1. 27' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 1)
  2. 30' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (2 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 24 - 07/02/21 - 20:45
1 - 1
30'
30'
2 - 1

AA Gent raakt maar niet weg uit de (lagere) middenmoot. De match tegen Eupen was volledig in evenwicht: elk 2 doelpunten, 2 keer Tissoudali voor Gent en 2 keer Prevljak voor Eupen.

AA Gent - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: AA Gent heeft de wedstrijd onder controle, tot Hanche-Olsen domweg Baby onderuit loopt in de zestien meter. Penalty voor Eupen, een koud kunstje voor Prevljak.
  • Man van de match: Tarik Tissoudali debuteerde woensdag al uitstekend met een doelpunt in de beker, maar deed vanavond nog beter met twee rozen. Zijn derde van de avond werd afgekeurd.
  • Opvallend: We sluiten speeldag 24 af met slechts één thuiszege: die van Oostende tegen STVV. Voor de rest noteren we liefst vijf uitoverwinningen en drie gelijke spelen.

Bekijk de goals uit Gent - Eupen (2-2)

Tissoudali zet scheve situatie recht met twee goals

AA Gent probeerde de match meteen in handen te nemen, maar werd al na 7 minuten ijskoud gepakt door Eupen. Een vrije trap van Peeters belandde bij de ongedekte Prevljak, die zijn 11e van het seizoen simpel in doel kon lopen. Ook na een lange VAR-interventie bleef het doelpunt op het bord staan: 0-1.

Pas halverwege de eerste helft slaagde Gent erin om een versnelling hoger te schakelen. Winteraankoop Tarik Tissoudali, woensdag al goed voor een doelpunt in de beker, bewees opnieuw zijn waarde en werkte na slim doorlaten van Bezoes netjes af: 1-1.

En daar bleef het niet bij: luttele minuten na de gelijkmaker was Tissoudali daar opnieuw. Bezoes mocht een heel eind oprukken met de bal, speelde gepast in op zijn nieuwe ploegmaat, en die nam doelman Defourny een tweede keer te grazen.

Een aangeslagen Eupen kon pas met de rust in zicht nog even tegenprikken. Bolat pareerde een stevige uithaal van Prevljak, Kayembe mikte de bal niet zo ver naast.

Boze Vanhaezebrouck krijgt geel van de ref

Penaltyfout Hanche-Olsen kost Gent twee punten

Na de pauze ging AA Gent op zoek naar de geruststellende derde goal. Die kwam er ook bijna toen Jaremtsjoek scherp voor doel bracht tot bij de aanstormende Bezoes, maar die gleed de bal centimeters naast.

Het bleek een dure misser, want niet veel later ging de bal aan de overkant op de stip na een domme overtreding van Hanche-Olsen op Baby. Prevljak aarzelde niet en nagelde de strafschop onhoudbaar voorbij Bolat tegen de touwen.

Het slotkwartier stond nog bol van de opwinding en de discutabele fases. Eerst scoorde Prevljak vanuit buitenspel, daarna werd ook een goal van Tissoudali afgekeurd wegens buitenspel, al had de VAR opnieuw bijzonder veel tijd nodig om uitsluitsel te geven.

Tissoudali bleef het wel proberen: zijn ultieme poging werd voor de lijn gekeerd, in de slotseconden probeerde hij nog tevergeefs een penalty te versieren. Zo bleef het 2-2, een uitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten met het oog op play-off 2.

De 3-2 van Tissoudali wordt nog op de lijn weggewerkt

Vanhaezebrouck: "Twee beslissingen in ons nadeel"

Hein Vanhaezebrouck was na afloop niet te spreken over de scheidsrechterlijke beslissingen. "Als je drie geldige doelpunten maakt en de tegenstander maakt maar één geldig doelpunt, hoe kan het dan 2-2 zijn? Dat snap ik niet", zei hij.

"Het was voor iedereen duidelijk dat bij de 0-1 Baby de bal nog aanraakt en dat het dus buitenspel is. De lijnrechter doet het perfect: hij zwaait niet, omdat hij twijfelt. En de regel is dat als er een doelpunt is en er is twijfel, de VAR het dan wel oplost. Alleen loste de VAR het daar niet op."

"Bij ons derde doelpunt had de lijnrechter dan plots wel zin om te vlaggen, terwijl we op de beelden zien dat de voet van een speler van Eupen Bezoes dekt.  Maar de lijnrechter heeft dan wel gezwaaid, terwijl je met de VAR niet moet zwaaien als het close is. Dat snap ik niet. De VAR is er toch al een hele tijd en die regels bestaan ook al een hele tijd. Die man was dat eventjes vergeten. En het draait vandaag twee keer in ons nadeel uit. Dat is veel in één match", sakkerde Vanhaezebrouck.

Over het wedstrijdverloop zelf wou hij niet al te veel meer kwijt. "We speelden tegen een ploeg die heel veel voetballend vermogen heeft. Ze kregen wat meer balbezit in de tweede helft, maar wij gaven niets weg. We hoopten ook om dan in de tegenstoot die dodelijke treffer te maken. Uiteindelijk is ons dat niet gelukt, of is ons dat ontnomen. Het was geen pure dominantie van ons, maar we hebben wel meer dan voldoende gedaan om deze wedstrijd te winnen. Maar er waren andere elementen die  meespeelden vandaag."

90+5'

Geen penalty

In de allerlaatste minuut gaat Tissoudali nog liggen in de zestien meter na contact met N'Dri, maar Laforge wil van geen penalty weten.

90+5'

Afgelopen! AA Gent raakt niet voorbij Eupen en boekt zo zijn derde gelijkspel op een rij: 2-2.

90+4'
90+3'

Bijna nog Tissoudali!

AA Gent steekt de hand uit naar de drie punten, maar de ultieme poging van Tissoudali wordt door Koch voor de lijn gekeerd.

90+2'
90+1'

5 minuten extra

Er worden 5 minuten bijgeteld. Intussen krijgt ook Vanhaezebrouck nog een gele kaart van Laforge.

90+1'

90'

Kums dropt een vrije trap in de zestien meter. Bij Eupen krijgen ze het leer niet goed weg, maar uiteindelijk is er niemand van Gent die op doel kan besluiten.

89'

Eupen lijkt eieren voor zijn geld te kiezen, want topschutter Prevljak is gewisseld voor een centrale verdediger.

Geert Heremans op Radio 1
86'

Vanhaezebrouck probeert met een driedubbele wissel het tij nog te keren. Met één punt kan AA Gent niet tevreden zijn vanavond.

82'
82'
82'

Geen doelpunt!

Eindelijk uitsluitsel vanuit het VAR-busje: het doelpunt van Tissoudali wordt afgekeurd wegens erg nipt buitenspel van Bezoes. Het blijft dus 2-2.

81'
80'

Het duurt alweer tergend lang: heeft Tissoudali nu zijn derde gescoord of niet? We wachten in spanning af.

79'

Ook doelpunt Tissoudali afgekeurd

Ook AA Gent scoort een doelpunt dat meteen afgekeurd wordt, al is ons niet meteen duidelijk waarom. De VAR moet aan de slag.