1. 49' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (0 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 27 - 20/02/21 - 16:15
    49'
    Andrew Hjulsager
    0 - 1
    49'

Eupen heeft op eigen veld KV Oostende in bedwang gehouden. KVO gaf in de slotfase een 0-1-voorsprong uit handen en verliest zo twee kostbare punten in de strijd om een plaats in de top vier. Voor Eupen is een punt geen slechte zaak.

Eupen - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: De invalbeurt van Konan Ndri deed de wedstrijd helemaal kantelen. De Ivoriaan gleed verschillende keren voorbij zijn rechtstreekse tegenstander en gaf ook de assist bij de gelijkmaker van Baby.
    • Man van de Match: In een flauwe wedstrijd met weinig uitblinkers zorgde invaller Ndri toch voor wat meer beleving aan de Kehrweg. Hoewel Baby voor de knappe 1-1 zorgde, was de Ivoriaan de gevaarlijkste man bij de thuisploeg.
    • Opvallende statistiek: Het is al van 12 december geleden dat KVO nog eens de 0 kon houden. Vandaag leken de bezoekers lange tijd op weg naar een nieuw clean sheet, maar Baby stak daar alsnog een stokje voor.

Bekijk de goals uit Eupen - Oostende (1-1)

Agbadou houdt KVO van openingstreffer in zwakke 1e helft

Voor aanvang van de wedstrijd kon KV Oostende een gouden zaak doen in de strijd om Play-off I. Met een overwinning sprongen de kustboys namelijk naar een voorlopige 3e plek in het klassement.

Toch kregen we aan de Kehrweg geen blitzstart te zien van beide ploegen. De bezoekers namen de wedstrijd in handen, maar tot echte kansen leidde dat niet. Ook Eupen kreeg niet veel klaargespeeld, maar kon naarmate de 1e helft vorderde wel het evenwicht herstellen.

10 minuten voor de rust kregen we dan toch de eerste echte kans te zien. Een vrije trap van D'Arpino belandde pardoes voor de voeten van Kvasina, maar met een fantastisch blok voorkwam Agbadou de 0-1. Na een flauwe 1e helft mochten beide teams even gaan herbronnen.

D’Arpino maakt tijdens drankpauze zijn ongenoegen duidelijk

Hjulsager scoort kort na de rust, schicht van Baby bezorgt Eupen punt

De bezoekers kwamen met meer drive uit de kleedkamer en dat werd meteen beloond. Bataille schotelde Hjulsager de 0-1 op een dienblaadje voor en de Deen knalde van dichtbij binnen.

Even leek het feestje niet door te gaan wegens buitenspel, maar na lang beraad keurde de VAR het doelpunt toch goed.

Eupen-coach San Jose besefte dat hij iets moest doen en wisselde Cools voor Ndri. De Ivoriaan bracht meteen meer schwung in de thuisploeg met enkele snedige acties.

Toch leek Oostende op weg naar de 3 punten, tot Baby op aangeven van - wie anders - Ndri een schicht uit zijn linkervoet toverde. Opnieuw geen clean sheet voor de bezoekers, die een 3e plek in rook zagen opgaan.

KVO doet een slechte zaak in de strijd om Play-off I, Eupen verzamelt opnieuw een belangrijk puntje onderin het klassement.

Bal belandt van dichtbij in het gezicht van Cools

San Jose: "We verdienden vandaag meer dan een punt"

Alexander Blessin (trainer KV Oostende): "Het is natuurlijk frustrerend dat we de tegentreffer zo laat slikken, maar Eupen is zeker geen slechte ploeg. We hebben een drukke week achter de rug en dat zag je ook wel wat vandaag. Er waren niet echt grote kansen, dus we zijn vandaag tevreden met een punt."

Brecht Capon (KV Oostende): "Als we eerlijk zijn, is dit wel de juiste uitslag. Na een drukke periode waren we vandaag misschien wel iets minder scherp, maar met onze inzet hebben we dat goed gemaakt. Het ontbreken van Sakala was natuurlijk wel een aderlating, maar iedereen heeft vandaag zijn best gedaan."

Benat San Jose (trainer Eupen): "Ik denk dat we deze wedstrijd gedomineerd hebben. Oostende is een goed team, maar ze hebben niet veel kansen gecreëerd. Na het tegendoelpunt hebben we goed gereageerd en volgens mij verdienden we vandaag meer dan een punt. Nu hebben we een week om ons goed voor te bereiden op de volgende wedstrijd."

Amara Baby (Eupen): "Het is lang geleden dat ik gescoord heb in de Belgische competitie en vandaag is het eindelijk gelukt. Het was een belangrijke wedstrijd voor ons die we niet mochten verliezen. We hebben hier dus een goede zaak gedaan. We zijn wel nog niet gered, dus we moeten hard blijven werken tot de laatste wedstrijd."

18:07

EINDE

De wedstrijd tussen Eupen en Oostende eindigt op een bilijk gelijkspel. De bezoekers leken lang op weg naar een overwinning, maar invaller Baby stak daar in de slotfase nog een stokje voor. Oostende doet een slechte zaak in de strijd om Play-off 1.

90+3'

De laatste minuut van deze wedstrijd gaat in. Valt er nog een appel uit de kast of eindigt het hier in de Oostkantons op een bilijk gelijkspel?

90+1'

90+1'

90'

Geen clean sheet voor Oostende

Oostende leek op weg naar een clean sheet, maar ook vandaag zal dat niet lukken. De laatste keer dat de bezoekers de nul konden houden dateert van 12 december.

88'
    87'

Eupen lijkt zijn 2e adem gevonden te hebben na de gelijkmaker. Toch maakt ook Oostende nog steeds kans op de overwinning. Trekt er nog iemand het laken naar zich toe?

85'
    82'

1-1, Baby met de schicht!

Het zijn de invallers die het doen voor Eupen. Ndri snijdt nog maar eens snedig naar binnen en bedient dan Baby. De Senegalees twijfelt niet en knalt staalhard binnen.

80'

Nog 10 minuten heeft Eupen om een thuisnederlaag te vermijden. Toch hangt de gelijkmaker nog niet meteen in de lucht voor de thuisploeg. Oostende lijkt alles onder controle te hebben.

76'

Het is al weer een poos geleden sinds het laatste doelgevaar in de wedstrijd. Ondertussen blijven Hendry en Baby liggen na een botsing in de lucht.

72'

Zoekend Eupen

De thuisploeg gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar echt grote kansen levert dat voorlopig niet op. Misschien heeft spits Prevljak nog iets in petto in deze 2e helft.

69'

Jordi Amat probeert het wel van heel ver. Hubert heeft geen problemen met het schot van de Eupense kapitein. De tijd tikt verder weg in het voordeel van Oostende.

68'
    66'

Vanaf het halve maantje probeert Kayembe het met zijn linker, maar de middenvelder krult de bal naast de paal. Hubert beleeft voorlopig een rustige avond in Eupen.

64'

Boljevic houdt de bal knap bij in de zestien en probeert het vervolgens met links. Het schot van de aanvaller is echter niet hard genoeg, waardoor Hubert simpel kan oprapen.