wo 2 december 2020 18:53
    1. 80' - Verv. Georges Mandjeck door Aleksandar Vukotic
    2. 82' - Verv. Joris Kayembe door Ken Nkuba Tshiend
    Jupiler Pro League - speeldag 10 - 02/12/20 - 17:00

Het wordt dringen onderaan het klassement van de Jupiler Pro League, want na Moeskroen zet ook Waasland-Beveren zijn opmars voort. Charleroi, lange tijd leider in onze competitie, moest een helft met zijn tienen spelen.

Charleroi - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: Ondanks de rode kaart creëerde Charleroi de beste kansen in de tweede helft. Toen Nicholson de gelijkmaker door de benen van Jackers leek binnen te schuiven, was Schoonbaert goed gevolgd om redding te brengen. Grote kansen kreeg de thuisploeg niet meer en in de toegevoegde tijd deed Koita het licht helemaal uit.

• Man van de Match: Met 2 rozen leidde man-in-vorm Koita zijn team eigenhandig naar een broodnodige driepunter. Ook Jackers mag zichzelf op de borst slaan na deze overwinning. De doelman stond sterk te keepen en hield de voorsprong met enkele cruciale reddingen op het bord.

• Opvallende statistiek: Door zijn blunder tegen Eupen moest Nicolas Penneteau voor het eerst sinds april 2018 genoegen nemen met een plaatsje op de bank bij Charleroi.

Bekijk de goals uit Charleroi - Waasland-Beveren (0-2)

Koita bewijst bloedvorm, VAR speelt opnieuw hoofdrol

Na de onverwachte nederlaag in Eupen voerde Karim Belhocine een opvallende wissel door. Doelman Penneteau betaalde het gelag voor zijn blunder in de Oostkantons, Rémy Descamps nam z'n plaats in onder de lat.

In de openingsminuten van de wedstrijd kregen we veel strijd te zien, maar weinig kansen. Tot Heymans het welletjes vond en van ver buiten de zestien z'n kans ging. De topschutter van de bezoekers viseerde de rechterbovenhoek, maar debutant Descamps bracht knap redding.

Charleroi vond maar geen antwoord op het spel van de stugge bezoekers en creëerde nauwelijks kansen.  Daar slaagde Waasland-Beveren wel in en op aangeven van Frey maakte Koita er met een afstandsschot in de korte hoek verdiend 0-1 van.

De thuisploeg moest reageren en deed dat ook. Na dom balverlies bood Fall Nicholson de gelijkmaker op een dienblaadje aan, maar Jackers pakte uit met een uitstekende voetreflex. Op slag van rust kleurde de hemel nog wat donkerder voor Charleroi, want een VAR-interventie leverde Ilaimaharitra een rood karton op.

VAR stuurt Ilaimaharitra (Charleroi) met rood van het veld na gemene trap

10-koppig Charleroi laat de gelijkmaker liggen, Koita doet de boeken toe

Na de koffie toonden de manschappen van Belhocine een ander gelaat. De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar stuitte keer op keer op de sterk keepende Jackers. Toen de bezoekende doelman dan toch geklopt leek, was er nog Schoonbaert om de bal van de lijn te redden.

De Carolo's bleven op hun elan doorgaan, maar de tijd tikte genadeloos weg. Waasland-Beveren kwam opnieuw beter in de wedstrijd en na een fraaie combinatie maakte Koita er oog in oog met Descamps 0-2 van.

Charleroi blijft achter met een 0 op 9 en laat de kans liggen om de top 4 weer in te duiken. Waasland-Beveren geeft na een knappe 7 op 9 de rode lantaarn opnieuw door aan Moeskroen.

Koita scoorde zijn derde goal in twee matchen.

Belhocine: "We vonden geen oplossingen vandaag"

• Karim Belhocine (coach Charleroi): "Vandaag vonden we geen oplossingen tegen een goed spelend Waasland-Beveren. We verliezen nu 3 keer op rij, maar toch creëeren we nog steeds veel kansen. Het is gewoon een feit dat we momenteel minder efficiënt zijn dan vroeger. Ik weet niet of de Europese matchen daar iets mee te maken hebben. Het kan, maar vandaag zijn we tot de laatste minuut blijven zoeken naar de gelijkmaker. We zitten in een moeilijkere periode, maar nu moeten we als groep solidair blijven en dan zien we wel waar we uitkomen."

• Rémy Descamps (Charleroi): "Ik ben blij dat ik mocht starten, maar de uitslag is natuurlijk niet wat we wilden. Het was een atypische wedstrijd en als je dan net voor de rust een rode kaart krijgt, wordt het moeilijk. Na de rust hebben we wel goed gereageerd, maar jammer genoeg slikken we op het einde dan nog een 2e doelpunt. Ikzelf voelde geen druk en was zeer alert, maar die 2 tegendoelpunten zijn natuurlijk een domper."

Hayen: "Wedstrijd tegen Moeskroen wordt zeer belangrijk"

• Nicky Hayen: "We stonden deze wedstrijd organisatorisch sterk. Maar met een man meer benutten we de ruimtes niet voldoende, waardoor ze in de match bleven. Toch is dit een mooie overwinning tegen een ploeg die zeer moeilijk te bekampen is. Nu is het vooral belangrijk om gefocust te blijven, want de wedstrijd van zaterdag tegen Moeskroen is misschien wel nog belangrijker."

• Aboubakary Koita: "Het was een moeilijke wedstrijd, maar dit zijn 3 belangrijke punten. De wedstrijd van zaterdag tegen Moeskroen is van levensbelang, want dan moeten we de punten zeker thuis houden. Nu is het zaak om de voetjes op de grond te houden en elke wedstrijd te blijven knokken."

De rode kaart voor Ilaimaharitra:

Debutant Descamps met een knappe parade:

18:53

EINDE

Waasland-Beveren wint met 0-2 van Charleroi na 2 rozen van man-in-vorm Koita. De Carolo's speelden een volledige helft met 10 en lieten de kansen op de gelijkmaker liggen. De bezoekers geven de rode lantaarn opnieuw door aan Moeskroen.

90+1'

Koita doet het licht uit!

Daar is de 0-2 dan toch! Na een fraaie combinatie zet Heymans Koita alleen voor doel. De aanvaller twijfelt niet en scoort zijn tweede van de wedstrijd. Boeken toe voor Charleroi.

90'

89'

Frey houdt de bal goed bij en levert dan in bij Heymans. De spits brengt de bal op zijn beurt voor doel, maar kan Koita niet vinden.

88'

Gouden zaak voor Waasland-Beveren

De wedstrijd loopt op zijn einde en de bezoekers staan nog steeds 0-1 voor. Mits een overwinning komt Waasland-Beveren op gelijke hoogte van KV Mechelen met 12 punten.

87'

Koita rechtstreeks

Heymans draait knap weg van invaller Nkuba en wordt dan ten val gebracht. Koita neemt de vrije trap voor zijn rekening en probeert het rechtstreeks. De knal van de aanvaller wordt uitendelijk in extremis nog afgeblokt.

85'

Gholizadeh slordig

Gholizadeh ontdoet zich nog eens van zijn bewaker en brengt de bal dan hard voor doel. De voorzet van de Iraniër mist precisie en waait over het hoofd van Nicholson.

82'

Bertone maakt zich nog eens klaar voor een vrije trap. De voorzet van de middenvelder wordt uiteindelijk weggewerkt door de Charleroi-defensie.

80'

Koita met links!

Doelpuntenmaker Koita komt nog eens naar binnen en viseert dan de linkerbovenhoek met zijn linker. De bal gaat uiteindelijk een half metertje naast de kooi van Descamps.

78'

Daar zijn de bezoekers nog eens! Frey kan na een steal van Heymans op de vijandelijke zestien af. Het schot van de Zwitser wordt uiteindelijk in hoekschop verwerkt.

75'

Rode kaart valt niet op

Waasland-Beveren komt ondanks de man meer amper nog voor in het spel. Charleroi duwt de bezoekers tegen de eigen zestien en gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het lijkt wel alsof de bezoekers met een man minder spelen.

73'
    70'

De thuisploeg komt veel beter voor de dag in deze tweede helft en maakte al enkele keren kans op de gelijkmaker. Kunnen de bezoekers nog eens tegenprikken

67'

Schoonbaert brengt redding!

Nicholson komt vanuit een schuine hoek oog in oog met Jackers en mikt de bal door de benen van de doelman. Gelukkig voor de bezoekers kan Schoonbaert de bal nog voor de lijn keren of de gelijkmaker was een feit.