1. 54' - Verv. Beni Badibanga door Jean Onana
    2. 73' - Verv. Ari Skúlason door Robbie D'Haese
    3. 76' - Verv. Deni Hocko door Hamdi Harbaoui
    Jupiler Pro League - speeldag 31 - 20/03/21 - 18:30

KV Oostende behoudt zijn plaatsje in de top 4, met dank aan een late goal van invaller Gueye en een minder momentje van Moeskroen-doelman Koffi. "We zetten weer druk op onze concurrenten en kunnen morgen rustig toekijken", zegt KVO-coach Alexander Blessin.

Moeskroen - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Een ondermaatse wedstrijd lijkt uit te monden in een logische brilscore, maar in de extra tijd slaat Oostende alsnog toe. Met dank aan Koffi, zijn mistasten op een voorzet van Hjulsager wordt door Gueye genadeloos afgestraft.

• Man van de match: Andrew Hjulsager was één van de weinigen op niveau bij Oostende. De Deen zorgde met enkele afstandsschoten voor de beperkte dreiging van de kustploeg én ontpopte zich met een prima voorzet tot de architect van de late winning goal.

• Opvallend: Oostende kan na 4 jaar eindelijk nog eens winnen op Le Canonnier. De voorbije 3 seizoenen leverde de trip naar Henegouwen evenveel keer nul punten op voor de kustploeg.

Bekijk de enige goal uit Moeskroen - Oostende (0-1)

Koffi blundert, maar VAR keurt treffer Sakala af

Oostende kon zich wat steviger in de top 4 nestelen, Moeskroen kon dan weer een stap richting behoud zetten. Genoeg inzet voor beide ploegen dus, maar het verschil in het klassement werd al snel duidelijk op Le Canonnier. Koffi moest al na enkele minuten aan de bak op een volley van Capon.

Maar hoewel een flink gewijzigd Oostende domineerde bleven nieuwe kansen uit voor de bezoekers. Halfweg de eerste helft kwam Moeskroen zelfs gevaarlijk opzetten. Na een knappe borstcontrole haalde Lepoint stevig uit, Hubert ging goed plat.

Oostende moest het vooral van afstandsschoten hebben. Slechts één keer moest Koffi daarbij zijn kunnen tonen op een knal van Hjulsager. Kort voor de rust ging de Moeskroen-doelman plots helemaal de mist in op een hoekschop. Sakala profiteerde, maar zijn treffer werd op aangeven van de VAR afgekeurd voor buitenspel van Theate.

Een discutabele beslissing, waar ze bij Oostende niks van begrepen. De thuisploeg had er minder moeite mee en kon met de rust in zicht zowaar nog even dreigen. Een kopbal van Tabekou ging nip over.

Scheidsrechter Put geeft veel uitleg bij afgekeurde goal van Sakala

Koffi blundert opnieuw, Gueye kan wél profiteren

Ook in de tweede helft probeerde Oostende het verschil te maken, maar doelgevaar creëren bleef een probleem. Kort voor het uur ontbond Hjulsager nog eens zijn duivels met een knappe dribbel en aflegger, maar de deviatie van Sakala ging rakelings voorlangs.

In een bijzonder flauwe tweede helft bleven de kansen uit. Ook de inbreng van Bataille, Gueye en D’Haese kreeg de motor bij Oostende niet op gang. Moeskroen kwam dan weer niet verder dan een flauw afstandsschotje van Tabekou.

Een scoreloos gelijkspel leek de juiste weergave van een matige wedstrijd, maar het venijn zat in de staart. Koffi eiste in de extra tijd opnieuw een bedenkelijk hoofdrol op. De doelman liet zich verrassen door een voorzet van Hjulsager en Gueye kopte Oostende alsnog naar een bijzonder belangrijke driepunter.

Sakala tovert! Knap hakje van de Zambiaan

K.O.! Hjulshager krijgt bal staalhard in het gezicht

De 2e helft van Moeskroen-Oostende begon met niet één, maar twee aftrappen

Blessin: "Deze overwinning smaakt erg zoet"

• Alexander Blessin (trainer KV Oostende): “Met nog 5 minuten te gaan dacht ik dat een punt bij Moeskroen wel oké was, maar deze overwinning smaakt natuurlijk bijzonder zoet. Ik begrijp niet waarom onze eerste goal afgekeurd werd, we waren toen zeker met een 0-1-voorsprong de rust ingegaan. Onze video-analist zei dat er niks aan de hand was, ik kon het zelf moeilijk zien op het kleine scherm. We hebben de wedstrijd gecontroleerd, het is een verdiende overwinning. Het is altijd goed om eerst te spelen, terwijl onze concurrenten hopen dat we punten laten liggen. Nu zetten wij weer druk op hen en het is nog mooier als ze tegen elkaar spelen, wij kunnen morgen rustig toekijken.”

• Arthur Theate (KV Oostende): “Het is mooi om in de laatste minuten een doelpunt te maken. Het kan beslissend zijn voor Play-off I, we doen vandaag een goede zaak. We hebben nog 3 finales en daarin moeten we zoveel mogelijk punten pakken. De scheidsrechter zei dat ik Ciranni hinderde bij de afgekeurde goal, maar ik kan mezelf niet wegtoveren. Ik was niet betrokken bij het spel, volgens mij kan je op een hoekschop niet buitenspel staan. Voor mij was er niks aan de hand, maar dankzij die late goal maakt het niet uit.”

• Alessandro Ciranni (Moeskroen): “Opnieuw in de laatste minuten een tegengoal krijgen is heel erg zuur. Zeker omdat we hard geknokt hebben om een punt te behalen tegen een sterk Oostende. We moeten naar onszelf kijken en zoveel mogelijk punten proberen te pakken en dan zullen we wel zien, dat is nu de situatie. We hebben het nog in eigen handen. We hebben getoond dat we tegen Standard kunnen winnen en hebben het alle topclubs dit seizoen al lastig gemaakt. Daar hoort Oostende zeker bij. Wat met Koffi gebeurde, dat kan iedereen overkomen. Hij heeft ons al het hele seizoen gered."

90+4'

Oostende komt alweer wat dichter bij Play-off I. Na een draak van een wedstrijd pakt het dankzij een late treffer van Gueye de volle buit. Oostende nadert zo tot op 1 punt van Racing Genk.

90+4'
    90+2'

Gueye straft mistasten Koffi af!

Oostende komt in de extra tijd alsnog op voorsprong! Koffi ziet er alweer niet goed uit, dit keer op een voorzet van Hjulsager. Hij lost de bal en Gueye kan zo van dichtbij makkelijk scoren.

90+1'

90'

4 minuten extra

De wedstrijd krijgt nog een verlengstuk van 4 minuten.

86'

Onana zet zijn belager vlot in de wind en haalt uit van buiten de zestien, maar zijn schot gaat meters naast. Helemaal naar het beeld van deze wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdient.

83'

De bezoekers blijven het wel proberen. Gueye legt de bal goed af voor Hjulsager. Die besluit in één tijd voorlangs. Moeskroen kruipt steeds dichter bij een belangrijk punt.

81'

Exit Sakala

Domper voor Oostende, want Sakala moet geblesseerd naar de kant. Hij wordt vervangen door Thiam.

80'

Oostende moet opletten dat het niet met lege handen huiswaarts keert. Tabekou krijgt plots de vrijheid voor het schot, maar zijn poging is te slap om Hubert in problemen te brengen.

80'
    Brengen de laatste 10 minuten nog een winnaar?
    77'

Het is een behoorlijk saaie en povere tweede helft.

Bert Sterckx op Radio 1
    76'

Veel wissels, weinig goed voetbal. Nu is het weer Moeskroen dat met Harbaoui een nieuwe man tussen de lijnen brengt. Hij vervangt Hocko.

76'
    73'
    71'

Nog wat frisse krachten bij Oostende. Capon en Skulason ruimen plaats voor Bataille en D'Haese. Kunnen zij de kustploeg alsnog aan de drie punten helpen? De tijd begint toch stilaan te dringen.

68'

Blessin voelt dat er iets moet gebeuren en gooit Gueye in de strijd. Voor Kvasina zit de wedstrijd erop.