82'
Jean Marcelin
82'
5 - 2

Leek de Gentse trein tegen Beerschot (5-1) weer op de rails te staan, dan is hij in Brugge weer stevig ontspoord. Een ontketend Cercle smeerde Gent zijn zesde nederlaag van het seizoen aan. Sinan Bolat moest zich maar liefst 5 keer omdraaien.

Cercle Brugge – KAA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Gent knokt zich een half uur voor het einde met een lichte strafschop weer in de wedstrijd, maar bij Cercle zijn ze allerminst onder de indruk. De vereniging knijpt de bezoekers in het slotkwartier helemaal dood.
  • Man van de match: Veel uitblinkers bij Cercle Brugge deze namiddag, maar met zijn twee treffers zorgde Ugbo telkens voor een dubbele marge en een zorgenloze namiddag voor zijn ploeggenoten.
  • Opvallend: Het is al de zesde nederlaag van het seizoen voor AA Gent. De Buffalo's zijn daarmee samen met Waasland-Beveren de slechtste leerlingen van de 1A-klas.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Gent (5-2)

Cercle is de betere van Gent in aangename eerste helft

Gent-coach Wim De Decker kon door een twijfelachtige coronatest na interlandverplichtingen niet op zijn Kameroense bonk Ngadeu rekenen achterin. Hanche-Olsen mocht zijn debuut maken en liet zich meteen opmerken, al was het eerste wapenfeit van de opener van speeldag 9 wel voor Cercle. Hazard koos na een leuke aanval voor Kanouté en die liet Bolat geen kans met een geplaatst schot.

Cercle was de betere ploeg in de openingsminuten, maar na tien minuten spelen plaatsten de bezoekers hun voet naast die van de vereniging. Op het kwartier kreeg de thuisploeg een hoekschop van de Buffalo’s niet volledig weggewerkt. Jaremtsjoek week uit naar de flank en schilderde met een inswinger de bal op het hoofd van Hanche-Olsen, die in zijn eerste match voor Gent meteen zijn rekening opende.

Een kansrijke eerste helft leverde op het halfuur nog een derde doelpunt op. Plastoen ging achterin nog maar eens in de fout toen hij Vitinho haakte in de eigen zestien. Bolat dook nog wel naar de juiste hoek op de inzet van Hotic, maar diens strafschop paste perfect in het hoekje. Cercle trok met een verdiende 2-1-voorsprong naar de kleedkamers na een aangename eerste helft.

Hotic viert doelpunt met straffe salto

Spektakelwaarde daalt niet na de rust

Ook na de rust kwam de neutrale toeschouwer aan zijn trekken. Gent ging op zoek naar openingen, Cercle vond dat wel oké en koos voor de organisatie. De bezoekers liepen zich keer op keer stuk op het groen-zwart blok en Cercle profiteerde daar optimaal van. Toen Hoggas teveel tijd en ruimte kreeg, kon Bolat zijn schot nog wel keren, maar op de rebound van Ugbo moest hij zich gewonnen geven.

De 3-1 gaf Cercle de ademruimte die het verdiende, maar een paar minuten later werd het toch nog link voor de vereniging toen Verboomen een lichte strafschop aan de bezoekers gaf. Jaremtsjoek stuurde Didillon de verkeerde kant op en zette de Buffalo’s op 3-2 met nog een half uur te spelen.

Cercle was echter niet onder de indruk, bleef rustig en kneep de Gentse strotten in het slotkwartier helemaal dicht. Eerst werkte Ugbo een afgeweken hoekschop in het lege doel, meteen daarna liet Gent zich opnieuw ringeloren op een corner en kopte Marcelin de 5-2-eindstand door de benen van Bolat in doel. Een ruime en erg verdiende zege voor de vereniging tegen een bleek AA Gent, dat door zijn zesde seizoensnederlaag blijft klungelen in de rechterkolom.

De Decker: “Mijn spelers zullen het vanaf morgen geweten hebben”

• Wim De Decker (coach AA Gent): “Het was muisstil in de kleedkamer en de kopjes hingen naar beneden, wat niet meer dan logisch is. Hier zal een hartig woordje over gesproken moeten worden en dat gaan we binnenskamers doen. Elk moment dat ik dacht dat we in de wedstrijd kwamen, kregen we een vermijdbaar tegendoelpunt binnen en dat is al even zo. We zijn daar al een tijdje op aan het werken en we leken ook op de goede weg, maar vandaag heeft die hoop toch een knauw gekregen. Misschien dat een paar van mijn spelers moe waren na interlandverplichtingen, maar daar ga ik het niet op steken. Ik wil geen excuses zoeken. Er zal hard gewerkt worden vanaf morgen en mijn spelers zullen het geweten hebben.”
  • Paul Clement (coach Cercle Brugge): “Ik ben heel tevreden met het resultaat en met de prestatie. We speelden toch tegen een van de beste ploegen van België, zelfs al kennen ze dit seizoen een mindere start. We scoren toch maar mooi 5 doelpunten tegen een uitstekende ploeg. We hebben genoeg spelers met technische en fysieke kwaliteiten en willen daarmee aanvallend voetbal spelen. Vandaag waren we ook erg efficiënt en onze doelpunten werden op verschillende manieren gecreëerd: stilstaande fases, counters, een perfecte strafschop. Ik ben enorm opgetogen met wat ik vandaag heb gezien. De doelstelling voor dit seizoen? We hebben niks vooropgesteld, maar willen zo ver mogelijk geraken. Genoegen nemen met een veilige plaats, willen we niet doen.”

90+5'

Afgelopen!

Cercle Brugge heeft een bleek AA Gent door de gehaktmolen gedraaid. De vereniging domineerde, demonstreerde en dartelde naar een ruime 5-2-zege. Het is al de zesde nederlaag voor Gent dit seizoen.

90+2'

De eerste van vier minuten extra tijd is verstreken. Voor beide ploegen is het welletjes geweest.

90+1'

88'

Een kopbal van Depoitre gaat in het zijnet.

88'

Bezoes mag het voor Gent nog eens proberen met een vrije trap, maar die gaat via de muur over.

85'

De Cercle-aanhang kirt van plezier. De oleetjes rollen van de tribunes.

82'

5-2!

Gent laat zich nog maar eens ringeloren op hoekschop. Marcelin kopt goed naar de grond en tussen de benen van Bolat: 5-2!

82'

Bolat wil absoluut geen 5e tegentreffer en toont zich op een schot van Kanouté.

80'

Nog tien minuten op de klok. Een zesde seizoensnederlaag voor Gent komt nu wel erg dichtbij.

78'

Boeken dicht!

Bolat moet zich al voor de vierde keer omdraaien deze namiddag. Een lage hoekschop van Hazard komt via Taravel en met een gelukje bij Ugbo terecht en die maakt er 4-2 van!

78'
Ike Ugbo
77'

De vereniging heeft de kans om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken, maar Hazard kan niet bij een voorzet van Ugbo. Cercle haalt er wel een hoekschop uit.