1. 38' - Doelpunt - Kerim Mrabti (1 - 0)
  2. 83' - Doelpunt - Marian Shved (2 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 19 - 27/12/20 - 20:45
83'
Marian Shved
83'
2 - 1

KV Mechelen haalt opgelucht adem na het degradatieduel tegen Moeskroen. KVM won verdiend, maar moest knokken voor de driepunter. In de stand wipt KVM naar een iets veiligere plaats, al blijven de verschillen in de gevarenzone bijzonder klein.

KV Mechelen - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: In de slotfase kan de wedstrijd nog alle kanten uit. Tien minuten voor affluiten stuit Tabekou op Thoelen, meteen daarna treft Shved aan de overkant wel raak.
  • Man van de match: Yannick Thoelen hield KV Mechelen in een moeilijke tweede helft in de wedstrijd met enkele cruciale reddingen en lag zo mee aan de basis van de overwinning voor KVM.
  • Opvallend: Dit is pas de tweede thuiszege van het seizoen voor KV Mechelen, een ploeg die zijn publiek duidelijk hard mist. De vorige thuiszege dateerde van 26 september, toen werd het 2-0 tegen STVV.

Bekijk de goals uit KV Mechelen – Moeskroen (2-1)

Mrabti beloont Mechelse dominantie voor de pauze

KV Mechelen schoot het best uit de startblokken en deed het net al na nauwelijks vier minuten een eerste keer trillen. De VAR gooide evenwel roet in het eten en keurde het doelpunt van Walsh af wegens voorafgaand buitenspel.

De thuisploeg liet het niet aan zijn hart komen en bleef ten aanval trekken. Doelman Koffi was zowat de enige die op niveau was bij Moeskroen. Hij hield achtereenvolgens Storm, Engvall en Schoofs van een goal.

Uiteindelijk bezweken de bezoekers toch onder aanhoudende druk. Bij een snelle uitbraak op links kreeg de Zweed Engvall tijd en ruimte om zijn landgenoot Mrabti te bedienen voor doel, en die tikte simpel binnen.

Moeskroen kwam in de hele eerste helft amper in het stuk voor. Toch was het nog even schrikken voor de thuisploeg toen Thoelen zich verkeek op een hoge vrije trap. Verdediger Peyre raapte het steekje op dat zijn doelman liet vallen.

Thoelen en lat houden KV Mechelen overeind

Invaller Shved trekt zege over de streep voor KVM

Na de pauze kregen we een heel ander Moeskroen te zien. De bezoekers bleken nu wel in staat om een degelijke aanval in elkaar te knutselen. Thoelen moest vol aan de bak om onder meer Agouzoul en Da Costa van de gelijkmaker te houden.

Het aanvalswerk van Moeskroen werd uiteindelijk toch beloond. Schoofs kreeg de bal tegen de arm in de zestien meter en dus ging de bal op de stip. Mohamed stuurde Thoelen de verkeerde kant en hing de bordjes weer gelijk: 1-1.

KVM-coach Swinnen, die de nog altijd in quarantaine vertoevende Vrancken verving, gooide onder meer De Camargo en Vranckx nog in de strijd, maar ook zij kregen de motor van de thuisploeg maar moeilijk weer aan de praat.

Het was uiteindelijk een andere invaller, Marian Shved, die Malinwa de volle buit bezorgde met een droge knal in het dak van het doel: 2-1. In de blessuretijd claimde Moeskroen nog een tweede penalty, maar ref Vergoote wou er niet van weten. KV Mechelen pakt zo een erg belangrijke driepunter, Moeskroen blijft gedeeld laatste.

Risicovolle ingreep van Koffi loopt maar net goed af

Schoofs: "We houden het blijkbaar graag spannend"

• Igor De Camargo (KV Mechelen): "Onze eerste helft was super. We domineerden, hadden balbezit en scoorden. Dat was allemaal perfect, maar in de tweede helft probeerde Moeskroen dan meer druk te zetten en hadden wij het moeilijk om ons blok even hoog te zetten. Maar je ziet dat wij voldoende kwaliteiten in de ploeg hebben. Het komt er alleen op aan om de wedstrijd sneller te beslissen, zodat we niet meer in de problemen komen, zoals nu in de tweede helft."

• Dimitri Mohamed (Moeskroen): "Een gelijkspel was volgens mij een juistere uitslag geweest. Elke ploeg was één helft de betere. In de eerste helft haalden we niet hetzelfde niveau van de voorbije weken en eigenlijk verliezen we daar al de wedstrijd. Na de rust hebben we wel nog goed gereageerd, met veel druk naar voren, een doelpunt en zelfs nog kansen op een tweede goal. Helaas zijn zij het die een tweede keer kunnen scoren. Misschien hadden we op het einde nog recht op een tweede penalty die ons een punt had kunnen bezorgen, maar ik moet de beelden nog eens herbekijken."

• Rob Schoofs (KV Mechelen): "We maken er een sport van om het zo spannend mogelijk te houden. Vorige week was het ook zo: we kregen genoeg kansen om die wedstrijd vroeger te beslissen, maar blijkbaar vinden wij het plezant om tot de allerlaatste seconde te moeten knokken. Maar we zijn blij dat we het over de streep hebben getrokken. Of het verdiend is of niet, daar ga ik niet wakker van liggen. We spelen een heel goede eerste helft, in de tweede helft spelen we een klotematch. Maar we hebben gewonnen, en daarmee is het klaar voor dit jaar."

90+5'

Afgelopen! KV Mechelen pakt drie kostbare punten in de kelderkraker tegen Moeskroen: 2-1.

90+3'

De spanning is te snijden Achter de Kazerne. Moeskroen-coach Simao krijgt nog een gele kaart voor zijn protest bij de penaltyfase van zonet.

90+3'
90+2'

Geen tweede penalty

Onana gaat tegen de grond in de zestien meter in een duel met Schoofs, Vergoote wuift het protest van Moeskroen weg. Ook de VAR grijpt niet in.

90+1'

90+1'

89'

Shved kan nog eens uitbreken op rechts. Hij ziet geen vrije ploegmaat voor doel en gaat dan maar voor eigen succes, Koffi pakt.

86'

De pas ingevallen Brym neemt meteen een afvallende bal vol op de slof. Een ambitieuze poging, maar Thoelen kan de bal rustig naast laten vliegen.

84'
84'
83'

Knap doelpunt van Shved

Het is toch KV Mechelen dat weer op voorsprong klimt. Invaller Shved draait knap weg van Mohamed en jaagt de bal onhoudbaar in het dak van het doel. Is dit de winning goal van de Oekraïner?