32
SK BeverenZulte Waregem
Bram Van Driessche
Freethiel

Zulte Waregem doet opnieuw een zaakje na vlotte 1-5 bij Waasland-Beveren, dat weer laatste is

za 16 januari 2021 20:25
    1. 81' - Geel - Cameron Humphreys
    2. 88' - Verv. Miguel Vieira door Brendan Schoonbaert
    Jupiler Pro League - speeldag 20 - 16/01/21 - 18:30

Waasland-Beveren neemt opnieuw de rode lantaarn van de Jupiler Pro League over van Moeskroen. Het verloor in eigen huis zwaar van Zulte Waregem met 1-5. Bij de bezoekers maakten Gianni Bruno en gelegenheidsspits Nikolaos Kainourgios elk twee goals. "Ik heb het gevoel dat ze mij in de steek hebben gelaten", zegt Beveren-coach Hayen.

Waasland-Beveren - Zulte Waregem kort samengevat:

• Sleutelmoment: Na de rust komt Waasland-Beveren meteen weer in de wedstrijd na een penaltygoal. Het blijft lang 1-2, maar in de laatste 20 minuten maken de bezoekers er nog 3.
    • Man van de Match: Gianni Bruno bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met 2 goals. Hij kon een derde keer scoren, maar miste vanaf de stip.
    • Opvallende statistiek: Na een matige seizoenstart met 7 op 30 pakte Zulte Waregem in zijn laatste 11 duels 23 punten.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Zulte Waregem (1-5)

Zulte Waregem duikt met 0-2-voorsprong de rust in

In tegenstelling tot heel wat andere velden, kon er in Beveren wel aardig gevoetbald worden op een sneeuwvrije mat. De eerste bal tussen de palen kwam er na tien minuten. Jackers had geen problemen met het schot van Opare.

Niet veel later kon Vieira van dichtbij koppen op een goede vrije trap van Leuko, ook Bostyn liet zich niet verrassen.

Iets voor het halfuur was het wel raak voor de bezoekers. Gianni Bruno nam de bal heerlijk mee in de zestien, hij liet Jakcers kansloos met een gekruist schot. Waasland-Beveren was even van slag, een dubbele mogelijkheid van de bezoekers leverde geen tweede treffer op.

Die kwam er tien minuten voor de rust dan toch. Gelegenheidsspits Kainourgious kon vrijstaand aan de tweede paal de 0-2 tegen het net koppen na een goede voorzet van De Bock.

Wuytens en De Bock schreeuwen van de pijn

Waasland-Beveren komt maar eventjes opnieuw in de wedstrijd na pauze

Na de rust bracht Frey de thuisploeg meteen weer in de wedstrijd vanaf de stip na een fout van Seck op de Beverse spits.

Zulte Waregem liet het niet aan zijn hart komen en trok opnieuw naar voren op zoek naar de 1-3. Bruno kwam oog in oog te staan met Jackers na een knappe dribbel, maar mikte op de doelman, die meteen daarna ook goed reageerde op een te centraal schot van diezelfde Bruno.

Het kon niet blijven duren. Bruno beloonde zichzelf 20 minuten voor het einde na goed voorbereidend werk van De Smet.

Geen twee zonder drie, maar vanaf de stip lukte het een paar minuten na de 1-3 niet voor Bruno. Hij mikte vanaf elf meter op de paal via Jackers. Kainourgios was goed gevolgd en maakt er 1-4 van.

Invaller Dompé raakte nog de paal, waarna Armenakas de vijfde van de avond vanop afstand in doel mikte na flauw uitvoetballen van Jackers.

Hayen: "Gevoel dat ze mij in de steek hebben gelaten"

• Nicky Hayen (coach Waasland-Beveren): "We waren heel zwak vandaag. Alle 5 tegengoals waren om te lachen. Maar als je de bal 100 keer terugspeelt naar de keeper in plaats van naar voren, dan weet je dat daar ooit problemen van komen. Ik had nooit het gevoel dat de honger er was om te winnen. Ik heb het ook tegen de groep gezegd: ze hebben de technische staf in de steek gelaten. Er zijn nu te veel spelers die in hun comfortzone blijven. Terwijl we onszelf pijn zullen moeten doen. Dinsdag tegen Moeskroen wordt nu heel belangrijk. We moeten de club weer hogerop krijgen, met of zonder mij, dat maakt niet uit. Maar ik zal zelf nooit opgeven."

• Francky Dury (coach Zulte Waregem): "12 weken geleden lagen we op straat en stelden we niet veel meer voor. Chapeau hoe de groep hierop gereageerd heeft."

• Louis Bostyn (doelman Zulte Waregem): "Ik denk dat we nu verlost zijn van de degradatiezorgen en omhoog mogen kijken in plaats van naar onderen. En dat geeft een goed gevoel."

90+3'

De drie punten zijn voor Zulte Waregem, dat nu 9e wordt. Waasland-Beveren is door de overwinning van Moeskroen opnieuw laatste in het klassement.

90+3' tweede helft
    90+1'

Het wordt nog 1-5

Jackers krijgt de bal opnieuw niet goed weg. Armenakas maakt er van erg ver nog 1-5 van.

90+1'

Scheidsrechter Van Driessche laat nog twee minuten overspelen. Valt er nog een doelpunt uit de lucht?

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    88'

Er wordt heel wat gewisseld nu. Het is een wedstrijd geweest met alles erop en eraan.

87'

Bostyn is één van de matchwinnaars bij Zulte Waregem. Opnieuw houdt hij Frey van een doelpunt met een knappe redding.

87'

Waasland-Beveren trekt nog wel naar voren, maar de wedstrijd is al een tijdje gespeeld. Met drie punten erbij rukt Zulte Waregem op naar de 9e plaats.

85'

Efford voorlangs

Het zit ook niet mee voor Waasland-Beveren. Bostyn gaat plat op een goed schot, in de rebound trapt Efford voorlangs.

83'

Geen 2-4

Koita schildert een vrije trap op de knikker van Vieira. Ook hij raakt de paal.

81'
    80'

Bal tegen doelkader

Invaller Dompé wil ook zijn goaltje meepikken. Ook hij raakt de paal. Waasland-Beveren is helemaal nergens meer.

79'

Tweede goal voor Kainourgios

Gianni Bruno mikt via Jackers op de paal. Kainourgios is goed gevolgd en maakt er 1-4 van.