel raak.

Enkele minuten later stuurde Henry Sowah het laantje in. Die knalde de bal staalhard binnen in de linkerhoek. 4 goals na 17 minuten. Diezelfde talmde kort daarna te lang om de 2-3 binnen te werken.

Mercier en Mbokani vloeken op de paal

De koffie kon de aanvalslust van Antwerp niet afremmen. Na 2 minuten zag Seck zijn pegel tegen de deklat uit elkaar spatten.

Iets voor het uur was het dan toch bingo voor Antwerp. Juklerød dropte de bal voor de 2e paal, waar Hongla stond om de 3-2 binnen te koppen.

Antwerp was baas, maar kreeg nog bijna het deksel op de neus. Mercier knalde 10 minuten voor tijd tegen de paal. Aan de overkant geraakte ook Mbokani niet verder dan de paal.

Dankzij de verdiende zege schuift Antwerp op naar de 4e plaats. OHL blijft nog net in de linkerkolom, maar heeft wel nog een inhaalmatch te spelen.

Bekijk de goals uit Antwerp - OHL (3-2)

Had Antwerp geen strafschop moeten krijgen voor deze fout op Mbokani?

Masterclass Mercier: geweldig hakje en trap tegen de paal

De Laet: "Opendeurdag bij beide ploegen"

• Ritchie De Laet (Antwerp): "Het was opendeurdag bij beide teams in het het eerste halfuur. Ik denk dat het gemakkelijk 3-3 of 4-4 had kunnen zijn aan de rust."

"We kwamen vlot 2-0 voor. Maar daarna leden we 2 keer dom balverlies en zijn we koud gepakt op de counter."

"Dat we na een 2 op 9 kunnen winnen, is heel belangrijk. Want volgende week moeten we naar Genk. De 2 ploegen die helemaal bovenaan staan, mogen we niet verder laten uitlopen."

•  Mathieu Martens (OH Leuven): "Voor de match waren we gewaarschuwd om scherp te beginnen. Als je dan al vroeg 2-0 achter staat, is dat zuur."

"We hebben nooit gedacht dat de match voorbij was. Na die 2-0 hebben we de juiste reactie getoond en kwamen we weer op gelijke hoogte."

"We dachten dat er na die gelijkmaker meer inzat. Voor hetzelfde geld maakt Mercier de winning goal, maar hij treft de paal. Ook Antwerp botste op de paal. Het is jammer dat we met 0 punten naar huis gaan."

90+4'

Antwerp heeft zijn 1e zege in 4 JPL-matchen te pakken. En dat is meer dan verdiend. Na 17 minuten stond het al 2-2. Hongla kopte na de rust de winning goal binnen.

90+4'

De slotseconden tikken weg. Doelrijpe kansen lijken we niet meer te krijgen.

90+1'

90'

88'
87'

Seck en Henry staan vijandig oog in oog. Het brandje wordt geblust door Wim Smet, die beide kemphanen bestraft met een gele kaart.

86'

OHL probeert een slotoffensief in elkaar te knutselen. Sowah vuurt een schot af, De Laet blokt af. Bij een hoekschop kopt Vekemans de bal over doel.

82'

Alarmfase rood bij Antwerp! Een gekraakt schot van Tamari verdwijnt maar net over het dak van het doel. Valt er nog een goal uit de lucht?

81'

Mbokani ook tegen de paal

Romo staat te bibberen op zijn benen. Eerst trapt Refaelov knal op Kotysch, in de herneming vindt Mbokani de paal op zijn weg.

80'

Mercier tegen de paal

Bijna de gelijkmaker! Met een hakje bedient Mercier Myny. De Fransman krijgt de bal opnieuw en knalt tegen de rechterpaal.

79'

Zowat alle doelpogingen in de 2e periode zijn voor Antwerp

Bert Sterckx (Sporza op Radio 1)
77'

Refaelov zou maar wat graag scoren in zijn 250e match in de Jupiler Pro League. Tegen zijn pegel kan OHL-doelman Romo nog net zijn vingertoppen plaatsen.

76'

Bij Antwerp krijgt Jordan Lukaku nog een kwartier de tijd om wat wedstrijdritme op te doen. Juklerød mag gaan douchen.

74'

Gerkens schiet de bal recht op Romo. De OHL-defensie legde Gerkens bij deze fase niet veel in de weg.

73'

We naderen het slotkwartier. OHL is nog niet in de buurt gekomen van de 3-3. Voor aanvalswerk moeten we nog altijd bij Antwerp zijn.