1. 32' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 14 - 29/11/20 - 20:47
32'
Andrew Hjulsager
1 - 1
32'

KV Kortrijk heeft het weekend afgesloten met een eerste zege in 5 wedstrijden. Ook KV Oostende had dat graag voor mekaar gekregen, maar het kwam niet verder dan één doelpunt. Wel een beauty: Hjulsager scoorde met een prachtige omhaal.

KV Kortrijk - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: KV Oostende laat zich na de pauze, net als in het begin van de wedstrijd, verrassen door een snelle goal van Kortrijk. Deze keer komen ze er niet meer overheen.
  • Man van de match: Kortrijk-doelman Marko Ilic kreeg na zijn debuut tegen Club Brugge opnieuw het vertrouwen van Vanderhaeghe en heeft dat allerminst beschaamd.
  • Opvallend: Ilic moest zich net als tegen Club vorige week maar één keer gewonnen geven. Toen scoorde Noa Lang met een fraaie omhaal, vandaag deed Hjulsager het op bijna identieke wijze.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Oostende (3-1)

Vroege goal KVK, Hjulsager antwoordt met pareltje

Kortrijk beleefde een droomstart tegen Oostende en klom bij de eerste de beste aanval op voorsprong. Dewaele won het luchtduel bij een voorzet van Mboyo en zag zijn kopbal via een KVO-verdediger in doel verdwijnen.

KVK was baas in eigen huis en kwam nog een paar keer dicht bij een tweede treffer, maar Jonckheere en Mboyo stuitten op Hubert.

Pas halverwege de eerste helft kon Oostende uit de omknelling breken en zelf voor gevaar zorgen. Gueye nam de eerste kans voor zijn rekening, Ilic pareerde. Even later was Oostende daar opnieuw: Bataille bracht voor doel, Hulsjager nam Ilic te grazen met een geweldige omhaal.

Kortrijk en Oostende bleven elkaar ook na de gelijkmaker gretig bestoken. Ilic hield Gueye van de 1-2, aan de overzijde buffelde Rougeaux een vrije kopkans naast.

Mboyo krijgt schoen in het gezicht

Na de rust houdt Kortrijk de voorsprong wel vast

De tweede helft kende een bijna identieke start als de eerste, met KVK dat al snel de weg naar doel vond. Ocansey kon een knappe solo niet afronden, maar Gueye was goed gevolgd en herstelde de Kortrijkse voorsprong.

En ook nu probeerde de thuisploeg tevergeefs om die bonus snel uit verdubbelen. Jonckheere knalde te hoog, Mboyo besloot op Hubert.

KVO vond met wat vertraging toch zijn tweede adem en zo begonnen de kansen zich aan beide kanten weer op te stapelen, met een glansrol voor de doelmannen. Hubert had een knappe reflex in huis om Mboyo af te stoppen, zijn collega Ilic deed zo mogelijk nog beter bij een uithaal van Gueye.

De beslissing viel uiteindelijk tien minuten voor affluiten. Mboyo ging aan de haal met een ongelukkige terugspeelbal van Tanghe en werkte koelbloedig af: 3-1.

Normaal mag geen kat komen kijken naar het voetbal, toch is er eentje gespot in Kortrijk