10. 90+1' - Doelpunt - Maximiliano Caufriez (0 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 17 - 19/12/20 - 18:31
90+1'
Maximiliano Caufriez
0 - 2
90+1'

Rode lantaarn STVV heeft een belangrijke zege bij Zulte Waregem geboekt: 0-2. Het is de eerste uitzege van het seizoen en de eerste zege van Peter Maes bij STVV. Caufriez was met een assist en een goal de uitblinker.

Zulte Waregem - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Rond het uur krijgt Zulte Waregem 2 stevige tikken. Suzuki brengt STVV op voorsprong na een uitstekende voorbereiding van Caufriez en enkele minuten later staat Essevee met 10 na de uitsluiting van Bianda. De thuisploeg kan nadien geen vuist meer maken.
  • Man van de match: Maximiliano Caufriez haalde vanavond het maximum uit zichzelf. Met een heerlijke rush en een prima assist was hij de architect van de openingstreffer. In de extra tijd stelde hij op aangeven van Filippov de Truiense zege helemaal veilig. Caufriez kwam wel goed weg bij de penaltyfase in de eerste helft.
  • Opvallend: STVV boekt zijn 1e uitzege van het seizoen en kan voor het eerst sinds 12 maart 2011 nog eens winnen in het Regenboogstadion. Voor Zulte Waregem zijn de thuiscijfers dramatisch: het pakte nog maar 1 driepunter op eigen veld en sprokkelde in de overige 8 thuiswedstrijden amper 2 punten.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - STVV (0-2)

Hoofdrol voor VAR in kansarme eerste helft

Peter Maes begon vorige week met een thuisnederlaag aan zijn avontuur bij STVV en ook vanavond dreigde het al meteen fout te gaan. Na een blunder van doelman Schmidt maakte Vossen na 2 minuten één van de makkelijkste goals uit zijn carrière. Gelukkig voor STVV gebruikte hij daarbij ook zijn elleboog en dus werd de vroege treffer afgekeurd.

Halfweg de eerste helft kregen we opnieuw een VAR-moment. Caufriez liet zich ringeloren door Bruno en pakte uit met een tackle in de zestien. Bij Zulte Waregem zagen ze een fout op Bruno én hands van Caufriez, maar scheidsrechter De Cremer zag op de beelden geen penalty.

Het was het peper en zout in een voorts flauwe eerste helft met weinig doelgevaar. Pas in het slotkwartier kwam STVV een paar keer gevaarlijk opzetten. Kainourgios voorkwam op de valreep een kans voor Caufriez en ook Seck had een ultieme ingreep nodig om Suzuki het zwijgen op te leggen.

Tussendoor had Nazon wél op doel kunnen besluiten na een snelle counter, maar Bostyn ging goed plat. Bij Zulte Waregem kon enkel Vossen voor wat dreiging zorgen. Het oogde mooi met een retro en een fraaie borstcontrole, maar efficiënt was de afwerking tot twee keer toe niet.

Caufriez maakt het verschil voor STVV

Tien minuten na de rust kreeg diezelfde Vossen bijna een uitgelezen kans om de score te openen. Bruno probeerde de vrijstaande spits in het centrum te bereiken, maar Teixeira kon de voorzet nog net in hoekschop werken.

STVV ontsnapte en sloeg meteen daarna zélf toe. Caufriez ontbond zijn duivels met een knappe rush op rechts en legde de bal vanaf de achterlijn perfect terug op Suzuki. Die kon ongehinderd de 0-1 voorbij Bostyn knallen.

Amper 4 minuten later volgde een tweede opdoffer voor Zulte Waregem. Twee overtredingen op de vinnige Colidio in nauwelijks een kwartier leverden evenveel gele kaarten op voor Bianda. De thuisploeg stond plots met een man minder.

STVV rook zijn kans, maar liet na om de wedstrijd te beslissen. Een kwartier voor het einde bood Colidio Cacace de 0-2 aan, maar die besloot pal op Bostyn. Ook Teixeira liet een vrije kopbalkans op een hoekschop onbenut. Pas in de extra tijd kon Caufriez op een snedige counter de eerste uitzege van STVV helemaal veiligstellen.

Buatu werpt twee keer foutief in

VAR keurt vroege goal af en heeft later zijn werk met een tackle

De schoenen of een slecht veld? Schmidt glijdt twee keer uit uittrap

Dury: "Beter op Antwerp verloren en hier gewonnen"

Franky Dury (trainer Zulte Waregem): Achteraf gezien hadden we beter verloren in Antwerpen en vandaag gewonnen. Dan was het verschil met STVV nu groter.  Ik vind dat we een behoorlijke eerste helft spelen, waarin we een strafschop kunnen krijgen. In de tweede helft doet de ruimte op de linkerflank ons de das om. Een paar minuten later krijg je rood en moet je opboksen tegen een ploeg die terugtrekt in de organisatie. We hadden dan ook niet de kracht en het gestalte om vooraan oorlog te maken.

Jelle Vossen (Zulte Waregem): We hadden niet op een nederlaag gerekend. Het heeft geen zin om op Antwerp te gaan winnen en hier dan punten weg te geven. Dan gebeurt dat toch, dat is heel frustrerend voor ons. Ze stonden laag en wachtten ons op. Ik hou niet van excuses, maar op dit veld was het moeilijk om het spel te maken. Wij hebben te weinig gebracht, daar heeft STVV van kunnen profiteren.

Maes: "Leren winnen, nadien de schoonheidsprijs"

Peter Maes (trainer STVV): Als je in de situatie zit dat je punten nodig hebt, moet je een knokkersmentaliteit en blokvorming hebben. We moeten opnieuw leren winnen, nadien komt de schoonheidsprijs. Die hebben we vandaag niet gewonnen, maar belangrijker is dat we vandaag punten pakken en vertrouwen tanken.

Steve De Ridder (STVV): We hebben deze week de puntjes op de i gezet. Je kon vandaag zien dat onze organisatie er stond, dat is het stokpaardje van Peter Maes. In balbezit wouden we te vaak iets forceren en zochten we de diepe bal, waardoor we moesten omschakelen en het onszelf moeilijk maakten. Deze prestatie is geen referentiematch, maar we kunnen er wel op bouwen.

90+4'

STVV zorgt voor een verrassing in het Regenboogstadion en boekt zijn eerste uitzege van het seizoen: 0-2. Suzuki en Caufriez bezorgden Peter Maes zijn 1e overwinning als STVV-trainer.

90+1'

Caufriez beslist de wedstrijd!

Caufriez ontpopt zich helemaal tot matchwinnaar voor STVV. Hij wordt alleen voor doel gebracht en lobt de bal over Bostyn. Boeken toe voor Zulte Waregem.

90+1'

90'

4 minuten extra

Zulte Waregem krijgt nog 4 minuten om een nederlaag te vermijden. Wordt het nog warm voor STVV?

89'

Bij STVV lijkt de vermoeidheid nu toch toe te slaan, ondanks de numerieke meerderheid. Zulte Waregem probeert met een slotoffensief alsnog een punt te veroveren.

84'
83'
82'

Teixeira morst met de kansen

Teixeira wordt helemaal uit het oog verloren op een hoekschop voor STVV. Dé kans om er 0-2 van te maken, maar hij kopt van dichtbij over. Hopelijk voor STVV komt deze misser de bezoekers niet duur te staan.

78'

Garcia waagt zijn kans met een verre knal, maar zijn poging is te slap om Bostyn te verschalken. Zulte Waregem mag nog steeds blijven hopen bij deze kleine achterstand.

78'

Voor doelpuntenmaker Suzuki zit de wedstrijd erop. Hij wordt vervangen door Filippov.

76'

Cacace laat het liggen!

STVV kan de wedstrijd beslissen op een snelle counter. Colidio kapt Pletinckx vlot uit en schotelt de mee opgerukte Cacace de 0-2 voor, maar die besluit van dichtbij pal op Bostyn.