63'
Joakim Mæhle
63'
2 - 1

Jess Thorup heeft zijn eerste zege als coach van Racing Genk te pakken. En het is er meteen een mooie want de thuisploeg stuurde Charleroi met lege handen naar huis na goals van Onuachu en Mæhle. Door de nederlaag moet Charleroi zijn leidersplaats afstaan aan Club Brugge.

Racing Genk - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Na de gelijkmaker van Charleroi kan het ineens weer alle kanten uit, tot Mæhle even voorbij het uur de wedstrijd in een definitieve plooi legt.
  • Man van de match: Joakim Mæhle lijkt de knop te hebben omgedraaid na zijn afgesprongen transfer naar Marseille. De Deen leverde een sterke prestatie op het Genkse middenveld en tekende voor de winning goal.
  • Opvallend: Debuteren in een uitwedstrijd tegen Racing Genk en meteen scoren: Saido Berahino deed het al eens met Zulte Waregem en doet het nu opnieuw voor Charleroi.

Bekijk de goals uit Genk - Charleroi (2-1)

Gouden Stier Onuachu doet het weer voor Genk

In een boeiende openingsfase kwam het beste spel van Racing Genk, maar het waren wel de bezoekers die als eerste dreigden. Een typische snelle uitbraak van Charleroi eindigde bij Fall, die alleen op Vukovic afstormde, maar op de doelman besloot.

Halfweg de eerste helft gaf Racing Genk de bezoekers een lesje in efficiëntie. Ito werd vrijgespeeld op rechts en schilderde de bal op het hoofd van Onuachu, die de eerste echte kans voor de thuisploeg omzette in een voorsprong.

Charleroi was niet uit zijn lood geslagen en probeerde de bordjes snel weer gelijk te hangen, maar Rezaei en opnieuw Fall morsten met de kansen. Genk beperkte zich intussen tot controleren en kwam niet verder meer dan een ongevaarlijk schot van Ito.

Toch even schrikken voor Penneteau: voorzet valt op de kruising

Uitsluiting Ito zorgt nog voor spanning in slotfase

Na de pauze moest Genk zijn voorsprong al snel weer inleveren. Saido Berahino, die debuteerde in het shirt van Charleroi, werd moederziel alleen gelaten bij een hoekschop van Morioka en knikte de gelijkmaker keurig in het hoekje.

Racing Genk moest even bekomen van die dreun, maar vond toch vrij snel zijn drang naar voren terug. Na kansjes voor Ito en Bongonda was het Joakim Mæhle die met een individuele actie de Genkse voorsprong herstelde: 2-1.

De zege lonkte voor Genk, maar Ito maakte het nog even spannend door zijn tweede gele kaart van de avond te pakken. De thuisploeg doorstond met z’n tienen het niet erg overtuigende slotoffensief van Charleroi en pakte zo zijn derde overwinning van het seizoen, de eerste voor Thorup.

Maehle krijgt een harde kniestoot van Onuachu in het kruis

Heerlijk nonchalante panna van Willems

Thorup: "Fundament om op voort te bouwen"

Jess Thorup (Racing Genk): "We wilden een nieuwe start maken na de interlandbreak en wilden vandaag een fundament leggen om op voort te bouwen. Dan was dit het perfecte scenario. Niet dat ik graag met een man minder speel, maar het geeft de spelers een nog beter gevoel achteraf, te weten dat je er tot de laatste minuut voor hebt moeten knokken. Waar ik nog het meest tevreden over ben, is de manier waarop we na de gelijkmaker het heft weer in handen namen en zijn blijven geloven in de zege. Ik ben heel blij voor de jongens."

Karim Belhocine (Charleroi): "Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. In de eerste helft laten we twee grote kansen liggen om de score te openen, en dan valt de goal aan de overkant. We komen nog wel goed terug in de wedstrijd na de pauze, maar die tweede tegengoal deed ons veel pijn. Daar zijn we niet meer van terug kunnen komen."

Joakim Mæhle (Racing Genk): "We hebben een sterke collectieve prestatie geleverd. We zijn ook blijven vechten tot het einde, ook al vielen we weer met tien. Dat toont de winnaarsmentaliteit en de vechtlust van dit team. Het is normaal dat ik ontgoocheld was na mijn gemiste transfer, maar als professional moet je je daarover zetten, de juiste mentaliteit aan de dag leggen en een goede prestatie leveren op het veld."

Thorup: "Dit is een nieuwe start voor de ploeg"

Maehle: "Je mag ontgoocheld zijn, maar je moet professioneel blijven"

90+6'

Afgelopen! Racing Genk boekt zijn eerste overwinning onderJess Thorup. Het wint met 2-1 van Charleroi, dat achterblijft met een magere 1op 9.

90+5'

Onuachu niet

Genk kan het bijna helemaal afmaken op de counter, maar een uitstekend teruggekeerde Dessoleil houdt Onuachu van de 3-1.

90+3'
90+3'

Belhocine laat Gillet nog invallen. Kan de gewezen Rode Duivel nog iets forceren in de absolute slotfase?

90+2'

Het is een heel leuke wedstrijd geweest, met veel dreiging en kansen aan beide kanten.

Peter Vandenbempt op Radio 1
90+1'

90'

extra time

89'

Het is alle hens aan dek achterin bij Genk. Charleroi dropt de ene voorzet na de andere in de zestien meter, maar de thuisploeg ruimt alles op.

86'

Nog eens Gholizadeh

Gholizadeh geeft het startschot voor een slotoffensief van Charleroi met een stevige uithaal uit de tweede lijn, geen probleem voor Vukovic.

85'

Het is al de vierde uitsluiting dit seizoen bij Genk, wat toch veel is voor een in principe faire ploeg.

82'

Tweede geel voor Ito

Junya Ito loopt tegen zijn tweede gele kaart aan en moet vervroegd gaan douchen. Genk nog een tiental minuten met z'n tienen.

82'
82'
80'

Flipperkastfase voor de neus van Vukovic. Een vrije trap raakt niet goed weggewerkt, maar Charleroi kan uiteindelijk niet profiteren.