Jupiler Pro League - speeldag 13 - 21/11/20 - 18:32
Ike Ugbo
0 - 2
Ike Ugbo
82'

Waasland-Beveren blijft ook na 11 matchen steken op 1 zege. Tegen Cercle morste het met de kansen. Ugbo was aan de overkant wel trefzeker en bezorgt Cercle al een 6e zege dit seizoen.

Waasland-Beveren - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voor rust opent een efficiënte Ike Ugbo de score voor Cercle Brugge. Nochtans had de thuisploeg de beste kansen in de wedstrijd, maar Waasland-Beveren vergat te scoren.
  • Man van de Match: Met 2 doelpunten achter zijn naam is Ike Ugbo vandaag de grote man voor Cercle. De spits stond telkens op de goede plek om de bal tegen de touwen te werken.
  • Opvallend: De jonge Aboubakary Koita stond voor het eerst sinds midden september aan de aftrap van een wedstrijd bij Waasland-Beveren. Hij was de bedrijvigste speler bij de thuisploeg, Cercle had het lastig om de aanvaller af te stoppen.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Cercle Brugge (0-2)

Waasland-Beveren verdient meer, maar mist efficiëntie

Waasland-Beveren was met 5 op 30 in de competitie op zoek naar broodnodige punten. De thuisploeg begon dan ook furieus aan de match. Uitblinker Koita versierde een vrije trap, Didillon bracht redding.

Op de hoekschop die daaruit volgde, weerhield het doelhout Waasland-Beveren van de voorsprong. Op het halfuur wist Heymans wel te scoren, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor handspel.

Cercle toonde net voor rust dat het wel efficiënt kon zijn. Ugbo stond op de juiste plek om de bal tegen het net te werken.

In de tweede helft lukte het Waasland-Beveren niet om een vuist te maken. Cercle loerde op de counter. Opnieuw was het Ugbo die op aangeven van Musaba de eindstand vastlegde.

Bij Waasland-Beveren kookten de potjes over. Na gemor moest Vukotic het veld verlaten. De Waaslanders incasseren zo een 8e nederlaag. Cercle komt de top 10 binnen na een nieuwe driepunter.

Jackers mist zijn controle en komt heel goed weg

Hayen: "Domme tegendoelpunten moeten eruit"

• Nicky Hayen (coach Waasland-Beveren): "We moeten onszelf meer belonen, de domme tegendoelpunten moeten eruit. Dan loop je achter de feiten aan tegen een Cercle dat in een zetel zit. We hebben genoeg kansen gekregen. Als je die scoort, krijg je een ander verhaal. Het moraal zit goed. De spelers zijn ontgoocheld, maar willen de knop omdraaien en werken naar de volgende wedstrijd."
  • Daan Heymans (Waasland-Beveren): "Ik denk dat we met goede intentie aan de wedstrijd beginnen, dat zie je aan ons spel. We hebben de bal op de paal, kansjes en mijn doelpunt dat afgekeurd wordt. Dan gaat de eerste kans bij hen binnen.  Omdat we ons werk niet goed gedaan hebben, zijn we verplicht naar Moeskroen te kijken. Vanaf morgen kijken we weer naar onszelf en moeten we punten pakken."

Ugbo: "Kijk op naar spitsen zoals Drogba"

• Ike Ugbo (Cercle Brugge): "We hadden 2 weken om deze wedstrijd voor  te bereiden na een teleurstellend resultaat. Als team hielden we ons aan het plan, we werkten hard. Ik ben ook blij met mijn 2 goals. Als spits krijg je niet vaak de bal, maar je moet altijd klaar zijn. Daarom kijk ik op naar spitsen zoals Didier Drogba. Nu moeten we blijven werken en ons voorbereiden op dinsdag. "
  • Paul Clement (coach Cercle Brugge): "Ik ben blij met het resultaat en de reactie op de laatste wedstrijd. Vandaag zag ik veel goede dingen: strijdkracht, goede intenties, voor elkaar willen vechten. Ons voetbal was niet altijd het beste, maar het was een zware wedstrijd met 2 teams die voor de winst gingen."

20:22

Einde: 0-2

Cercle Brugge pakt de overwinning op het veld van Waasland-Beveren. De thuisploeg had in de eerste helft de beste kansen, maar een efficiënte Ugbo zorgde voor een 0-1 ruststand. In de tweede helft konden de Waaslanders geen vuist meer maken en besliste Ugbo de wedstrijd.

90+2'

Frey probeert alsnog zijn naam op het scorebord te zetten. Hij schiet met binnenkant voet, Didillon brengt redding.

90+1'

90+1'

89'

Met 10 spelers lijkt Waasland-Beveren niet in staat de wedstrijd nog te doen kantelen.

86'
85'
85'

Vukotic blijft morren bij de scheidsrechter en moet het veld verlaten. Het lijkt over en uit voor de thuisploeg.