1 - 2
78'
1 - 3
78'

De West-Vlaamse derby tussen Cercle Brugge en Zulte Waregem is een prooi geworden voor Zulte Waregem. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong en wonnen uiteindelijk met 1-3. In het klassement springt Zulte even weg uit de gevarenzone.

Cercle Brugge - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voor de rust pakt Bostyn uit met een knappe redding op het schot van Hoggas. De Belgische doelman voorkomt zo de gelijkmaker en zorgt ervoor dat zijn ploeg met een dubbele voorsprong kan gaan rusten.
  • Man van de Match: Met twee doelpunten was Gianni Bruno vanavond zeer belangrijk tegen zijn ex-ploeg. De spits stond 2 keer op de goede plek en werkte telkens koeltjes af. Toch krijgt ook Louis Bostyn een eervolle vermelding. De doelman straalde vertrouwen uit en moest enkele keren de meubelen redden voor Zulte Waregem.
  • Opvallende statistiek: De laatste overwinning van Zulte Waregem dateerde al van 29 augustus. Toen ging de ploeg van Francky Dury met 0-1 winnen op het veld van Moeskroen.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Zulte Waregem (1-3)

Eerste kans is meteen raak voor Zulte Waregem

Hoewel de bezoekers absoluut wilden winnen vanavond, was het Cercle dat het best aan de partij begon. Ugbo probeerde Bostyn vanuit de draai te verschalken, maar Humphreys kreeg er in extremis nog een been tussen.

Het was de wake-up call die Zulte Waregem nodig had, want niet veel later stond de 0-1 al op het bord. Govea nam de 1ste hoekschop van de wedstrijd voor zijn rekening en Chory knikte meteen raak voor de bezoekers.

De vereniging leek wat van slag door de vroege tegentreffer en liet de bezoekers beter in de partij komen. Na een knappe actie van Srarfi stond het dan ook plots 0-2. De kopbal van Chory belandde bij Bruno en die was er als de kippen bij om zijn ex-ploeg op een dubbele achterstand te zetten.

Cercle beet van zich af en een heerlijk afstandsschot van Hotic spatte uiteen op de lat. De thuisploeg voerde de druk op en tot twee maal toe voorkwam Bostyn de aansluitingstreffer op pogingen van Musaba en Hoggas. Zulte Waregem trok met een dubbele voorsprong de kleedkamer in.

Van Hecke zet Srarfi met een no-look-pass alleen voor doel

Ugbo brengt nog even spanning, Bruno doet het licht uit

Na het kopje koffie kregen we een flauwere 2e helft te zien en vloeiende combinaties verschenen er lange tijd niet op de mat. Zulte Waregem leek op cruise control op weg naar de overwinning, tot Musaba zich nog eens op gang trok. De Nederlander vond Ugbo in de zestien en die duwde de 1-2 op volle snelheid knap binnen.

Cercle putte moed uit de aansluitingstreffer en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Toch bleven grote kansen uit en het was Bruno die na een verre inworp van Opare het licht helemaal uit deed voor de thuisploeg.

Francky Dury en zijn manschappen pakken zo eindelijk nog eens een overwinning en springen over STVV en KV Mechelen naar de 14e plek in het klassement.

Wat eerst krampen lijken, blijkt toch een stevige blessure te zijn voor Chory

Dury: "Deze overwinning doet zeer veel deugd"

• Francky Dury (coach Zulte Waregem): "Deze overwinning doet voor iedereen zeer deugd, ook omdat we er al een paar keer dichtbij zijn geweest. We wilden vandaag goed druk zetten om Cercle zo in de problemen te kunnen brengen. Je ziet dat we nog niet gewoon zijn om op voorsprong te komen, want bij de aansluitingstreffer sloop er toch wat twijfel in het team. Maar we hebben die fase goed overleefd en de invallers hebben ook hun werk gedaan. Ik ben ook zeer tevreden over de prestatie van Chory. Over zijn blessure weet ik momenteel nog niet zoveel, maar ik hoop dat hij na de interlandbreak opnieuw wedstrijdfit zal zijn."
  • Gianni Bruno (Zulte Waregem): "We hebben deze wedstrijd goed voorbereid. We bevinden ons momenteel in een lastige situatie en moeten de juiste oplossingen vinden om wedstrijden te winnen. De opstelling van vanavond zorgde ervoor dat we niet alleen defensief goed stonden, maar ook kansen konden creëeren. We hebben goed volgens het systeem gespeeld en het Cercle zo moeilijk gemaakt. Ook hebben we een soort van solidariteit teruggevonden in ploeg. We vochten voor elkaar en dat is waar Zulte Waregem voor staat. De afgelopen weken waren we dat misschien wat kwijt, maar nu moeten we doorgaan op dit elan."
  • Olivier Deschacht (Zulte Waregem): "We hadden deze punten broodnodig. We schuiven eindelijk een beetje op en dat is een grote stap. We hebben goed gespeeld en verdiend gewonnen. We probeerden hoog druk te zetten en ik denk dat we dat goed gedaan hebben. We hebben ze goed vastgezet en geprobeerd om scherp te counteren. Bij de aansluitingstreffer sloop er natuurlijk wel wat twijfel in de groep, want we zitten in de hoek waar de klappen vallen. Maar de coach heeft dan goed gewisseld en we winnen hier vandaag verdiend van toch wel een goede ploeg. Ik ben blij dat ik op mijn leeftijd nog steeds mag voetballen en ik geniet er met volle teugen van."

Clement: "Het moet veel beter de komende weken"

• Paul Clement (coach Cercle Brugge): "De eerste helft speelden we echt niet goed. We begonnen wel nog redelijk aan de wedstrijd, maar dan gaat hun eerste hoekschop al meteen binnen. We creëerden wel nog enkele kansen, maar defensief waren we heel zwak. We speelden niet compact en zij maakten daar gebruik van. Na de rust speelden we iets beter en scoorden we zelfs. Maar na de 1-3 was het duidelijk dat de wedstrijd over was. We slikken nu 2 wedstrijden op rij 3 goals, dus defensief is er heel wat werk aan de winkel. De spelers en ikzelf moeten veel beter doen de komende weken."
  • Dino Hotic (Cercle Brugge): "We speelden niet goed en maakten onvoldoende gebruik van de ruimtes. We verliezen nu 2 wedstrijden op rij, maar we moeten onze teamspirit nu zeker behouden en nog verbeteren. De interlandbreak is zeker welgekomen. We moeten nu hard werken om dan opnieuw aan te knopen met een overwinning. Zulte Waregem stond goed, maar liet ook soms veel ruimte vrij. Daar hadden we veel beter gebruik van moeten maken."
  • Kevin Hoggas (Cercle Brugge): "Zulte Waregem speelde goed, maar wij moesten ook meer strijdlust getoond hebben. Daar ontbrak het ons vandaag vooral aan. Zowel aanvallend als defensief konden we niet voldoende intensiteit aan de dag leggen. Wij kunnen veel beter en tijdens de interlandbreak moeten we nu keihard werken. De afwezige spelers komen ook terug, dus dat zal ons goed doen."

22:38

EINDE

Zulte Waregem wint met 1-3 bij Cercle en pakt 3 broodnodige punten. De manschappen van Francky Dury hebben opnieuw wat meer ademruimte in het klassement.

90+8' tweede helft
90+6'

De Bock trekt zich nog eens op gang en probeert dan Govea te bedienen. Omolo is goed teruggekeerd en voorkomt de mogelijke 1-4.

90+3'
90+1'

Bianda mist onbegrijpelijk

Bianda laat de 1-4 liggen! De verdediger kan moederziel alleen koppen, maar mikt nipt naast. Dit moest altijd tussen de palen.

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
89'

extra time

88'

Seck wild over

Invaller Seck profiteert na mistasten van Bates en kiest dan meteen voor het schot. De Senegalees heeft tijd en ruimte zat, maar schiet wild over.

87'

Francky Dury kiest eieren voor zijn geld en brengt Seck nog tussen de lijnen. De Senegalees komt de onfortuinlijke Chory vervangen.

86'
82'

Blessure Chory

Doelpuntenmaker Chory gaat na een tackle op de grond zitten. Zijn het gewoon krampen of is er meer aan de hand. De Tsjech heeft er alleszins een sterke partij opzitten.

81'
81'
80'
78'
1-3
78'

1-3 Bruno!

Op het moment dat Cercle net beter in de wedstrijd kwam, doet Bruno het licht helemaal uit voor de thuisploeg. De net ingevallen Opare vindt Bruno met een verre inworp in de zestien en die werkt de bal in twee tijden binnen.

78'
77'

Chory pikt de bal op aan de zijlijn en zet dan een knap nummertje op. De pivot van de bezoekers kan meer dan alleen maar koppen.