Mboyo is schlemiel met penaltymisser in flauwe Charleroi-Kortrijk

2. 70' - Geel - Ilombe Mboyo
    3. 75' - Geel - Steeven Willems
    4. 85' - Verv. Habib Guèye door Jovan Stojanovic
    Jupiler Pro League - speeldag 15 - 07/12/20 - 20:46

Charleroi en KV Kortrijk hebben geen afstand van elkaar kunnen nemen. Kansen waren schaars, al kreeg Kortrijk-speler Mboyo er wel een unieke vanaf 11 meter. Invallersdoelman Descamps was de held met een knappe save.

Charleroi - Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voorbij het half uur krijgt Kortrijk een strafschop na een overtreding van Diagne op Guèye. Mboyo mag aanleggen, maar kiest de foute hoek.

• Man van de match: Rémy Descamps krijgt nu al enkele weken de voorkeur op Nicolas Penneteau en dat lijkt niet snel te gaan veranderen. De jeugdspeler van PSG keepte een foutloze match en stopte ook nog eens de strafschop van Mboyo.

• Opvallend: Kortrijk gaat graag op bezoek bij Charleroi. De laatste keer dat de Carolo's de punten thuis konden houden is alweer van 2017 geleden.

Charleroi en Kortrijk komen niet aan scoren toe: 0-0

Mboyo laat het liggen voor Kortrijk

Met een 1 op 12 had Charleroi dringend nood aan een nieuwe overwinning. Kortrijk kent een rustig seizoen en draait vlot mee in de middenmoot. In de openingsminuten kon De Sart een eerste keer dreigen, Descamps stond pal.

De thuisploeg kende een erg moeilijke eerste helft en kwam er nauwelijks aan te pas. Net na het kwartier gingen kansen van Rougeaux en Van der Bruggen over en naast.

Op het half uur kreeg Kortrijk een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Diagne haalde doorgebroken Guèye neer en ref Van Damme legde de bal op de stip. Mboyo zette zich achter de bal, maar Descamps had een uitstekende reactie in huis. 0-0 bij de rust.

VAR geeft Kortrijk strafschop, maar Mboyo trapt slap op de doelman

Geen doelpunten in kansarme tweede helft

De rust leek vooral Charleroi goed te hebben gedaan, de thuisploeg begon met meer enthousiasme aan de tweede helft. Rougeaux moest gepast tussenkomen om Nicholson van het openingsdoelpunt te houden.

Beide coaches gooiden doorheen de tweede helft nog wat aanvallend geweld in de strijd, maar dat leverde geen kansen op. Net voorbij het uur werkte De Sart nog een harde vrije trap van Gholizadeh weg van de lijn.

In het slot kreeg enkel Charleroi nog een opsteker met de terugkeer van Massimo Bruno na 9 maanden blessureleed, maar op het veld viel er niet veel meer te beleven. Beide ploegen schieten weinig op met een punt.

Boze Belhocine wil geen verzorging voor eigen speler

22:38

Charleroi en Kortrijk delen de punten na een flauwe wedstrijd. Mboyo miste in de eerste helft een strafschop, nadien kwam geen van beide ploegen nog dichter bij een doelpunt.

90+3'

Morioka verspeelt de bal, maar Kortrijk is te slordig om nog tot een ultieme kans te komen. Een doelpunt zit er niet meer in.

90+1'

89'

88'

Invaller Selemani probeert de bakens te verzetten, maar komt Diagne tegen op zijn weg. Beide teams stevenen af op een scoreloos gelijkspel.

86'

Comeback Bruno

Daar is Massimo Bruno! De aanvallende middenvelder kwam 9 maanden geleden voor het laatst in actie. Kan hij nog iets brengen in de laatste minuten?

85'
    82'

Beide teams lijken stilaan vrede te nemen met een punt. Het is allemaal net wat onnauwkeuriger geworden.

76'

Willems is veel te laat en trapt Selemani onderuit. Toch alweer de 5de gele kaart in deze partij.

75'
    73'

Morioka krijgt in de tweede helft net wat meer ruimte en trekt het spel helemaal naar zich toe. Kan de thuisploeg nog de volle buit pakken?

70'
    70'

Kortrijk moet het onderspit delven in de duels en is zijn overwicht helemaal kwijt. De laatste 20 minuten van de partij zijn inmiddels ingegaan.

70'
    66'

Ook Vanderhaeghe besluit dat het tijd is om in te grijpen. Jonckheere moet naar de kant voor de flukse Selemani.

64'

Charleroi neemt de wedstrijd zo stilaan in handen. Belhocine brengt er met Berahino nog een extra aanvaller bij, Gholizadeh gaat naar de kant.

61'

De Sart maakt foutje zelf goed

Gholizadeh brengt hard voor en het is De Sart die de bal voor de lijn kan wegwerken. Doelman Ilic heeft even verzorging nodig na een botsing.