1. 74' - Doelpunt - Théo Bongonda (3 - 0)
    2. 82' - Doelpunt - Théo Bongonda (4 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 11 - 30/10/20 - 20:46
    3 - 0
    82'
    82'
    4 - 0

Racing Genk heeft zijn 3e competitiezege op een rij te pakken. Onuachu zette al snel een penalty om, maar de Limburgers dwongen een taai Eupen pas na de rust echt op de knieën. Bongonda scoorde twee keer en ook Cyriel Dessers pikte nog eens een doelpuntje mee. Genk komt voorlopig de top 4 binnen.

Racing Genk - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Eupen begint goed aan de tweede helft, maar slaagt er niet in te scoren. Aan de andere kant twijfelt Dessers niet wanneer hij plots alleen voor De Wolf verschijnt. Een klap waar Eupen niet meer van herstelt.
    • Man van de match: Met een uitgelokte penalty, twee doelpunten en snedige acties kiezen we logischerwijs voor Theo Bongonda.
    • Opvallende statistiek: Het was exact twee maanden geleden dat Cyriel Dessers nog eens aan een wedstrijd mocht beginnen. De spits beschaamde het vertrouwen van coach Thorup niet en maakte de 2-0 op een sleutelmoment.

Bekijk de goals uit Genk-Eupen (4-0)

Vroege strafschop van Onuachu bezorgt Genk gevleide voorsprong aan de rust

Ondanks de 1-2-overwinning tegen Gent bracht Jess Thorup toch twee nieuwe namen aan de aftrap tegen Eupen. Terwijl Wouters een plaatsje kreeg op het middenveld, mocht Dessers nog eens samen met Onuachu aan een wedstrijd beginnen.

Racing Genk begon sterk aan de partij en dat resulteerde al snel in een strafschop. Bongonda drong een eerste keer de zestien binnen en werd vervolgens ten val gebracht. Gouden Stier Onuachu twijfelde niet en bezorgde de Limburgers een droomstart.

Toch leek Eupen niet aangeslagen en via kansen van Adriano en Musona vochten de Oostkantonners zich terug in de wedstrijd. De thuisploeg hapte naar adem, maar op slag van rust vergat N’Dri oog in oog met Vukovic de verdiende gelijkmaker binnen te duwen.

Onuachu faalt niet vanaf de stip.

Een efficiënt Genk klaart de klus na de rust

De bezoekers kwamen fel uit de kleedkamer, maar opnieuw kreeg N'Dri de bal niet tegen de netten. Enkele tellen later verscheen Dessers plots alleen voor De Wolf. De spits twijfelde niet en maakte er koeltjes 2-0 van.

Hoewel Eupen op zoek bleef naar de aansluitingstreffer kropen er toch meer slordigheden in het spel van de bezoekers. Genk nam de wedstrijd opnieuw in handen en uitblinker Bongonda deed met twee klasse doelpunten de boeken helemaal toe.

Dankzij deze ruime overwinning komt Genk voorlopig de top 4 binnen.

"De score weerspiegelt niet wat er op veld gebeurd is"

Manel Exposito (Eupen): "Ik denk niet dat de uitslag een correcte weerspiegeling is van de wedstrijd. Na de vroege tegengoal kwamen we goed in de match. Onze eerste helft was goed, maar de afwerking niet. EN in de tweede helft gebeurde er eigenlijk net hetzelfde. Toch zijn we blijven proberen en dat is wat ik wil zien. Dan geef je uiteraard meer ruimte weg en dat heeft Genk afgestraft. Als je enkel de uitslag bekijkt en je hebt de match niet gezien, dan denk je dat dit een zware nederlaag is, maar dat was het niet."

Jess Thorup (Racing Genk): “Ik moet een beetje positief zijn want na de zege in Gent was ik niet blij en achteraf zag ik dat iedereen schreef dat we barslecht waren. Maar dit is onze 3e competitiezege op een rij en dat is deze club al anderhalf jaar niet meer gelukt. En dat tegen de beste uitploeg. We waren vanavond alleszins efficiënt. De drie spitsen hebben gescoord, dat is belangrijk. Laat ons zeggen dat ik blij was met de eerste 10 minuten en het laatste halfuur. Maar ik zie dat de ploeg aan het bouwen is. We zetten de juiste stappen.”

22:34

EINDE

Een efficiënt Racing Genk wint met 4-0 van Eupen. Bij momenten brachten de bezoekers de Limburgers in de problemen, maar tot een doelpunt leidde dat uiteindelijk niet.

90+2'

Na een fout van Edo Kayembe krijgt Genk nog een vrije trap op een gevaarlijke plek. Theo Bongonda gaat voor een hattrick, maar schiet hoog over.

90+1'
    90+1'

88'

Eupen prikt nog eens tegen via Schouterden. De lage voorzet van de invaller is echter een prooi voor Vukovic.

86'

Ongelukkig Eupen

Eupen staat dan wel 4 doelpunten in het krijt, toch verdienden de bezoekers hier vanavond toch zeker een doelpuntje. Het resultaat wil ook niet alles zeggen vandaag.

82'

Bongonda met zijn tweede!

Eupen moet de kelk tot op de bodem ledigen. Ito wordt in eerste instantie nog gestuit, maar een goed gevolgde Bongonda schiet de 4-0 vanaf de rand van de zestien droog binnen. We zien hier vanavond een ongelooflijk efficiënt Racing Genk.

82'
    79'

De wedstrijd kabbelt op zijn einde. Genk staat op een veilige voorsprong en Eupen lijkt niet meer bij machte om nog iets terug te doen.

79'
    74'
    73'

Bongonda doet de boeken toe

Dries Wouters stuurt Bongonda knap het straatje in. De jonge Belg stormt op De Wolf af en schiet de bal dan vanuit een schuine hoek keurig binnen. 3-0 en wedstrijd gespeeld zo lijkt het wel.

71'

Eupen lijkt nu toch moeilijker aan voetballen te komen doordat Genk controle heeft over de wedstrijd. De Limburgers waren zeer efficiënt vanavond en staan nog steeds op een 2-0-voorsprong.

68'
    Bryan Heynen is terug!
    66'

Daar is Heynen

Brian Heynen maakt na exact 341 dagen zijn wederoptreden bij Genk. De Belg scheurde de voorste kruisband van de rechterknie in het 2-2-gelijkspel tegen Moeskroen, maar is nu terug! Wat een opsteker voor de middenvelder.