1. 20' - Geel - Ruud Vormer
  1. 58' - Verv. Michael Krmencík door Charles De Ketelaere
  2. 67' - Verv. Kerim Mrabti door Gustav Engvall
Jupiler Pro League - speeldag 11 - 31/10/20 - 20:45

Club Brugge heeft voor de 3e week op een rij punten laten liggen in de eigen competitie. Tegen een gehavend KV Mechelen gaf de landskampioen een dubbele voorsprong weg. Steven Defour maakte zijn debuut bij de bezoekers, maar moest na de rust met krampen van het veld.

Club Brugge - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Dat had minuut 57 kunnen zijn. Of minuut 60 of 70. Club kreeg in de tweede helft voldoende waarschuwingen, maar liep uiteindelijk in minuut 81 tegen de lamp. En dat was niet onterecht.
  • Man van de match: Nikola Storm was betrokken bij zowat elke Mechelse aanval. Dat uitgerekend hij de assists voor de gelijkmaker geeft is helemaal verdiend.
  • Opvallend: Het was al geleden van de eerste speeldag dat KV Mechelen nog eens punten kon rapen nadat het op achterstand was gekomen. Toen ging het tegen Anderlecht nog van 0-2 naar 2-2.

Een Nederlands dubbeltje en Braziliaanse flair voor de rust

Tussen de CL-duels tegen Lazio en Dortmund moest Club de batterijen opladen om een competitieduel tegen KV Mechelen af te werken. De laatste 8 onderlinge duels won Club een voor een met een totaalscore van 28-2. Al loert onderschatting altijd onder de hoek, getuige de nederlaag op OH Leuven een week eerder.

KV Mechelen was zwaar getroffen door het coronavirus, maar begon gretig en sterk. Toch stond het na nog geen kwartier al 1-0 nadat Vormer een vrije trap – die er nooit een had mogen zijn – heerlijk in de winkelhaak schilderde. Wanneer Lang de Brugse voorsprong verdubbelde na knap voorbereidend werk van Vanaken, zag het er niet bepaald rooskleurig uit voor de bezoekers.

Op sommige momenten wil het gewoonweg niet lukken en het leek zo’n avond te gaan worden voor KV Mechelen. De Camargo schotelde Hairemans de aansluitingstreffer op een schoteltje aan, maar Mignolet hield de nul met een acrobatische redding. Uitstel is geen afstel, want in de rol van afwerker lukte het wel voor De Camargo. Met een wonderlijk hakje achter het steunbeen verlengde hij de voorzet van Mrabti in doel. Dan toch 2-1 bij de rust en dat gaf de Mechelse burger moed.

Ohlala! Sambavoetbal van De Camargo: scoren achter het steunbeen

Passief en onzorgvuldig Club schiet zichzelf in de voet

Die moed hadden de bezoekers zeker niet in de kleedkamer gelaten, want het gaf na de pauze een gretige indruk. Rond het uur kwam KV twee keer gevaarlijk opzetten na foutjes van de gastheer. Eerst ging Storm met de bal aan de haal, maar trapte hij zelfzuchtig recht op doelman Mignolet. Even later gaf hij de bal wel af aan De Camargo, al moest hij overhaast trappen om de opkomende verdedigers af te houden. Opnieuw was Mignolet het eindstation.

Het onzorgvuldige spel dat Club in de tweede helft kenmerkte hield nog niet op. Mignolet moest zich reppen om een bal uit de voeten van De Camargo te slaan en maakte zich meer dan terecht kwaad op zijn ploegmaats. Die hadden het duidelijk niet verstaan, want 10 minuten voor tijd viel de gevreesde gelijkmaker. Storm kopte de voorzet van Hairemans voor de neus van Mignolet terug voor doel, waar Schoofs de 2-2 ongestoord tegen de touwen kopte.

Club kon het makke spel niet meer van zich afschudden en zo speelden de bezoekers – intussen zonder de uitgevallen Defour en De Camargo – de wedstrijd al bij al rustig uit. Dubbel slecht nieuws voor Club, want naast een slechte generale repetitie voor de CL-confrontatie tegen Dortmund, kan het zondag ook nog eens uit de top vier tuimelen.

Debuterende Steven Defour moet het veld verlaten met blessure

Clement: "Als je zo speelt tegen Dortmund, slik je 8 of 9 doelpunten"

Philippe Clement (coach Club Brugge): "Het is een schande langs onze kant. Als je met die mentaliteit op het veld staat, verdien je ook geen punten. Dit is onverklaarbaar voor mij. Ik werk nu al langer dan een jaar samen met deze jongens en ik denk dat ze geluk hebben dat er vandaag geen supporters in de tribunes zaten. Anders hadden ze nog een grote probleem gehad, maar deze week zullen ze ook een groot probleem hebben met mij."

"Ze weten hoeveel mensen thuis voor de buis zitten, die alles doen voor deze club. Het minste dat je van hen kan verwachten, is dat ze hun truitje nat maken en hun duels winnen en dat hebben we nagelaten in de tweede helft. Het is onwaarschijnlijk wat er vandaag gebeurd is. Ik ben niet gewoon teleurgesteld, ik ben razend op dit moment. Wat we in de tweede helft zagen, was beneden niveau en beneden een ondergrens die je nooit mag bereiken."

"Gebrek aan frisheid moet niemand inroepen. Dit parcours hebben we vorig jaar ook gelopen. Er zijn geen excuses en dit heeft te maken met mentaliteit en de wedstrijd willen afmaken en er tot de laatste seconde voor willen gaan. We zullen niet rustig toeleven naar Dortmund, want als je dit tegen hen doet, krijg je 8 of 9 doelpunten binnen. Ik wil een reactie tegen Dortmund, maar daarna tegen Oostende ook. Deze competitie is enorm belangrijk voor de club en de spelers moeten laten zien dat het voor hen ook belangrijk is."

Simon Mignolet (Club Brugge): "Als je na een CL-wedstrijd in de 40e minuut 2-0 voorstaat, moet je de wedstrijd uitspelen. Jammer genoeg geven we hen energie en zuurstof door het doelpunt vlak voor de rust weg te geven. Ze komen nadien uit de kleedkamer om dat punt te pakken en ze waren ook het betere team. Zelf creeërden we ook geen kansen voor een derde doelpunt en dan slik je de 2-2 nog en blijf je thuis achter met 1 punt. Ik zag en voelde het aankomen en dat is het extra zuur dat het ook nog gebeurt. "

Defour: "Het was gewoon een kramp, niet onlogisch tegen Club"

Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "We hebben niet de makkelijkste weken achter de rug. Ik ben dan ook ontzettend fier op deze groep en dat ben ik al een heel seizoen. Ze brengen het voetbal elke keer en laden zich elke keer op, ook al zit het resultaat niet altijd mee. We moeten nu terug toeleven naar de volgende wedstrijd, zoals we dat elke week doen."

Steven Defour (KV Mechelen): "Ik had gewoon een kramp en niet erger dan dat. Ik wist meteen hoe laat het was. Het is geleden van maart en je speelt ook tegen een middenveld dat veel loopt en dan weet je dat dat kan gebeuren. Het voelde geweldig. Je speelt tegen een ploeg in vorm en als je dan een punt pakt, kan je alleen maar blij zijn. Het is ten eerste geweldig op terug op het veld te staan en ook om voor KV te spelen."

Rob Schoofs (KV Mechelen): "Een 2-0-achterstand op Club is een moeilijke opgave en ik denk dat we hier verdiend een punt meenemen. We hebben een goeie wedstrijd gespeeld en hebben zelfs enkele kansen beter moeten benutten. Het doet deugd na enkele moeilijke weken waarin we vaak niet kregen wat we verdienden. Uiteindelijk ben ik blij dat de wedstrijd toch is gespeeld, maar het was wel in heel moeilijke omstandigheden. Ik en enkele andere spelers hebben enkel gisteren kunnen trainen, maar we speelden goed en stonden er als team. Ik ben gezond en heb niet veel last gehad van het coronavirus."

90+4'

Club laat dure punten liggen!

KV Mechelen flikt het en graait met een gehavende kern een punt mee uit Brugge. Club gaf een dubbele voorsprong uit handen en was vooral na de rust onherkenbaar zwak en passief.

90+3'

Deli kopt hoog en ongevaarlijk over het doel van Coucke. Nog één minuut.

90+3'

Hoekschop Club!

Mechele haalt er nog een hoekschop uit!

90+2'

De toegevoegde tijd is al gehalveerd. Nog maar twee minuten. Kan Club nog een aanval in elkaar steken?

90'

Vier minuten extra!

Zo lang heeft Club nog om deze generale repetitie voor Dortmund nog met een positieve noot af te sluiten. Al bij al was het vanavond sterk ondermaats.

88'

Bij KV krijgen ze de bal niet helemaal weg achterin. Okereke legt goed terug op Rits, die te fel achterover hangt en de bal hoog over trapt.

86'

Bij KV Mechelen hebben ze bloed geroken. De bezoekers moeten wel oppassen dat ze dit punt niet meer uit handen geven. Het is hinken op twee gedachten en dat is een moeilijke evenwichtsoefening.

85'

Alsof de problemen nog niet groot genoeg zijn, moet De Camargo naar de kant met een probleem aan de hamstrings. Onur Kaya is zijn vervanger.

84'

De Ketelaere probeert het nog met een schot van buiten de zestien. Coucke pakt uiteindelijk zonder al te veel problemen in twee tijden.

83'

En dit heeft Club volledig aan zichzelf te danken. Tijdens de rust liet Vormer al verstaan dat het niveau ondermaats was, maar de tweede helft was vele malen slechter.

82'
82'
81'

Schoofs kopt de gelijkmaker binnen!

Hairemans zet de bal prima voor tot voorbij de tweede paal. Mignolet komt uit, maar kan enkel toekijken hoe Storm de bal terugkopt tot bij Rob Schoofs, die de 2-2 van dichtbij in een leeg doel kan koppen.

80'

Schoofs kijkt op en ziet dat Hairemans zichzelf op gang trekt. De doorsteekpass is moeilijk en komt dan ook niet aan. Goed geprobeerd was het wel.

75'

KV Mechelen kan elke fout bij Club omzetten in een tegenprik, maar die moeten beter uitgespeeld worden. Deze keer kiest Hairemans voor een lastige pass naar De Camargo die daardoor wordt gedwongen het nóg moeilijker te doen.

72'

Blessure bij Defour?

Defour is gaan zitten en heeft verzorging nodig. Zijn het krampen of is het een blessure? Laten we hopen voor hem dat het het eerste is.

71'

Mignolet maat zich kwaad

En wanneer Bijker zomaar kan aanleggen, maar de bal wel huizenhoog over trapt, laat Mignolet zich horen. Zijn team acteert veel en vele te slap na de rust.