0-1
    1. 77' - Geel - Hannes Van der Bruggen
    2. 90+1' - Verv. Geoffry Hairemans door Aster Vranckx
    Jupiler Pro League - speeldag 24 - 06/02/21 - 18:30

Yves Vanderhaeghe heeft zijn eerste wedstrijd als coach van Cercle Brugge niet kunnen winnen. Het leek er lange tijd op dat het een saaie 0-0 zou worden tegen KV Mechelen, maar goal van De Camargo besliste daar anders over.

Cercle Brugge - KV Mechelen in een notendop

• Sleutelmoment: Na de rust komt Cercle goed uit de kleedkamer en krijgt het een uitstekende kans. KVM-doelman Thoelen was geklopt op een kanonskogel van Somers, maar het schot ging maar nipt naast.
    • Man van de Match: In een bijzonder slappe partij zonder uitblinkers gaat de titel "Man van de Match" dan maar naar de matchwinnaar: Igor De Camargo.
    • Opvallend: Met 11 wedstrijden zonder doelpunt dit seizoen doet niemand slechter dan Moeskroen, maar Cercle zit na vandaag ook op 10. Een werkpunt voor coach Vanderhaeghe.

Bekijk de goal uit Cercle Brugge - KV Mechelen (0-1)

Wachten op het rustsignaal

In volle degradatiestrijd kondigde Cercle Brugge afgelopen week de komst van Yves Vanderhaeghe aan. Hij voerde meteen vier wissels door in zijn elftal, zijn collega aan de overkant had minder reden tot wijzigingen na de puike resultaten van de afgelopen weken.

In een flauwe eerste helft zagen we de beste kans voor KV Mechelen al na amper één minuut. Sjved legde goed tot bij Hairemans, die uithaalde in een tijd. Te centraal, Cercle-doelman Didillon zat er goed bij.

Het daaropvolgende kwartier kwam Cercle steeds beter in de partij en kreeg het ook een kleine portie kansen. Vooral Musaba was de bezige groen-zwarte bij, maar ook hij zag zijn poging gered.

Dat was het dan ook meteen wat de eerste helft betreft. Tenzij u wakker ligt van enkele slappe hoekschoppen en wat middenveldspel, laten we het hier ook bij. Op naar de tweede helft dan maar.

Hotic voert een knap nummertje op en schudt enkele KVM-spelers van zich af

De Camargo kroont zich tot matchwinnaar

En die tweede helft begon een heel stuk beter. Cercle nam het voortouw en trok ten aanval. Hotic zag zijn knal naast doel zoeven, iets later kwam KVM heel goed weg.

Musaba legde af tot bij Somers, die de bal in één keer vol op de slof nam. Thoelen was geklopt, maar het schot belandde net naast de kooi van de KVM-doelman.

Even later lieten ook de bezoekers van zich horen. Vanlerbeghe leverde een ware schicht af, Didillon voorkwam erger voor de kustploeg.

Beide ploegen sleepten zich naar het einde toe, en daar liet Cercle zich uiteindelijk nog verrassen. De Camargo plaatste zijn schot perfect afgemeten in de linkerbenedenhoek: 0-1, weliswaar na ingrijpen van de VAR.

Meteen goed voor de eindstand. Een gouden driepunter voor coach Vrancken, die nu wat naar boven mag kijken in het klassement. Vanderhaeghe heeft meer werk aan de winkel, maar de rode lantaarn blijft van Waasland-Beveren, dat zelf verloor van Club Brugge.

Deman wordt bijna over de boarding gekatapulteerd door Kabore

Vanderhaeghe: "Dit moeten we mentaal verwerken"

Voor Yves Vanderhaeghe werd het een debuut in mineur. "We hadden gehoopt om dichter bij Moeskroen te komen", zei hij. "Maar bij ons gaat de ultieme kans naast en bij KV Mechelen gaat hij net binnen."

"We pakken te veel late doelpunten, maar moeten het mentaal verwerken. Deze week in de beker moeten de kopjes weer omhoog staan. De jongens zijn enorm ontgoocheld, maar de volgende wedstrijd starten we weer met goede hoop."

"Of ik tevreden ben? Ik zag een goede wedstrijdmentaliteit. We hebben bijna niets weggegeven. Alleen aanvallend waren we te weinig balvast."

KV Mechelen-coach Wouter Vrancken kon wel glimlachen na de overwinning. "Onze eerste helft was niet goed, maar na de pauze hebben we ons spel gevonden. Ik denk dat we de wedstrijd verdiend naar ons toe trekken."

"We hebben ondertussen een mooie voorsprong op de ploegen in de kelder. Dat is belangrijk voor de volgende wedstrijden, maar we moeten nog steeds op dezelfde manier aan wedstrijden beginnen en er 100 procent voor gaan."

90+4'

Einde!

Een bijzonder onaangename partij in Jan Breydel eindigt dan toch nog met winst voor KV Mechelen. De Camargo kroont zich tot matchwinnaar na een doelpunt in de 87e minuut.

90+3'

90+1'
    90'

extra time

90'
    89'

Toch 0-1!

De VAR neemt zijn tijd en trekt de lijn. Geen buitenspel, is het oordeel, want Corryn stond er nog! KV Mechelen dan toch op voorsprong.

89'
    88'

Geen 0-1!

De Camargo klopt Didillon met een goed geplaatst schot, maar de man van de assist, Storm, stond buitenspel. Het feestje gaat niet door.

87'

Een verre voorzet van Vitinho belandt op de bol van invaller Hoggas, die goed naar beneden knikt. Maar dat had Thoelen in de smiezen.

82'

In de hoekschop nadien is het Kaboré die z'n kans gaat, maar opnieuw zit Didillon ertussen. Krijgen we nog een winnaar?

80'

Invaller Druijf kopt naast

KV Mechelen levert nog eens een goeie kans af. Na een afgeblokt schot van Storm kan Druijf op doel koppen, maar de Nederlander mikt net naast het doelkader.

77'

Invaller Denkey bedient Somers met een knappe steekpass. Het schot dat volgt is niet hard genoeg, Thoelen pikt op.

77'
    76'

Nog een kwartier!

Ne een stevige start na de rust is het lichtje van de thuisploeg stilaan wat uitgedoofd. Met nog een kwartier te gaan is het hoog tijd voor beide ploegen om nog eens een actie op te zetten.

71'
    69'

Yves Vanderhaeghe heeft na deze wedstrijd alvast een werkpunt voor zijn spelers: hoekschoppen nemen. Geen enkele van de zeven leverde ietwat gevaar op. Ook bij de bezoekers niet.