1. 70' - Geel - Evgeniy Makarenko
    2. 90+4' - Geel - Aleksandar Radovanovic
    Jupiler Pro League - speeldag 31 - 20/03/21 - 20:45

KAS Eupen - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Na vijf minuten in de tweede helft laat Gano dé kans liggen om Kortrijk op voorsprong te trappen. Even later ligt de bal aan de overkant wel in het mandje.

• Man van de match: Julien Ngoy fleurde een matige wedstrijd op met een heerlijke goal. Hij solliciteerde nog nadrukkelijk naar een tweede doelpunt, maar Ilic stond in de weg.

• Opvallend: Het was exact twee maanden geleden dat Eupen nog eens de drie punten thuis kon houden. Daarmee boekt Eupen pas zijn vijfde zege op zestien thuiswedstrijden.

Bekijk de goals uit Eupen - Kortrijk (2-0)

Eupen domineert de eerste helft, maar scoort niet

Eupen leek het mislopen van de bekerfinale al verteerd te hebben, want de thuisploeg begon enthousiast aan de wedstrijd. Prevljak was in het openingskwartier twee keer dicht bij de 1-0, maar vond telkens KVK-doelman Ilic op zijn weg.

Na die sterke start nam de dreiging van Eupen wat af, al bleef de thuisploeg de regie over de wedstrijd wel strak in handen houden. De bezoekers kwamen er maar heel moeilijk uit en kregen in de eerste helft geen enkele bal tussen de palen, ondanks een paar schuchtere pogingen van Gano en Chevalier.

Uitverdedigen? Dat doe je met een Zidane-beweging

Ngoy zet de thuisploeg op weg naar de zege

Na de rust kregen we meer van hetzelfde, al was de eerste grote kans nu wel voor de bezoekers. Gano trapte oog in oog met Defourny over. Een dure misser, zo bleek al snel, want aan de overkant deed Ngoy het wel goed. Hij kneep naar binnen vanaf links en nagelde de bal met rechts knap in de bovenhoek.

Kortrijk had geen antwoord in huis en moest ook na de 1-0 de wet van de sterkste ondergaan. Eupen creëerde kans na kans en kreeg tien minuten voor tijd uiteindelijk ook loon naar werken, Musona zette op aangeven van Baby de 2-0-eindstand op het bord.

Wat. Een. Knal. Ngoy opent de score met een pegel

Prevljak scoort bijna van aan de middenlijn

Luka Elsner: "Beschaamd en diep teleurgesteld"

• Benat San José (KAS Eupen): "Het was een fantastische wedstrijd van ons. Kortrijk is nochtans een verdedigend sterke ploeg, maar wij lieten de bal heel goed rondgaan en speelden uitstekend voetbal. De mentaliteit van de spelers was ook heel goed, met veel druk naar voren. We hadden ook het geduld om te blijven rondspelen, om uiteindelijk toch de ruimtes te vinden. Dat mijn spelers na de ontgoocheling in de beker toch deze prestatie neerzetten vandaag, daar kan ik alleen maar trots op zijn."

• Luka Elsner (KV Kortrijk): "Ik ben een beetje beschaamd en vooral diep teleurgesteld over de manier waarop we vanavond gespeeld hebben. Ik had vooraf gevraagd om agressie te zien op het veld, maar die was opnieuw totaal afwezig. We speelden niet als een ploeg. De overwinning van Eupen was dan ook oververdiend. Wij zitten met een ernstig probleem, dat we moeten proberen aan te pakken. We moeten ons eens afvragen welk beeld we van onszelf als voetballers willen geven, want nu is dat beeld beschamend."

90+4'

Afgelopen! Eupen spoelt de gemiste bekerfinale door met een eenvoudige 2-0-overwinning tegen een mak KV Kortrijk.

90+4'
    90+1'

90+1'

88'
    87'

Toch geen penalty

Van Driessche komt terug op zijn beslissing: Baby ging te gemakkelijk liggen in het duel met Derijck, geen penalty dus.

85'

Penalty voor Eupen?

Baby gaat neer in de zestien meter na een zetje van Derijck. Ref Van Driessche wijst meteen naar de stip, maar de VAR maant hem aan om toch eens naar de beelden te gaan kijken.

82'

Prevljak wil het nog wat pijnlijker maken voor Kortrijk. Hij ziet Ilic uit zijn doel staan en trapt van net op de eigen helft, de bal valt maar net over.

81'
    81'
    81'

Musona dan toch met de 2-0

Het kon niet blijven duren. Tien minuten voor tijd stelt Eupen de zege veilig met een doelpunt van Musona, die de bal op aangeven van de pas ingevallen Baby in twee tijden voorbij Ilic werkt.

79'

Ilic moet zich stilaan in een schiettent wanen, want nu komt ook Eupen-verdediger Adriano hem onder vuur nemen. Het schot waait over en naast.

77'

Geen tweede voor Ngoy

Eupen blijft aandringen. Doelpuntenmaker Ngoy voert opnieuw een knap nummertje op, maar deze keer blijft zijn knal binnen het bereik van Ilic.

75'

Vlam van Kayembe!

Kayembe is de volgende die zijn kans waagt namens de thuisploeg. Hij ontdoet zich makkelijk van Hendrickx en ramt de bal centimeters naast de verste paal.

73'

De thuisploeg oogt scherper en gretiger dan Kortrijk. De 2-0 lijkt in elk geval dichterbij dan de 1-1.

72'
    Heeft Kortrijk nog een reactie in petto?
    72'

Musona probeert Ilic te verrassen door een vrije trap ineens richting doel te jagen. De bal vliegt maar net over.