23
Ito
Christof Dierick
Daio Wasabi Stayen Stadium

Beerschot sluit december puntenloos af na nieuwe nederlaag tegen STVV in winning mood

wo 30 december 2020 22:42
    1. 71' - Verv. Pierre Bourdin door Abdoulie Sanyang
    2. 77' - Geel - Jonathan Buatu
    3. 77' - Verv. Facundo Colidio door Chris Durkin
    4. 90+5' - Geel - Liberato Cacace
    Jupiler Pro League - speeldag 18 - 30/12/20 - 20:46

Het is een decembermaand om snel te vergeten geworden voor Beerschot. Ook bij STVV kon het een inhaalwedstrijd van speeldag 18 niet winnen. Het werd 1-0 na een doelpunt van Suzuki. STVV pakt 9 op 12 onder Peter Maes en sluipt zo wat weg uit de gevarenzone. Bij Beerschot begint het gebrek aan rust door te wegen. "De groep is volledig uitgeperst", zegt trainer Hernan Losada.

STVV - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort voor de rust slaat STVV toe met een kort genomen hoekschop. Colidio pakt uit met een perfecte voorzet en aan de tweede paal geeft Suzuki Vanhamel het nakijken. Het doelpunt volstaat meteen voor winst, want bij Beerschot zijn ze hun torinstinct helemaal kwijt.
    • Man van de match: Zowel bij STVV als bij Beerschot stond er vanavond een Suzuki tussen de lijnen, maar enkel die van de thuisploeg schitterde. Hij zorgde op het einde van de eerste helft voor de winning goal en kwam in de tweede helft erg dicht bij een 2e kopbaldoelpunt.
    • Opvallend: Beerschot trof dit seizoen in 18 wedstrijden 39 keer raak, geen enkele andere ploeg in 1A doet beter. Maar er zit de laatste weken wel zand in de doelpuntenmachine met amper 1 goal in 4 wedstrijden. Met 40 tegendoelpunten heeft Beerschot bovendien de slechtste defensie.

Twee Suzuki’s, maar enkel die van STVV scoort

STVV begon met 6 op 6 aan de wedstrijd, Beerschot met 0 op 9. Of een ploeg met een stijgende vormcurve tegen een ploeg die het juiste spoor een beetje kwijt is. Ook een duel tussen 2 Suzuki’s. Beide aanvallers lieten zich meteen gelden, maar hun schoten waren niet gekadreerd.

STVV probeerde de forcing voeren, maar was vaak slordig in de beslissende fase. Iets voorbij het kwartier kon Colidio toch eens voor gevaar zorgen, maar zijn afstandsschot ging net voorlangs. Ook Beerschot probeerde het vooral van ver. Schmidt moest enkel ingrijpen op een verraderlijke knal van Sanusi.

In een kansarme eerste helft zat het venijn in de staart. Na een kort genomen hoekschop van De Ridder gooide Colidio de bal naar de tweede paal en daar liet Suzuki Vanhamel kansloos achter met een rake kopbal: 1-0.

STVV houdt stand tegen onmondig Beerschot

Werk aan de winkel dus voor Beerschot in de tweede helft. Rond het uur waren de bezoekers tot twee keer toe gevaarlijk. Schmidt smoorde een kans voor Van den Buijs in de kiem op een hoekschop, terwijl Holzhauser een voorzet van Bourdin van dichtbij over doel joeg.

STVV liet het initiatief aan Beerschot, maar prikte af en toe gevaarlijk tegen. Garcia schilderde een voorzet perfect op het hoofd van Suzuki, maar met een knappe reflex hield Vanhamel de Japanner van een tweede treffer én Beerschot in de wedstrijd.

Maar ondanks aandringen slaagden de bezoekers er maar niet in om kansen af te dwingen. Schmidt moest in de slotfase wel nog eens in actie komen op een verre knal van Coulibaly. In de extra tijd was het nog even schrikken voor STVV toen Holzhauser bijna Noubissi lanceerde, maar zijn tikje was net niet op maat en belandde in de handen van Schmidt.

Losada: "De groep is volledig uitgeperst"

0 op 12,  het is geen mooi afscheid van 2020 geworden voor Beerschot en zijn trainer Hernan Losada. “We hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd te winnen. Maar jammer genoeg moeten we op deze manier een punt zetten achter 2020, wat een ongelofelijk goed jaar voor ons was."

"We gaan een aantal conclusies trekken voor de komende maanden. Je kan niet meer vragen van deze groep. Ze hebben in 2020 op geen enkel moment een pauze gehad. We zijn al aan het trainen sinds 2 januari. Er was ook geen zomerbreak, want we waren volop aan het trainen voor de promotiefinale. "

"De ploeg is volledig uitgeperst en deze groep heeft een heel goede fysieke conditie nodig om te kunnen presteren. We hebben nu amper 3 dagen rust. We gaan de positieve dingen niet vergeten, maar we moeten harder werken om de conditie weer op te bouwen om fit te zijn voor de marathon aan matchen in januari.”

Maes: "Dit geeft ons wat comfort voor januari"

Peter Maes heeft zijn entree als trainer van STVV niet gemist. Na een nederlaag tegen Charleroi loodste hij zijn team naar winst tegen Zulte Waregem, Standard en nu dus ook Beerschot.

“Ik wilde hier weer een team neerzetten van spelers die voor elkaar strijden en voor Nieuwjaar nog zoveel mogelijk punten sprokkelen. Daar zijn we uitstekend in geslaagd, we hebben meer punten gepakt dan we verwacht hadden. Dit geeft ons toch wat comfort voor de moeilijke maand januari."

"Vandaag was het een heel belangrijke wedstrijd voor ons, de bevestiging van 2 heel goede wedstrijden. Er zat wel wat druk op de ploeg, je voelde dat we meer afbraakvoetbal leverden, resultaatgericht, en dat ging wel ten koste van de kwaliteit. We hebben ons moeten aanpassen aan een sterk Beerschot, maar we houden de punten thuis en daar gaat het op dit moment om voor STVV.”

90+5'

STVV zet zijn opmars voort en sluipt met een 3e overwinning op een rij uit de gevarenzone. Een doelpunt van Suzuki volstond om Beerschot in het verlies te duwen. Voor Beerschot is het met 0 op 12 een eindejaar in mineur.

90+3'

Toch nog even schrikken voor STVV. Holzhauser kan bijna Noubissi lanceren, maar zijn tikje is net niet op maat en belandt in de handen van Schmidt.

90+1'

4 minuten extra

STVV moet nog 4 minuten standhouden, Beerschot krijgt nog wat tijd om alsnog te scoren.

90+1'

90'

3e zege op een rij voor STVV?

Schmidt moet dan toch nog eens in actie komen, maar de doelman gaat goed plat op de lage knal van Coulibaly. STVV weer een stapje dichter bij een overwinning. De derde op een rij, daar zijn ze dit seizoen nog niet in geslaagd.

88'

Bezorgt Eleke Beerschot nog een punt?

Bij Beerschot gooien ze hun laatste troef op tafel met Eleke. Voor Vorogovskiy zit de wedstrijd erop.

83'

Het blijkt moeizaam zoeken naar openingen bij Beerschot. De 0 op 12 dreigt, voor STVV wacht een mooier eindejaar.

75'

Exit Colidio bij STVV, hij wordt vervangen door Durkin. De tijd begint intussen toch wat te dringen voor Beerschot. Nog een kwartier te gaan.

74'

Konaté loopt tegen de eerste gele kaart van de wedstrijd aan. Het gaat er al bij al fair aan toe op Stayen.

72'

Nog een frisse kracht erbij, denkt Losada. Voor Bourdin zit de wedstrijd erop, hij wordt vervangen door Sanyang.

68'
    67'

Vanhamel behoedt Beerschot voor erger

Vanhamel houdt Beerschot in de wedstrijd met een uitstekende redding! Garcia schildert een voorzet perfect op het hoofd van Suzuki, maar die besluit van dichtbij pal op Vanhamel. Knappe reflex van de doelman, al had de Japanner hier ook beter kunnen doen.

66'

Nazon blijft de gevaarlijkste speler bij STVV. Gelukkig voor Beerschot is Vanhamel alert op de prima voorzet van de aanvaller.