82'
2 - 1

Zulte Waregem mag aanspraak beginnen te maken op een ticket voor Play-off II. Het kostte bloed, zweet en tranen, maar na een rode kaart voor Eupen kon Zulte Waregem toch een gouden driepunter boeken.

Zulte Waregem-Eupen in een notendop

• Sleutelmoment: Wat er tijdens de rust gebeurd is, weten we niet. Maar het is wel duidelijk dat de aanpak van Francky Dury rendeerde. Zulte Waregem kwam vol goesting uit de kleedkamer en waste het varkentje.

• Man van de match: Scoren deed de topschutter van Zulte Waregem niet. Maar Gianni Bruno was wel alomtegenwoordig met scherpe acties, verwoede doelpogingen en 2 afgekeurde goals.

• Opvallend: Zulte Waregem won al voor de 5e keer op een rij een thuismatch tegen Eupen. In de 12 JPL-ontmoetingen verloor het nog niet tegen de Panda's.

Zulte Waregem zet achterstand recht tegen Eupen: 2-1

Fluks Eupen ligt boven in 1e helft

"Als we 7 op 9 halen zitten we zeker in Play-off II", herhaalde Francky Dury voor de match. Maar Eupen wou Zulte Waregem de eerste 3 punten daarvan niet op een schoteltje aanbieden.

Halfweg de 1e helft was het al van dat: Stef Peeters zag zijn afgeweken vrije trap in doel verdwijnen. Bij Zulte Waregem waren ze wel verbolgen, omdat De Bock volgens hen geen overtreding had begaan.

Beide teams tapten daarna kansen bij de vleet, al lag Eupen wel boven. Net voor de rust moest Bostyn een uitstekende redding uit zijn mouw schudden om Prevljak van de 0-2 te houden.

De Bock en Deschacht gaan voor de start van de 2e helft nog eens verhaal halen bij scheidsrechter Smet

Zulte Waregem ondergaat metamorfose en domineert

De thee smaakte goed door bij Zulte Waregem, dat een heel ander gezicht toonde in de 2e helft. Bruno trapte eerst nog op doelman Defourny. Op het uur was het wel bingo voor gelegenheidsaanvoerder Pletinckx. Hij knalde een weggewerkte bal op de slof binnen.

Het bleef kansen regenen voor Zulte Waregem. Toen Eupen eens messcherp kwam dreigen, hielden de vingertoppen van Bostyn de thuisploeg overeind.

10 minuten voor tijd liep Agbadou tegen een 2e gele kaart aan. 2 minuten later profiteerde Zulte Waregem al van dat numerieke overwicht. De Bock nam een  geweldige hoekschop van Govea op de slof en trapte heerlijk binnen.

In de slotfase vergaten Dompé en Chory de bonus nog aan te dikken. Dankzij de nederlagen van Beeschot en OHL klimt Zulte Waregem de top 8 binnen.

De Bock solliciteert voor de Goal van de Week met heerlijke volley

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Eupen (2-1)

De Bock: "Ik had oogcontact met Govea en wist genoeg"

• Laurens De Bock (Zulte Waregem): "Na een goed begin hebben we de controle over de wedstrijd verloren in de 1e helft. We kregen dan ook nog een ongelukkig doelpunt tegen."

"In de 2e helft waren we rustiger aan de bal en raakten we gemakkelijker in de zestien van Eupen. Govea en ik oefenen af en toe op die hoekschopfase. Net voor Govea vandaag de hoekschop trapte, hadden we oogcontact. Ik wist dat hij de bal op de ingeoefende manier naar mij zou trappen. Ik raak de bal en die gaat binnen. Dat is leuk."

• Stef Peeters (Eupen): "Deze nederlaag hadden we kunnen vermijden. We hadden eerst zelf de kans om op 0-2 te komen, dan had het er helemaal anders uitgezien."

"De 2e helft was gewoon niet goed genoeg. Zulte Waregem speelde meer als een team, wij speelden wat meer uit elkaar. We hadden dit seizoen zeker de kwaliteiten om Play-off II te halen, maar nu is het voorbij."

90+2' tweede helft
90+2'

Zulte Waregem doet goede zaak

Einde wedstrijd! Zulte Waregem toonde 2 gezichten, maar gaat wel verdiend met de 3 punten aan de haal. Pletinckx wiste op het uur de goal van Peeters uit. Na de uitsluiting van Agbadou besliste De Bock de wedstrijd.

90+1'

Invaller Chory lijkt de 3-1 aan de voet te hebben, maar hij trapt recht op Defourny. Nog een half minuutje en het broodje van Zulte Waregem is gebakken.

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
89'

2 minuten extra speeltijd

Eupen krijgt nog 2 minuten de tijd om een punt uit de brand te slepen.

87'

Eerst redt Defourny een plaatsbal van Dompé, in de rebound ziet Pletinckx zijn trap over doel zoeven. Eupen hangt tussen zijn kader.

86'

Vossen geeft mee met Bruno, die de 3 punten wil veiligstellen. Maar hij treuzelt te lang in de zone van de waarheid en raakt niet voorbij zijn tegenstander.

84'

De aanvalsgolven van Zulte Waregem blijven komen. Bruno gaat neer in de zestien na een duel met Amat en eist een strafschop. Wim Smet legt de bal niet op de stip.

83'
82'
81'

Heerlijke goal De Bock

De Bock neemt een geweldige hoekschop van Govea op de slof en trapt heerlijk binnen. Een gouden goal voor Zulte Waregem?