1 - 2
77'
77'
2 - 2

OHL zonder scherpschutter Thomas Henry: het maakt klaarblijkelijk een verschil. Leuven liet drie kansen op een veilige 0-3-voorsprong onbenut en kreeg het deksel nog op de neus na een sterke remonte van Moeskroen.

Moeskroen – OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: Eerst Sowah en daarna Vlietinck kunnen halfweg de tweede helft de wedstrijd helemaal beslissen voor de bezoekers, maar allebei mikken ze hun stiftbal flauw in de armen van Koffi. Moeskroen is nog niet dood en scoort op de tegenaanval.
  • Man van de match: Da Costa straft de gemiste Leuvense counterkansen op 0-3 genadeloos af met een dubbelslag en sleept zo nog een onverhoopt gelijkspel uit de brand voor Moeskroen.
  • Opvallend: OHL zou met een coronageval te kampen hebben. De link met de afwezige Thomas Henry was gauw gelegd, maar Marc Brys hield het op een enkelblessure voor zijn topschutter.

Bekijk de goals uit Moeskroen - OHL (2-2)

Henry-vervanger Vlietinck scoort wel, maar laat ook kansen liggen

Een 9 op 9 had OH Leuven naar een knappe vierde plaats gebracht. Tegen het op één na laatst gerangschikte Moeskroen mikten Marc Brys en de zijnen op een vierde opeenvolgende zege. OHL moest het wel doen zonder scherpschutter Henry. Afgelopen zaterdag was die nog goed voor een zuivere hattrick in Kortrijk, maar vandaag ontbrak hij door een lichte enkelblessure. Vlietinck verving hem voorin.

Moeskroen begon best goed aan de wedstrijd. Twee afstandsschoten binnen het kader gaven het vertrouwen van Les Hurlus een bescheiden boost, maar veel meer dan een handvol hoekschoppen leverde het de Henegouwers in de openingsfase niet op. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg wel dicht bij de openingstreffer toen Ngawa zich miskeek op een verre trap van Koffi, maar Olinga gleed oog in oog met Romo weg.

OHL nam over en Koffi moest met de vingertoppen een schicht van Tamari vanonder zijn dwarsligger halen. Het bleek slechts uitstel, want vlak voor het rustsignaal openden de bezoekers toch de score. Uitgerekend Vlietinck profiteerde van slecht uitverdedigen bij Moeskroen en trapte via het onderbeen van Koffi de 0-1 tegen het net.

Sowah (OHL) deelt gemene trap uit aan Bakic en ontsnapt aan rood

Da Costa straft Leuvense missers af met genadeloze dubbelslag

Kort na de rust volgde wat leek op de doodsteek voor Moeskroen. Sowah kreeg wat vrijheid aan de rand van de zestien en bracht Koffi in de problemen met een hobbelbal. De doelman van Moeskroen loste het leer en ging met de voet vooruit door op het onderbeen van Mercier. Hubert duwde de 0-2 vanaf de stip net ver genoeg in de hoek.

Les Hurlus gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en lieten daarbij ruimte in de rug. Mercier zag dat graag gebeuren en zonderde meer dan eens een mannetje af voor Koffi, maar vooral Sowah en Vlietinck lieten oog in oog met de Moeskroen-doelman torenhoge kansen op 0-3 liggen.

U raadt het al: het spreekwoordelijke deksel viel ook hard op Leuvense neuzen. Da Costa strafte met een dubbelslag op zes minuten tijd de vele gemiste kansen op 0-3 af met eerst de aansluitingstreffer en daarna nog de gelijkmaker.

OHL was goed op weg naar een 12 op 12 en een voorlopige tweede plaats, maar heeft het vooral aan zichzelf te danken dat het slechts met één punt terugkeert naar Den Dreef. Voor Moeskroen is de opgehaalde achterstand wellicht een kleine opsteker in de degradatiestrijd.