2. 81' - Doelpunt strafschop - Marco Ilaimaharitra (2 - 3)
Jupiler Pro League - speeldag 34 - 17/04/21 - 19:00
81'
Marco Ilaimaharitra
81'
2 - 3

Charleroi heeft de reguliere competitie met een derde nederlaag op een rij beëindigd. In Charleroi was Eupen met 2-3 te sterk en zo eindigt Eupen nog boven Charleroi op de 12e plaats. Voor beide teams is het seizoen afgelopen.

Charleroi-Eupen in een notendop:

• Man(nen) van de match: Zowel doelman Himmelmann als pocketspits Prevljak blonken uit bij Eupen. De ene pakte de ballen, de andere scoorde (3x zelfs).
  • Sleutelmoment: Het eerste doelpunt van Prevljak ontketende de Bosnische spits. Hij speelde na zijn strafschopdoelpunt vrank en vrij, en bekroonde zijn wedstrijd met een hattrick.
  • Opvallend: Het moment dat het meest in het oog sprong was niet op, maar naast het veld. De Charleroi-supporters bezetten voor de wedstrijd het veld uit ongenoegen over het seizoen.

Begin de goals uit Charleroi – Eupen (2-3)

Prevljak trekt Eupen met hattrick over de streep

Zowel Eupen als Charleroi had niets te verliezen en beide teams gooiden meteen al hun troeven op tafel. Eupen trok resoluut de kaart van de counter en nam dankzij goaltjesdief Prevljak zo de bovenhand. De Bosnische spits was voor de rust al goed voor een hattrick.

Charleroi haalde voor de rust ook nog een slag binnen via invaller Gholizadeh. Beide ploegen leken de eerste helft de evenknie van elkaar, maar enkel Eupen kon het vizier ook scherpstellen.

In de tweede helft zagen we een bedrijvig Charleroi, maar de thuisploeg bleef onmondig voor de goal. Vooral interim-doelman Himmelmann legde de spitsen van Charleroi meermaals het zwijgen op.

Charleroi had 10 minuten voor het einde een strafschop nodig om de aansluitingstreffer te maken. De Zebra's probeerden dan nog, maar het ontbrak de thuisploeg opnieuw aan torinstinct in de zone van de waarheid.

De Zebra's konden na een tumultueuze dag (zie het artike hieronder) niet op hun strepen staan. Eupen mag op zijn beurt vooral doelman Himmelmann en pocketspits Prevljak bedanken voor de overwinning.

Smail Prevljak (links) sluit zijn seizoen af in stijl, met een hattrick.

De luchtmacht van Eupen staat pal. Charleroi dropt nog wat bommetjes, maar voorlopig ontploft er niets. Ook niet in eigen gezicht.

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
89'

Het is even overleven voor Eupen. Charleroi knutselt een slotoffensief in elkaar. Kunnen de zebra's nog op hun strepen staan?

56'
20:51

Einde: 2-3!

Charleroi verliest na een tumultueuze match de laatste wedstrijd van het seizoen. Eupen mag Prevljak en Himmelmann bedanken voor de overwinning.

20:49

20:45

Charleroi stuurt de luchtmacht naar voor. Ilaimaharitra mag de bal nog eens droppen in de box.

20:43

Charleroi monopoliseert nu de bal. Mogen ze nog eens langs start passeren in de slotfase van de wedstrijd? Of gaan ze bankroet ten onder?

20:40

Drie verdedigers van Eupen gaan naar dezelfde bal. Er is niemand meer om Teodorczyk te dekken. De spits krijgt de bal dan ook voor zijn voeten. Staat zijn vizier nu wel op scherp? Neen, hij jaagt de bal opnieuw over de goal.

20:38

Doelpunt Charleroi: 2-3!

Ilaimaharitra zet de strafschop koelbloedig om. Hij trapt de bal hard de hoek in voorbij Himmelmann: 2-3.